Welke joggingbroek kiezen?

Welke joggingbroek kiezen?

Niks is zo lekker als het dragen van een comfortabele joggingbroek. Of je nu thuis op de bank zit of gaat sporten, een joggingbroek zit altijd lekker en ziet er daarnaast ook nog goed uit. In deze blog helpen we je kiezen welke joggingbroek in jouw kledingkast moet.

Joggingbroeken 

Buiten sporten of sportief aan de slag bij een sportclub. Dan is het ook lekker als je de juiste kleding hebt wat tegen een slag of stoot kan. Gelukkig zijn joggingbroeken makkelijk te wassen en ideaal voor intensieve bewegingen. Ook voor thuis zijn joggingbroeken super fijn en comfortabel. Wederom worden ze steeds modieuzer. Hierom is een joggingbroek in jouw klerenkast een absolute must have. Comfortabel en ventilerend de dag door, wat wil je nog meer?

Kies de juiste joggingbroek

Het vinden van een joggingbroek kan erg lastig zijn. Als eerst moet je nadenken over waarvoor je de broek gaat gebruiken. Zo zijn er joggingbroeken die meer modieus zijn en broeken die sportiever zijn. Het verschil zit in meerdere dingen denk aan de ventilatie van de broek of eventuele dubbele lagen. 

Sportieve joggingbroek

Bij een sportievere broek denk je bijvoorbeeld aan een Nike Essential legging voor dames en een Under Armour Hybrid Pant voor heren. Over dames leggings hebben we het al eerder gehad in een andere blog. Wil je daar meer over weten? Lees dan de blog Top 5 tights voor dames. In deze broeken kun je uitermate comfortabel sporten zonder dat je wordt beperkt in je bewegingen. Toch is het bij joggingbroeken meer van belang dat je je er goed in voelt en er makkelijk in kan bewegen. Je wilt ten slotte niet dat je tijdens het sporten bepaalde bewegingen niet of minder makkelijk kan maken. De sportievere joggingbroek onderscheidt zich van de casual broek doordat het meestal maar een enkele laag heeft. Hierdoor kun je makkelijk bewegen en blijf je ook nog eens droog en koel want een enkele laag ventileert goed. 



Casual joggingbroek 

Voor thuis zou je precies dezelfde broeken aan kunnen hebben maar wordt er vaker gekozen voor iets met bijvoorbeeld een dubbele laag of een meer katoenen broek. Dit is vaak een voorkeur omdat het meer warmte bewaart en minder ventileert. Wat logisch is aangezien je op de bank stil zit en op bijvoorbeeld een voetbalveld continu beweegt. In dit geval zou je beter kunnen kiezen voor een Lyle and Scott Tape Trakies' voor heren of een Goldbergh Fiana dames broek die overigens erg modieus is. Met dit soort joggingbroeken loop je er naast comfortabel ook nog eens stijlvol bij. Uiteindelijk gaat het natuurlijk gewoon om persoonlijke voorkeuren bij de keuze die je maakt voor een joggingbroek. 



Joggingbroek kopen

Een joggingbroek is een must have in jouw kledingkast. Of je nu kiest voor een sportieve of een casual broek, beiden zorgen ervoor dat jij er stijlvol maar comfortabel bijloopt. Ben je benieuwd naar al onze joggingbroeken of de andere artikelen die wij in ons assortiment hebben? Check dan de webshop of kom langs de winkel.



Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.