Verschillende zwembroeken

Verschillende zwembroeken

De zomer is voor de meeste mensen hun favoriete seizoen. Warm weer, vakanties en zwemmen. Naar het zwembad; de zee of een meer, maar als je dan gaat zwemmen is het wel van belang dat je een goede zwembroek hebt. Daarom. zullen we de verschillende zwembroeken in deze blog behandelen. Zo loop jij er deze zomer weer op en top bij als je gaat zwemmen.

Heren Zwembroeken 

In de zomer draag je het liefst de hele dag een zwembroek als je van zwemmen houdt. Een mooie zwembroek voor heren hoef je namelijk niet alleen te dragen in het water. De zwembroeken trends van tegenwoordig voor heren kun je ook zeker dragen in de tuin, in het park of gewoon op straat. Al ligt dat nog wel aan de zwembroek die je draagt, zwemshorts kunnen overal gedragen worden. De zwemslips en strakke zwemboxer kun je beter alleen tijdens het zwemmen aan doen. Vroeger waren zwemshorts puur gemaakt om mee te zwemmen, tegenwoordig is die trend een beetje veranderd. De zwembroeken van nu zijn super modieus en staan goed bij andere casual kleding stijlen. Zo kun je ze ook dragen naast het zwemmen. T-shirt, zwembroek en een paar slippers of sandalen, wat wil een mens nog meer tijdens de zomer. Of je nu een mooie sixpack hebt of niet, kleed je in deze mooie zwembroeken stijlen en geniet van het prachtige mooie zomerweer.

Zwemshorts 

De zwemshort voor mannen is nog steeds de meest gedragen zwembroek van dit moment. Dit komt niet omdat de wijde zwembroek voor mannen helemaal hip is, maar vooral omdat veel mannen het liever dragen dan een zwemslip of een strakke zwemboxer. Toch zijn er in de afgelopen jaren veel aanpassingen geweest aan de zwemshorts. Ze beginnen langzaam maar zeker korter te worden. De zwembroeken van vroeger hingen nog over de knie en tegenwoordig is het juist trendy om een erg korte en wijde zwembroek te dragen. Hierdoor wordt het verschil met de strakke zwemboxer weer een stuk kleiner. De losse zwemshorts zijn in vele verschillende kleuren en soorten verkrijgbaar, dat maakt ook dat de meeste mensen nog in dit soort zwembroek lopen. Je hebt veel keuze, waardoor je jouw perfecte zwembroek makkelijk kan vinden. Daarnaast zorgen de verschillende soorten ervoor dat het makkelijk te combineren is met andere kleding en zo kun je je zwembroek ook casual aan doen bij bijvoorbeeld een T-shirt.(Verwijzen naar de zwemshorts van Herqua)


Zwemslip

Jarenlang was de zwemslip voor mannen de meest gedragen zwembroek. Daarna ontstond een periode waarin de zwemslip niet zo populair was. Vooral onder de jongere mensen werd er soms zelfs met afschuw gekeken naar de zwemslip. De zwembroek werd veelal bekend onder de naam Speedo of ballenknijper genoemd, met de laatst genoemde naam is te begrijpen dat de zwemslip niet echt populair was. Echter is het beeld van de zwemslip weer veranderd. De zwemslip neemt weer toe in populariteit en wordt niet gezien als iets dat je niet kan dragen. De zwemslip neemt vooral in populariteit toe onder de zelfverzekerde mannen. Daarnaast is de zwembroek nog steeds populair onder de sportzwemmers is de zwemslip vanwege het gestroomlijnde model. En hierom is het ook aangeraden om een zwemslip te dragen tijdens de watersporten. Ben jij een wedstrijdzwemmer of een zelfverzekerde man? Dan kun je deze zomer prima in een zwemslip het water in om de verkoeling op te zoeken.


Strakke zwemboxer 

Naast de zwemshorts en de zwemslip heb je ook nog een tussenmodel. De strakke zwemboxer zit net zo strak als de zwemslip maar is wel een stuk meer dekkend. Qua model heeft de zwemboxer meer weg van de zwemshorts doordat het korte broekspijpen heeft. Deze zwembroek is dus zowel geschikt voor de sportzwemmers als de recreatieve zwemmer. Onder de vrouwen is de strakke zwemboxer ook geliefd, ze zien het liefst mannen in een strakke zwemboxer. Dus wil jij graag indruk maken op de vrouwen, dan is de strakke zwemboxer wellicht wat voor jou.
 

Zwembroek kopen

Bij Herqua hebben we allerlei verschillende zwembroeken voor jou, daarnaast hebben we nog veel meer Beach, sport en fashion artikelen. Ben je benieuwd naar ons gehele assortiment? Check dan gerust de webshop of kom langs de winkel.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.