Sandalen om mee te wandelen

Sandalen om mee te wandelen

Niks is zo vervelend als zweetvoeten tijdens het wandelen, vooral na afloop is het niet fijn als je je schoenen uit doet. Daarom bespreken we in deze blog wandel sandalen.

Wandelen

Wandelen is een activiteit die door veel mensen vaak wordt gedaan. Helemaal in de corona tijd is het heel groot geworden. Na een hele dag thuis werken achter een bureautje zonder frisse lucht was het voor veel mensen een uitje om een wandeling te maken, helemaal omdat er verder niet zoveel mocht. De wandelschoenen vlogen als gevolg daarvan ook over de toonbank. De zomer komt er nu weer aan waardoor het steeds warmer zal worden, ook te warm voor dikke wandelschoenen. In die dikke wandelschoenen krijg je ontzettend snel zweetvoeten en dat is vooral na afloop of bij aanvang van de volgende wandeling niet prettig. Zweetvoeten betekent stinkende voeten en stinkende schoenen, de oplossing: wandel sandalen. Met wandel sandalen heb jij veel minder last van zweetvoeten dan in die dikke, stevige schoenen. Zorg er bij het dragen van de sandalen wel voor dat je je voeten insmeert als de zon schijnt als je met blote voeten in de sandalen gaat. Met sokken in de sandalen kan natuurlijk ook maar daarmee word je door veel mensen afkeurend bekeken, ook al is het wel comfortabel. Mocht jij lak hebben aan wat anderen vinden dan kun je natuurlijk wel sokken dragen.




Wandel sandalen

Om te kunnen wandelen op sandalen kun je niet iedere sandaal uit de kast pakken. De meeste sandalen zijn niet gemaakt om flinke afstanden op te lopen. De sandalen voor op het strand zijn niet gemaakt op de hele dag op te lopen, daarvoor heb ze te weinig demping. Een van de bekendste merken betreft sandalen is Teva, zij hebben beste sandalen en slippers voor outdoor. Kenmerkend aan de Teva sandalen zijn de drie banden over de voet, hierdoor blijft de voet op de goede plek zitten en schuift het niet over de zool. Doordat de banden verstelbaar zijn kunnen ze op elke voet worden afgesteld. De sandalen van Teva zijn vaak gemaakt van EVA-materiaal, erg toepasselijk, het materiaal is erg duurzaam. Daarnaast is EVA zacht, flexibel maar heel taai, UV- en weerbestendig, isolerend, licht van gewicht en slijtvast materiaal. Die kenmerken maakt het perfect om mee te wandelen. De Teva sandalen hebben dan ook nog eens een zool met voldoende grip, wat bij andere sandalen vaak ontbreekt. Al met al zijn de Teva sandalen dus perfect om mee te wandelen. Naast Teva zijn er natuurlijk nog andere merken die sandalen of slippers hebben waar je prima de hele dag op kan lopen. Het is tenslotte ook persoonlijke voorkeur en de mate van comfort die jij graag wilt tijdens het wandelen. Zo zijn de slippers en sandalen van Reef en Maruti ook zeker geschikt om de hele dag te dragen. 

Sandalen kopen

Wil jij deze zomer nou lekker wandelen op sandalen, neem dan een kijkje in de webshop van Herqua of kom langs de winkel om jouw nieuwe sandalen eerst te passen. Ben je nou op zoek naar meer wandel artikelen, ook daarvoor ben je bij Herqua op het juiste adres. Wij hebben alles voor wandel & outdoor, of je nu op zoek bent naar wandelkleding, schoenen of een zonnebril


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.