De Beste Sport BH's

De Beste Sport BH's

Sport BH's zijn van groot belang om te dragen tijdens het sporten. Sport BH's verminderen eventuele pijn en zorgen ervoor dat jouw borsten niet verslappen door ze te beschermen.

De juiste sportbeha kan het verschil maken in je training. Of je nu wandelt, hardloopt of aan het sporten bent in een sportschool of studio, je hebt een sportbeha nodig die comfortabel, ondersteunend en gemakkelijk aan en uit te trekken is. Om nog maar te zwijgen over het feit dat het duurzaam en mooi moet zijn als je alle vakjes wilt afvinken. Combineer een Sport BH alleen al met een mooie sportlegging en je bent klaar om te gaan. In deze blog vind je alle informatie die jij nodig hebt om de beste sport BH te kiezen.



De Beste Sport BH voor jou

Allereerst moet je ervoor zorgen dat je een stijl vindt die het beste bij jouw specifieke grootte en activiteitenniveau past. Als je nog nooit een sport-bh hebt gedragen, begin dan met je gebruikelijke bh-maat. Het moet goed passen, zonder zo strak te zitten dat je niet kunt ademen. Pas eventueel de band aan en zorg ervoor dat de rugband helemaal rond jouw lichaam op hetzelfde niveau zit - als de rugband omhoog komt, is de beha te groot. Je mag niet meer dan één vinger onder de band kunnen krijgen en het materiaal mag niet plooien. Net als bij schoenen, variëren de maten en afmetingen per merk, dus het is een goed idee om er een paar te proberen en degene te vinden die het beste bij je past. Hier is wat je in gedachten moet houden bij het winkelen voor de beste sport BH.

Maatvoering: zorg ervoor dat je de maattabel van het merk goed bekijkt voordat je een Sport BH online aanschaft - elke maat is een beetje anders. Maak je geen zorgen als je sport-bh-maat afwijkt van je normale bh- of T-shirtmaat: een sport-bh moet meer gecomprimeerd aanvoelen dan een gewone bh om je in te houden, maar het mag niet vernauwend of ongemakkelijk zijn.

Compressie vs. Voorgevormd: je kunt deze termen in de beschrijving tegenkomen, dus dit is wat ze betekenen: Compressie-bh's sluiten tegen jouw lichaam aan en zijn het beste voor kleinere cupmaten, terwijl voorgevormde cup-bh's de borsten scheiden voor individuele ondersteuning. Sport BH's met voorgevormde cups, of een combinatie van compressie en voorgevormde cups, zijn het beste voor grotere cupmaten.

Vochtregulatie: als je gaat zweten, heb je een beha nodig die vocht van je huid afvoert en snel droogt, zodat je niet doorweekt blijft van het zweet. Als je niet zeker weet of een beha zijn vochtafvoerende claim waarmaakt, probeer dan een druppel water aan de binnenkant te plaatsen waar de stof je huid raakt. Het zou zich snel moeten verspreiden; als het water parelt, is het geen vochtafvoerend materiaal.

Schuren en irritatie: Deze veelvoorkomende sportbeha-klachten worden veroorzaakt door de combinatie van zweten en wrijven. Naast een vochtafvoerende stof heb je een beha nodig met minimale naden en stiksels om wrijving tijdens het sporten te verminderen, vooral bij activiteiten zoals hardlopen waarbij er veel beweging is. Zorg ervoor dat je bh niet te groot of te klein is.

Stijl: Dit hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren en activiteitenniveau. Voor beweging van het bovenlichaam geeft een racerback-stijl je een groter bewegingsbereik. Zoek voor extra ondersteuning naar beha's met een beugel en ingebouwde of uitneembare cups. Als je moeite hebt met het vinden van een goede pasvorm, probeer dan een model met verstelbare bandjes.

De beste Sport BH's

Om je even op gang te helpen hebben wij onze beste Sport BH's van 2021 hieronder opgesomd. Ze zijn allen zeer goede sport BH's, aan jou is het om te kiezen welke het beste bij jouw persoonlijke voorkeuren past.

1. Nike Dri-FIT Icon Clash Sport BH

Dit is een van beste sport BH's. Deze Sport BH van Nike is zeer ondersteunend, ideaal voor voor de meeste maten, van een kleine buste tot en met een grote buste. Deze Sport BH van Nike heeft comfortabele bandjes, en heeft een klassiek racerdesign. Racerback Sport BH's hebben schouderbandjes die tussen je schouderbladen samenkomen om een ​​Y-vorm te creëren. 

Racerback-bh's bieden goede ondersteuning voor activiteiten met een gemiddelde tot hoge impact en zorgen voor een volledige bewegingsvrijheid. Ongeacht het type band dat je kiest, houd er rekening mee dat dunne banden over het algemeen minder ondersteuning bieden dan bredere banden, maar dunne banden zijn gemakkelijker te verbergen. De bh is strak en blijft stevig zitten terwijl je beweegt. Soepel, licht materiaal (gemaakt met vezels van minstens 50% gerecycled polyester) voert zweet af om je droog, comfortabel en gefocust te houden. Daarnaast zorgt de zebraprint voor een spannende en avontuurlijke look! Deze Sport BH van Nike is beschikbaar in twee verschllende kleuren, wit en zwart.

2. Anita Deltapad Sport BH

Deze mooie BH van Anita biedt een stevige ondersteuning, maar blijft desondanks extreem licht! Daarnaast is deze tanktop Sport BH een van onze beste Sport BH's omdat hij zeer ademend is. Een tanktop design lijkt het meest op een alledaagse beha. De bandjes zijn vaak verstelbaar, zodat je de pasvorm kunt verfijnen. Bh's met tanktopbandjes hebben vaak een rugsluiting, zoals deze bh van Anita, wat extra verstelling biedt. 
Dankzij de exclusief ontwikkelde gepantenteerde schuimschalen "deltapad", biedt deze Sport BH optimale ondersteuning en een permanente luchtcirculatie. Zeg maar dag tegen het zweet! 



3. Adidas Don't Rest Sport BH

Deze Sport BH van Adidas is de beste Sport BH  voor hardlopen, fitness of andere high impact workouts. Dankzij de compressiepasvorm, is deze sport BH van Adidas zeer ondersteunend. Ook deze BH heeft een racerback design, en biedt daardoor een goede ondersteuning terwijl je geniet van een volledige bewegingsvrijheid. Het makkelijk aan te trekken pullover-model is gemaakt van waterabsorberende materialen om zweet van je lichaam weg te voeren. De compressiepasvorm en de ruime bedekking houden alles kilometer na kilometer op z'n plek. De achterkant van deze Sport BH is gemaakt van een ademend mesh, om je zo koel mogelijk te houden terwijl jij je in het zweet werkt. 



De beste sport BH kopen

Bij Herqua Sports vind je een groot assortiment aan Sport BH's. Op zoek naar de beste sport BH? Neem dan eens een kijkje in ons assortiment! Meer weten over waarom een sport BH zo belangrijk is? Klik dan hier om de blog te lezen! Daarnaast hebben we ook nog een blog over alle dingen die belangrijk zijn om te weten voor het aanschaffen van een Sport BH. Bekijk die blog hier!


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.