Strandtrends van 2021

Strandtrends van 2021

Zomer, voor veel mensen het mooiste seizoen van het jaar. Warme dagen, vakanties, BBQ'en zijn allemaal dingen die horen bij de perfecte zomer. Naast deze punten is er nog iets dat zeker thuis hoort in dit rijtje: zomerkleding. In deze blog behandelen we daarom de trends voor op het strand.

Strandtrends

Niks is zo lekker als de hele dag aan het water op het strand, maar wat doe je dan aan? Wat voor bikini of badpak? Wat voor zwembroek doe je aan? En doe je nog kleding aan over je zwemkleding? Het zijn de vragen die ieder jaar weer worden gesteld als de zomer eraan komt.  In deze blog zullen we deze vragen beantwoorden voor dit jaar. Aan het eind van dit verhaal weet je precies wat de trends zijn van dit jaar op gebied van badmode.

Zwemkleding

Als het komende zomer erg warm wordt, net zoals afgelopen jaar, dan is het belangrijk dat je verkoeling opzoekt. Je kunt dan in de schaduw gaan zitten of lekker koel water drinken, maar het beste is misschien nog wel op even in het water te gaan. Of je nou bij een zwembad bent; bij een meer bent of aan zee ligt, in het water gaan is de beste verkoeling die er is. Het is dan wel belangrijk om een beetje goede zwemkleding te hebben, daarnaast wil ik je er ook nog een beetje hip bij lopen dus mooie zwemkleding is ook niet onbelangrijk. Over de verschillende soorten zwembroeken voor heren hebben we het al eerder gehad in de blog: Verschillende zwembroeken. Ook voor de dames zal er in deze dagen een uitgebreide blog verschijnen over de verschillende soorten zwemkleding voor dames. Voor heren zijn zoals al jaren de zwemshorts ontzettend hip, maar ook de strakke zwemboxers stijgen steeds meer in populariteit. Het belangrijkste voor heren bij het kopen van een zwembroek is dat het een niet te lange broek moet zijn. In navolging van de trend in 2020 zijn de korte zwembroeken die tot ongeveer de helft van het bovenbeen komen het hipst. Voor de dames is er zoals altijd een keuze te maken tussen het badpak en de bikini. Beide zijn ook dit jaar weer helemaal hip, de keuze is volledig persoonlijk. Badpakken hebben de afgelopen jaren een flinke comeback gemaakt in populariteit. Bij de bikini's zijn voor komend seizoen de hipste modellen die met een dun bandje over de schouder en de met brede flared bikini's.



Badmode

Als je klaar bent met zwemmen en even uit de zon wil is het wel zo handig dat je ook wat zomerse kleding bij je hebt. In de zomer moet je niet aankomen met een warme trui of dikke shirt, je wilt tenslotte niet rondlopen met het zweet op je voorhoofd. Het is daarom van belang dat je lichte luchtige kleding draagt, hiermee zorg je ervoor dat je lichaam goed geventileerd is en niet gaat zweten. Ook het gebruik van zwarte of andere donkere kleding is niet optimaal op een warme zomerdag, donkere kleuren houden namelijk warmte vast. Hierdoor wordt jouw lichaam warmer en moet je eerder opzoek naar verkoeling, draag daarom lichte of fleurige kleuren. Voor de dames is het dragen van een luchtige jurk of rok ook helemaal de trend. Jurkjes en rokjes zijn naast luchtig ook erg modieus, waardoor jij als vrouw erg goed bij zal lopen op bijvoorbeeld de boulevard. Voor de heren is bij het dragen van een zwemshort tijdens het zwemmen meestal alleen een t-shirt nodig. Zwemshorts worden in de zomer vaak als korte broek gedragen, de reden hiervoor is dat de zwemshorts vaak comfortabel zijn en de ontwerpen ook steeds hipper worden. 

Strandaccessoires

In de zomer schijnt de zon het felst en het vaakst, zelfs in Nederland. Ondanks dat in de zon zitten voor veel mensen geweldig is is het wel belangrijk om jezelf tegen de felle zon te beschermen. Zonnebrand wordt meestal wel gebruikt, maar ook je ogen hebben bescherming nodig tegen de zon. Het is daarom aan te raden altijd een zonnebril mee te nemen als je in de zon gaat zitten. Gelukkig zijn er tegenwoordig al veel mensen die een zonnebril als accessoire gebruiken, zonnebrillen zijn ook gewoon hip en mooi. Stel je draagt liever geen bril, dan kun je altijd nog een pet of hoed op doen, ook deze beschermt je gezicht dan wel deels tegen de zon. De baseball caps, 5 panel petten, maar ook de bucket hats worden tegenwoordig gedragen door een groot aantal mensen. Je strandoutfit is nu bijna compleet, je mist nog een ding. Schoenen zijn in de zomer niet ideaal, vooral niet als je naar het strand gaat. Iedere keer zand in je schoenen, daar zit niemand op te wachten. Daarom heb jij nog een paar slippers of sandalen nodig, al jaren zijn de slippers van Adidas met de kenmerkende drie strepen over de voet een topper. Maar ook de teenslippers blijven uitermate populair. Mannen dragen het vaakst slippers, de dames kiezen vaker voor een paar sandalen.

Beachwear kopen

Wil jij er komende zomer nou ook op en top uitzien? Neem dan een kijkje in de webshop van Herqua of kom langs de winkel om ons assortiment te bekijken. Naast badmode hebben wij nog veel meer andere artikelen van sport tot fashion.



Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.