Allseason jassen

Allseason jassen

We zitten op dit moment in de overgang van winter naar lente, het warmere weer komt er weer aan. 21 maart is de officiële datum dat de winter voorbij is, dat betekent dat de winterkleding de kast weer in kan. Het wordt tijd voor wat anders. In deze gids bespreken we de Allseaon en tussen jassen die ideaal zijn voor deze periode.

Wat is een All season jas?

Een All season jas is zoals de naam al doet vermoeden een jas die geschikt is voor alle seizoenen. Het zijn vaak niet de warmste jassen, maar ze zijn wel water- en winddicht. Hierdoor zijn ze zelfs in de winter nog draagbaar. Het is ook de ideale jas voor als het te koud is zonder jas, maar te warm is voor een dikke jas. De jassen zijn vaak licht waardoor het draagcomfort hoog is. De All season jas heeft wel wat weg van de zomerjassen, het grote verschil is echter de water- en winddichtheid. De jassen zijn in deze periode ideaal, bij een regenbui blijf je droog en als het hard waait krijg je het niet meteen koud. All season jassen zijn vaak wat sportief maar kunnen ook prima gedragen worden bij de casual outfit en een paar sneakers. De jassen zijn dus ideaal te combineren en geschikt voor iedereen.


Gewatteerde tussenjas

Vooral onder de vrouwen zijn de gewatteerde jassen erg gewild, ook voor mannen is het een hippe jas. Zo zijn de jassen van Save the Duck erg hip en zie je steeds meer mensen in deze jassen lopen. Naast het feit dat Save the Duck mooie jassen maakt, doen ze dit ook nog op een milieuvriendelijk mee. Save the Duck maakt jassen zonder dierenrechten te schenden, alle onderdelen van de jas zijn gemaakt zonder dieren te laten lijden. Zo heb je naast een mooie gewatteerde tussenjas ook een duurzame jas. Ook bij Luhta en Killtec hebben ze mooie gewatteerde jassen, beide merken zijn van zeer hoge kwaliteit. Natuurlijk zijn er nog veel meer merken die zulke jassen verkopen, ieder merk grijpt zijn kans om mee te liften op het grote succes van de gewatteerde jassen. De wattering van de jassen zorgt ervoor dat de jassen warm zijn en toch licht aanvoelen, hierdoor zijn ze erg comfortabel.


Softshell jas

Niet alle All season jassen zijn gewatteerd, zo hebben ze bij The North Face jassen die tussen de winter en zomer kunnen worden gedragen. The North Face staat bekend om het maken van jassen van hoge kwaliteit die van origine gemaakt zijn voor outdoor. Echter zie je de jas steeds vaker als casual jas. De jassen van North Face zijn veelal voorzien van verschillende technologieën om ze wind- en waterdicht te houden. Zo hebben ze de DRYVENT™technologie ontwikkeld om de jassen waterdicht maar toch ademend te maken. Hier blijft je lichaam droog en koel tijdens het dragen van de jas in de regen. Daarnaast beschikken sommige jassen ook over de WindWall® technologie die zorgt voor winddichtheid. Zo zul je met de jassen van The North Face niet nat of koud worden door regen of wind. Naast The North Face zijn er nog veel meer tussen jassen, zo hebben Tenson en Luhta ook vergelijkbare jassen als die van North face. Maar er zijn nog veel meer verschillende merken die ook ideale jassen voor tussen de seizoenen hebben. Ook de Softshell jassen zijn tegenwoordig helemaal hip, deze zijn dan weer meer gewild door mannen dan vrouwen. Maar ook vrouwen dragen de comfortabel en lichte softshell jassen graag. 


Ons aanbod

Bij Herqua hebben we allerlei verschillende jassen van All Season jassen tot zomerjassen en winterjassen. Daarnaast hebben wij nog veel meer in ons assortiment, ben je benieuwd naar alle artikelen die wij verkopen? Neem dan een kijkje in de webshop of kom langs de winkel.





Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.