Hipste heren slippers

Hipste heren slippers

In de zomer zonder schoenen lopen is heerlijk, maar wat doe je dan aan in plaats van je schoenen. Vandaag bespreken we de hipste slippers van het moment. Want slippers draag je het liefst in plaats van schoenen in de zomer.

Slippers

Wanneer jij naar het strand gaat is lopen op je schoenen onhandig, het is vaak veel te warm om schoenen te dragen en bij iedere stap krijg jij zand in je schoen. De oplossing voor dit probleem zijn: slippers. Slippers zijn open waardoor het zand wel tegen je voet komt maar er direct weer afvalt. Daarnaast zijn je voeten bloot waardoor ze niet zo warm worden als wanneer je schoenen draagt. In deze blog behandelen we de verschillende soorten slippers en laten we zien welke slippers nu en de komende tijd helemaal hip zijn. 

Teenslippers

De eerste slippers die we zullen behandelen zijn de teenslippers, later komen de andere soorten slippers ook nog aan bod. De teenslippers zijn kenmerkend aan de band over de voet die tussen de dikke teen en teen ernaast aan de zool vast zit. Hierdoor zit de teenslipper rondom de tenen stevig vast en kun je er comfortabel oplopen. De achterkant van de slipper zit niet vast aan de voet, hierdoor ontstaat er vaak een 'klak' geluid tijdens het lopen. De meeste slippers hebben een smalle enkele band over de voet, zoals de Ipanema slippers. Echter zijn er ook slippers die meerdere bandjes over de voet hebben, deze neigen wel meer naar de sandaal categorie, een voorbeeld van deze slippers zijn de slippers van Teva. Vooral de Ipanema zijn tegenwoordig erg hip, ze zijn een tijdje wat minder populair geweest maar bloeien nu weer op. De slippers zijn vrij simpel, maar lopen erg comfortabel. Wanneer je opzoek bent naar een wat kleurrijkere slipper zijn de teenslippers van Reef erg goed, deze slipper heeft een bredere band over de voet waardoor de druk meer wordt verdeeld. 




Badslippers

We gaan over naar de volgende soort slippers: de badslippers. Badslippers zijn oorspronkelijk bedoeld om in de badkamer te dragen, vandaar ook de naam. Met de badslippers hoefde je niet met je voeten door het water te lopen dat er lag na het douchen. De laatste jaren zie je echter steeds meer badslipper buiten de badkamer, mensen dragen de comfortabele slipper graag in het openbaar. De badslippers hebben veelal een brede band over de voet heen, verschil met de teenslipper is dat deze band niet tussen de tenen aan de zool is vastgemaakt. Het nadeel hiervan is dat de voet wat losser in de slipper zit, hierdoor is afstanden wandelen op deze slipper niet aan te raden. De band over de zool is vaak dik en breed, dat zorgt voor een comfortabel gevoel en een goede druk verdeling. De opkomst van de badslippers is samen gegaan met de Adidas badslipper trend. De Adidas slipper met de kenmerkende drie witte strepen, het model Adilette was ontzettend populair bij de jeugd maar ook zeker bij de volwassenen. Iedereen had wel een paar badslippers liggen. Tegenwoordig zijn er vele andere merken mee gesprongen op de trend, merken zoals Nike en Fila. De badslippers blijven altijd wel populair omdat ze zo comfortabel en makkelijk aan te doen zijn.




Sandalen

De laatste categorie is de sandaal. Sandalen verschillen wel flink van de slippers en passen er misschien niet helemaal bij, maar ook sandalen zijn fijn om te dragen tijdens het warme weer. Sandalen worden vaak gedragen wanneer er wat actiefs moet worden gedaan zoals wandelen. De Teva sandalen zijn de bekendste sandalen. In de blog Sandalen om mee te wandelen bespreken we de beste wandelsandaal. Sandalen kenmerken zich aan de banden achter de hak langs, hiermee zorgt het ervoor dat de voet op de juiste plek blijft voor een comfortabel loop gevoel. Doordat de voet stevig vast zit in de sandaal kun je hier uitstekend de hele dag op lopen, dit kan niet op de andere slippers. Sandalen onder heren zijn nog niet zo populair als onder de dames, dames dragen sandalen nog een stuk vaker dan heren. De heren sandalen zijn veelal voor actief gebruik terwijl de dames sandalen vaak ook als stijlvol schoeisel gedragen wordt. 




Slippers kopen

Wil jij deze zomer nou ook een paar heerlijke slippers die ook nog eens ontzettend hip zijn? Neem dan een kijkje in de webshop van Herqua kom langs in de winkel. Dan loop jij er komende zomer helemaal op en top bij.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.