Berend Kooij

< Shout out Mathijs Tromp

Ik ben begonnen met skaten in 2010. Voor mijn 10e verjaardag kreeg ik een skateboard van mijn opa en oma,
op deze manier ben ik ook begonnen met skateboarden.
Ik heb drie tricks die heel dicht bij mijn hart zitten. Als eerste kickflips. Deze heb ik zo vaak gedaan, dat ik ze bijna niet meer mis.
Ik houd ook heel veel van 360 flips, alleen door een blessure in mijn enkel, ben ik hem een beetje verleerd.
Als laatste, switch dolphin flips. Ik ben er ooit achter gekomen dat ik deze trick kan en sindsdien ben ik er steeds beter in geworden.
Het leukst aan die trick, vind ik de reacties van mensen (vaak heel luid: 'WAS DAT SWITCH?!')
Ik ben er nog maar één keer geweest, maar MACBA heeft een speciaal plekje in mijn hart als het gaat om skate spots.
Sowieso is Barcelona fantastisch, alsof je het gemaakt is om te skaten. Ook zou ik graag nog naar New York, Japan en Berlijn gaan om te skaten

- wat vindt jij ervan om een teamrider te zijn van Herqua?
Ik zit al sinds 2016 op Herqua en dit was mijn eerste sponsor. Ik heb daarom altijd een groot dankbaarheidsgevoel gehad tegenover de winkel, omdat ze me al zo lang steunen.
  

Wesley de Jong

< Shout out Rimmert Schoorlemmer
Ik ben met skaten begonnen in 2002, Ik stond op een camping waar we ieder jaar heen gingen. Het toeval bestond dat ik toen net een skateboard had gekocht en deze graag mee wilde nemen op vakantie. De campingvrienden die ik elk jaar weer terug zag hadden ook bedacht hun skateboard mee te nemen, die precies hetzelfde hadden. Vanaf toen was het raak. Mijn favoriete trick is Fs slashers. Een favoriete spot om te skaten heb ik niet, het liefste wil ik nieuwe spots vinden en nieuwe plekken ontdekken, wel zou ik graag nog een keer naar San Francisco willen. Op dit moment skate ik zelf op een Pi2squad pink dipped.

- wat vindt jij ervan om een teamrider te zijn van Herqua?
Ja super! Rijden voor een shop die een bar in de winkel heeft wil toch iedereen?!

Daniel Moragues
Ik ben begonnen met skaten toen ik 3 was in Spanje. Mijn vader had een skateboard gekocht en toen vond ik het zo leuk dat ik er eentje voor mezelf wilde, toen ik 4 was kreeg ik mijn eerste skateboard van sinterklaas.
Mijn favoriete tricks tijdens het skateboarden zijn treflip, kickflip of fs feeble. Ik kan niet tussen die drie echt niet kiezen… Mijn favoriete skate spot is in Landhuaz Plaza Innsbruck.
Ik zou ook nog graag willen skaten in MACBA en in LA!

- wat vindt jij ervan om een teamrider te zijn van Herqua?
super vet!

Robin Hayford


Ik ben begonnen met skaten toen ik 12 jaar oud was. Mijn moeder had een complete set voor mij gekocht, hiermee moest ik het doen voor de eerste weken.
Het liefst ben ik lekker aan het flowen door een park en van alles doen is mijn favoriet, maar als ik moest kiezen uit al mijn tricks, dan zou ik op dit moment switch backside tailslide zeggen. Op het moment is mijn favoriete plek om te skaten bij het Olympiaplein in Amsterdam. Ik zou nog erg graag een keer naar Tokyo of Seoul willen gaan!

- wat vindt jij ervan om een teamrider te zijn van Herqua?
Ja, lachen, ik doe alles met Jan Willem in mijn hart.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.