Wat draag je tijdens het suppen

Wat draag je tijdens het suppen

Stand Up Paddle, ofwel Sup, is een ontzettend populaire wateractiviteit. De populariteit is de afgelopen jaren enorm gestegen. Maar wat draag je nou als je op een sup board gaat staan. In deze blog bespreken we wat de meest verstandige keuzes zijn voor kleding tijdens het suppen.

Suppen

In de blog Wat is suppen hebben uitgelegd wat de wateractiviteit precies is en wat je nodig bent. in het kort uitgelegd, je hebt een supboard en een peddel nodig en water, met die drie dingen kun je in principe het water op. Suppen kun je overal doen waar water is, op de ene plek is het wel makkelijker als de andere. Zo kun je als beginner beter op een rustige plas suppen, maar als gevorderde kun je ook opzoek naar actie in de zee of ander wildwater. Ook alle verschillende plekken waar te suppen hebben we al eens besproken en de beste supboards, het enige wat we nog niet hebben besproken is: wat doe je nou aan tijdens het suppen.




Welke kleding doe ik aan met suppen?

Als je gaat suppen ben je op het water, daarom is het logisch om dan zwemkleding aan te doen. Voor jongens en heren een zwembroek en voor dames en meisjes een bikini of badpak. Dat spreekt wel voor zich, maar er zit een addertje onder het gras. Stel jij staat de hele middag in je zwembroek op je supboard, dan is de kans met mooi weer dat je verbrand heel groot. Aangezien de meeste mensen met mooi weer gaan suppen is het verstandig hier rekening mee te houden. Ten eerste zal je jezelf goed in moeten smeren met zonnebrand, het liefst waterproof zodat het niet na de eerste keer in het water van je lichaam af is. Mocht het nog niet super warm zijn overweeg dan een shirt te dragen. Draag een luchtig shirt die nat mag worden, bijvoorbeeld een sportshirt deze drogen vaak snel op. Ook het dragen van een hoed of pet is geen gekke optie tijdens het suppen, zo bescherm je je gezicht tegen de zon en krijg je deze ook minder snel in je ogen. Het dragen van een zonnebril is niet handig op het water aangezien deze naar de bodem zinkt als het in het water valt, ook daarom is het dagen van een pet dus een goed idee. Qua schoeisel is het afhankelijk van je eigen voorkeuren, bij een steenachtige ondergrond is het geen gek idee om waterschoenen te dragen, maar ook zonder schoenen kun je prima op een supboard staan.

Tot nu toe hebben we alleen suppen in warme omstandigheden besproken maar uiteraard kan je ook suppen in de koudere dagen. Hierin is het natuurlijk niet aan te raden om met de echt koude temperaturen te water te gaan, aangezien het water dan erg koud zal zijn. En ook al kleed je je warm het blijft altijd erg koud, mocht je het toch willen doen draag dan een wetsuit. Een wetsuit houdt je lichaam warm zelfs in koud water. Een trui aandoen op een sup board is in eerste instantie warm tot het moment dat je in het water valt, een casual trui houdt je lichaam niet warm als het nat is. Het wordt zelfs een zwaar en koud als je weer boven water komt. Conclusie, je kunt het beste suppen als het warm weer is. En mocht je het toch niet kunnen laten op een koudere dag draag dan een wetsuit.

Zwemkleding kopen

Wil je ook zo snel mogelijk het water op of in? Neem dan een kijkje in het assortiment van Herqua, wij hebben voor iedereen een passende zwemoutfit. Naast zwemkleding verkopen wij ook sport- en fashion artikelen. Kom dus gerust een keer langs in de winkel of kijk even in de webshop.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.