Hoe word je beter in golf?

Hoe word je beter in golf?

Golf is een lastig sport. Tegen een bal aan slaan kunnen de meeste mensen wel, maar deze binnen enkele slagen in de hole krijgen is een heel ander verhaal. In deze gids zullen we jou helpen beter te worden in golf aan de hand van enkele tips.

10 Tips om jezelf te verbeteren in golf

Aan de hand van 10 tips zullen we proberen van jou een betere golfer te maken. De tips zullen allerlei aspecten van golf behandelen om zo allround beter te worden. En wellicht word jij wel de nieuwe Tiger Woods. 

1. Perfectioneer de basisprincipes

Of je nou een beginnende golfer bent of de beste van de wereld, iedereen kan op dezelfde manier golfen. Om een betere golfer te worden moet je ervoor zorgen dat je de basisprincipes van golf tot in perfectie kan uitvoeren. De grip, het richten en de houding bepalen allemaal de kwaliteit van de slag. Oefen dit dus veel en bestudeer hoe je dit beter kan doen. Uiteindelijk zullen de perfecte houding en grip per persen verschillen, dus ga opzoek naar die van jou.

2. Ga niet voor de verste slag

Zover mogelijk slaan is natuurlijk het mooiste wat er is, echter is het vaak het geval dat bij harde slagen vaak de techniek wat achterwege wordt gelaten. Probeer daarom eerst maar eens de bal recht te slaan.  Als de relatie tussen het slagvlak en het zwaaipad begrijpt en een meer gecentreerde slag creëert, krijg je meer balcontrole en ziet u dat je meer fairways en greens raakt. Ga dus voortaan eerst voor recht en daarna pas voor hard.

3. Begin van binnen naar buiten

Om jouw score te verkleinen bij iedere slag is het het makkelijkst te beginnen met de slagen dichtbij de hole. Zorg ervoor dat je de golfballen in de green vaker sneller in de hole krijgt. Het clubblad van in dit geval jouw putter controleert voor 92% de startlijn van de bal. Focus je in de green dus op de richting van het clubblad.

4. Leg de bal vaker in de green

De green is de plek waar je zo snel mogelijk heen wil tijdens het golfen, toch is het vrij lastig om de bal in de green te krijgen. Dit heeft vaak te maken met de snelheid die aan de bal wordt gegeven met de wedge, dat is de club die je meestal gebruikt om de afstand tot de green te overbruggen. Als je meer wil weten over de verschillende clubs is het aan te raden een eerdere blog te lezen, in de blog Benodigdheden voor golf hebben we onder andere alle clubs besproken. Om terug te komen op het onderwerp, oefen je slag met de wedge om de bal zo goed mogelijk in de green te krijgen. Focus je op het constant houden van je swing en een constante versnelling in plaats van een plotselinge slag naar de bal. Hierdoor zal je afstandscontrole enorm verbeteren.


5. Leer jezelf kennen

Deze tip sluit goed aan bij de eerste tip die wij gaven. Hierin zeiden we dat je opzoek moest naar een houding en grip die bij jou past. Hiervoor moet je weten waar jij fysiek toe in staat bent. Het is goed om te weten wat jouw fysieke "beperkingen zijn maar ook zeker wat jouw sterke punten zijn. Als je weet waar je toe in staat ben kun je jezelf verbeteren in de mindere punten en verder verbeteren in de goede punten. Je zal uiteindelijk de perfecte swing kunnen ontwikkelen. Dat is beter dan de swing van iemand anders kopiëren. Veel mensen willen net zo doen als hun voorbeeld, echter is het veel effectiever om een eigen swing te creëren. Dit geldt niet alleen bij je swing.

6. Denk op jezelf

Bij Golfen zul je niet meteen denken aan een pittige activiteit. Dat is deels waar, met golf sport je niet heel intensief. Toch zul je met een middag op de golfbaan toch flink aantal kilometer maken, 10 kilometer is snel gemaakt. Deze 10 kilometer loop je dan ook nog met een set clubs bij je. Daarom is een golfkar met golftas ook zeker aan te raden. Daarnaast is het van belang dat je goed en genoeg eet voor en tijdens het golfen, dit geldt ook voor drinken. Als je genoeg voeding en vocht binnen hebt gekregen kun je sowieso beter concentreren en dat is belangrijk bij het slaan van de bal. Dus denk goed op jezelf en onderschat golf niet.

7. Analyseer jezelf

Om beter te worden moet je er soms eerst achter komen wat je fout doet. Veel mensen weten niet van zichzelf als ze iets fout doen, hierdoor word jezelf verbeteren ook lastiger. Door naar jezelf te kijken, wellicht met een ander, en te analyseren wat je precies doet zul je zien dat je helemaal niet alles goed doet. Als je eenmaal inziet wat je niet goed doet of wat nog beter kan kun je hierop focussen en zul je zien dat je toch nog beter wordt. Wees niet bang om hulp hierbij te vragen, er zijn genoeg mensen die je graag willen helpen. Om een begin te maken met je eigen analyse kun je in ieder geval vast de blog De juiste golftechniek lezen, hierin kun je lezen wat de beste manier is om tegen een bal te slaan.

Golfaanbod

Bij Herqua hebben we genoeg spullen voor jou als golfer. Neem gerust een kijkje in onze webshop of kom langs in de winkel. Naast Golf spullen hebben we ook nog vele andere sport en fashion artikelen speciaal voor jou.





Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.