Benodigdheden voor golf

Benodigdheden voor golf

Zonder golf spullen kun je niet golfen. Zoals bij elke sport is het belangrijk om goed materiaal te hebben om te kunnen sporten en zo ook bij golf. In deze blog zullen we alle benodigdheden van golf bij langs gaan en aangeven waarom deze van belang zijn.

Wat heb ik nodig om te golfen?

Vanzelfsprekend zijn golfballen en een golfclub de eerste benodigdheden om te kunnen golfen. Echter zijn er genoeg andere producten die jou helpen beter en gemakkelijker te kunnen sporten. Zo zijn golfschoenen en -handschoenen geen overbodige luxe, zo zorgen golfschoenen voor comfort en stabiliteit tijdens het golfen en bieden handschoenen naast comfort ook extra stevigheid aan tijdens het slaan. Om je golfclubs te vervoeren is het erg aangenaam ook een golftas en/ of golfkar te hebben, hierdoor zal je niet de hele tijd met allerlei verschillende clubs over de baan te lopen. 

Golfclubs

Golf wordt gespeeld met golfclubs, hiervan zijn veel verschillende varianten. Golfclubs worden meestal in drie categorieën onderverdeeld: Woods, Ijzers en Putters. De Putter wordt gebruikt in de green om de bal in de hole te slaan. Ijzers zijn er in 9 varianten van nummer 1 t/m 9, waarbij 1 staat voor lange ijzers waarbij de bal lange afstanden kan afleggen en 9 korte ijzers zijn voor de korte afstand. Daarnaast heb je bij de Ijzers nog speciale clubs, de hybrides en wedges. Waar respectievelijk een combinatie is gemaakt tussen bepaalde nummers van de ijzers en clubs voor speciale plekken op de baan als de zandbak. Tot slot zijn er nog de Woods, de bekendste woods club is de Driver waarmee je de grootste afstand kan slaan. Volgens de golfregels is het toegestaan om maximaal 14 clubs in jouw golftas te hebben. Je zal dus een keuze moeten maken tussen de verschillende clubs die je nodig denkt te hebben. Veelal worden de dezelfde clubs gekozen, namelijk: driver, Woods-3, hybride 19-21 graden of ijzer-3, ijzer 4 t/m 9, pitching wedge, gap wedge, sand wedge, lob wedge en de putter. Voor de beginners is een halve set meestal voldoende, die bestaat vaak uit de volgende clubs: 
Woods-3/hybride, ijzer-5/7/9, pitching wedge, sand wedge en een putter.


Golfaccessoires

Naast de vele verschillende golfclubs zijn er veel verschillende accessoires die jou helpen om beter of gemakkelijker kan golfen. Zoals al eerder is gezegd zijn de golfhandschoenen en -schoenen uiterste nuttig tijdens het golfen en ook de golfkarren en -tassen zullen zeer goed van pas komen op een dag golfen. Zo kun je met de ACM Fastfold golfkar in combinatie met ACM Trolley Bag prima een dagje rondlopen op de golfbaan. Ook is het belangrijk jouw huidige spullen goed te onderhouden, zo zijn er covers voor over de clubs om ze te beschermen tegen beschadigen of borstels om de clubs goed te onderhouden. Naast de producten om het clubhoofd te beschermen en onderhouden kunnen er ook beschadigingen op de grip komen. Hiervoor is het hebben van verschillende grips handig, zo kun je bij beschadigingen of een helemaal kapotte grip deze vervangen. Naast accessoires voor de golfclubs zijn er ook accessoires voor de golfschoenen. Aangezien deze schoenen niet heel veel grip hebben vooral niet op nat gras zijn er speciale spikes die onder de schoen kunnen worden geplaatst om extra grip te geven aan de golfer. Het zal je maar gebeuren dat je uitglijdt tijdens of voor het slaan van de bal. Tot slot nog een noodzakelijk accessoire voor tijdens het golfen, Tees, de pinnetjes waar je de golfbal van afslaat na de eerste slag. Wanneer je voorzien bent in al deze accessoires en ook je ook de goede golfclubs hebt zul jij helemaal klaar zijn voor een potje golf. 

Ons aanbod

Bij Herqua hebben wij verschillende golfclubs en nog meer verschillende accessoires die jou voorzien tijdens het golfen. Ook hebben wij nog golfkleding voor heren en dames, zodat je op en top op de golfbaan zal staan. Ben je benieuwd naar ons assortiment? Check dan snel onze webshop of kom langs de winkel voor deskundig advies.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.