Ruilen en retourneren - Over uw retour recht

Retour sturen? Dit kost slechts €3.95

  • Stap 1. Producten kunnen zonder opgave van reden binnen 100 dagen retour, mits ongedragen en voorzien van originele prijskaartjes. Stuur de ongewenste artikelen inclusief kassabon en factuur retour.
  • Stap 2. In het pakket vind je het DPD retourlabel. Plak deze op de doos over de oude sticker en lever deze kosteloos in bij het dichtstbijzijnde DPD Parcelpunt. Deze is te vinden via: www.dpd.com/nl/parcelshops/show
  • Stap 3. Zodra wij jouw pakket retour hebben ontvangen, wordt het aankoopbedrag minus retourkosten zo snel mogelijk over gemaakt.
  • Let op: Zorg bij het inleveren van het retourpakket dat je een afleverbewijs krijgt (of maak een foto van het retourlabel) hier staat namelijk een pakketnummer op. Zonder pakketnummer is je pakketje niet te traceren. Herqua is niet aansprakelijk voor beschadigd- of zoekraken van retour gezonden artikelen.


Over de retourbetaling:

Binnen 5 tot 10 werkdagen vind je het aankoopbedrag (minus €3.95 retourkosten) terug op je rekening onder vermelding van 'MultiSafePay' Herqua Sports. Zodra een retour betaling is voldaan ontvang je een bevestiging per mail.

  • Beslist orders: Deze worden per bank overgemaakt. Kom je uit België? Vermeld dan je IBAN nummer op de factuur.
  • Afterpay: Geretourneerde artikelen worden afgemeld bij Afterpay. Let op: de administratiekosten à €2.95 zijn wel voor eigen rekening.


Ruilen of annuleren

Wij raden u aan om, wanneer u een artikel wil omruilen voor een andere maat of kleur, een nieuwe bestelling te plaatsen voor het gewenste artikel. Dit om te voorkomen dat het gewenste artikel niet meer op voorraad is, wanneer uw retour is verwerkt. Daarnaast bent u hier sneller mee geholpen omdat u het gewenste artikel binnen 1 dag weer in huis hebt. 

Is het artikel minder dan € 50,- en moet u daarom verzendkosten betalen? Stuur dan een mail naar [email protected] en dan storten wij deze verzendkosten retour op uw rekening. Ook zullen wij geen retourkosten worden ingehouden als het gaat om een omruiling van hetzelfde artikel in een andere maat of kleur. Stuur ook in dit geval een mail naar [email protected] en dan geven wij u instructies, waardoor er geen retourkosten ingehouden zullen worden. 

Wil je de bestelling annuleren? Dat kan ook altijd! Stuur dan zo snel mogelijk na bestellen een mail ([email protected]) of neem telefonisch contact (0031(0)528 - 234 100) met ons op.

Aanvullende informatie van Webshop Keurmerk

Je hebt een afkoelingsperiode van 14 dagen om zonder opgaaf van redenen het product te retourneren, ingaande op de dag van ontvangst van het product. Je hebt vanaf het moment van de retourmelding nog 14 dagen de tijd om het product terug te zenden. Het product kan alleen ongebruikt en, indien mogelijk, in originele verpakking geretourneerd worden. 
 
De ondernemer vergoedt alle betalingen van de consument, inclusief eventuele leveringskosten door de ondernemer in rekening gebracht voor het geretourneerde product, onverwijld doch binnen 14 dagen volgend op de dag waarop de consument hem de herroeping meldt. Tenzij de ondernemer aanbiedt het product zelf af te halen, mag hij wachten met terugbetalen tot hij het product heeft ontvangen of tot de consument aantoont dat hij het product heeft teruggezonden, naar gelang welk tijdstip eerder valt. De ondernemer gebruikt voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de consument heeft gebruikt, tenzij de consument instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor de consument.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.