Zomerjassen

Zomerjassen

Langzamerhand komt de zomer en het mooie weer er weer aan. Daarom is het een goed moment om eens even stil te staan bij de jassen en dat niet zomaar jassen, maar zomerjassen. In deze gids zullen we de verschillende soorten zomerjassen bespreken.

De zomerjas

Wat is nou een goede zomerjas? Een zomerjas moet luchtig zijn, maar geen wind doorlaten. Het moet licht zijn zodat je niet het gevoel hebt dat je een jas aan hebt, maar het moet wel het comfort van een jas meebrengen. Het is dat extra laagje over je kleding waardoor je in de zomerochtenden en avonden het ook nog lekker warm hebt. Zomerjassen kunnen heel verschillend zijn, er zijn veel verschillende opties die je als zomerjas kan gebruiken. Het is zelfs een optie om een sweater of hoodie aan te doen als "zomerjas" over je t-shirt. We zullen hieronder de verschillende soorten zomerjassen bespreken. 

De Softshell jas

De Softshell jas heeft veelal een sportieve look, het is meestal een comfortabele en lichte jas. De softshell jas kenmerkt zich aan het ademend en waterafstotend materiaal. Met deze jas houd je jezelf dus ook tijdens een zomerse bui droog. Daarnaast blijf je door het ademend vermogen ook koel in de jas. De sportieve look van de jas zorgt ervoor dat het een aangename jas is voor outdoor activiteiten, echter is deze jas ook goed te combineren met casual kleding. Merken als Helly Hansen en Icepeak hebben vele verschillende modellen softshell jassen voor zowel heren als dames. Met een softshell jas heb je dus een lichte comfortabele jas die ook nog eens waterdicht is, ideaal voor de minder mooie zomerdagen die we in Nederland wel kennen. Maar ook op de mooiere dagen is dit een uitermate geschikte zomerjas.



De Fleece jas

Fleece jassen zijn al jaren ontzettend populair. De zachte jassen zijn erg warm, maar zijn desondanks niet zwaar. Fleece jassen zijn niet alleen geschikt voor de zomer, maar ook zeker voor de winter. Op wintersport worden fleece jassen of vesten vaak onder de winterjas gedragen voor extra warmte. De fleece jassen zijn gemaakt van Fleece, wat vacht betekent in het Engels. Dit is ook duidelijk te zien aan de jassen of vesten aangezien de stof een vachtachtig uiterlijk heeft. De fleece jassen zijn veelzijdig wat betekent dat ze onder veel verschillende omstandigheden geschikt zijn, in de winter zoals net al is benoemd maar ook zeker in de zomer. De fleece jassen zijn namelijk uitstekend geïsoleerd, waardoor jij het lekker warm houdt maar niet gaat zweten. Fleece jassen zijn er in veel verschillende kleuren waardoor ze makkelijk te combineren zijn, kijk maar eens naar de panterprint fleece jas van Protest. Daarnaast verschillen de jassen ook erg in het "aaibaarheidsgevoel", zo zijn de jassen van Brunotti ontzettend zacht. Dus ook de fleece jassen zijn de komende zomer zeker een aanrader. 


De Allseason jas

Tot slot zijn er nog de Allseason jassen, deze hebben we echter al besproken in een eerdere blog, Allseason jassen. De allseason jas is een jas die je tussen de seizoenen door kan dragen, daarom wordt het soms ook wel de tussenjas genoemd. Allseason jassen zijn warm, water- en winddicht, comfortabel en meestal licht. Deze jas is daarom ook zeker geschikt als zomerjas op de wat koudere dagen. De jas heeft vaak een sportieve uitstraling maar is goed te combineren met een paar sneakers en jouw casual kleding. De softshell jas en de allseason jas lijken redelijk op elkaar alleen zijn softshell jassen meestal niet winddicht, waardoor ze bij de echt koude en winderige dagen vaak te weinig warmte bieden. Echter zijn er wel softshell jassen die waterdicht zijn deze worden dan vaak ook gezien als allseason jassen. Ook met de allseason jas kun je dus prima over straat in de zomer, als het heel warm wordt is de allseason jas misschien wel iets te warm. Op de echte warme dagen kun je beter een dun vestje als jas dragen.

Ons aanbod

Bij Herqua hebben we allerlei zomerjassen die voor jou geschikt zijn, daarnaast hebben wij nog veel meer artikelen. Ben je benieuwd naar ons assortiment? Neem dan zeker een kijkje in de webshop of kom langs de winkel om je artikelen eerst te passen.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.