Winkelwagen
Menu
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Welke ski past bij mij?  

Iedereen heeft een andere skistijl en daarom past bij elke skiër een ander type ski. Om een zo goed mogelijk advies te kunnen geven, testen wij elk jaar zelf in Sölden, Oostenrijk, de ski's in ons assortiment. En daar komt vervolgens de Beste Test uit! 

Beste Test 
Het verschil zit hem niet in de levensduur en het draaigemak van de ski's, want gemakkelijk draaien doen ze allemaal wel. Zoals eerder gezegd testen wij de ski's zelf. Wij vergelijken de merken in 4 verschillende type ski's in dezelfde prijsklasse. Daarbij letten wij er hoofdzakelijk op dat de ski rustig "loopt". Hoe rustiger, hoe meer controle de ski geeft. Een ski die veel klappert heeft nauwelijks contact met de sneeuw. Een rustige ski geeft de mogelijkheid om beter te sturen. Door beter te sturen is de ski ook veiliger en heb je meer grip op ijzige pistes. Bovendien worden je ski bewegingen steeds vloeiender en natuurlijker naarmate je het tempo iets kunt verhogen. En op die manier kun jij het beste leren skiën! 

Ski's in verschillende prijsklassen  
Ski's zijn verkrijgbaar in verschillende typen en prijsklassen. Daarom wordt er door ons ook getest op prijscategorie en type ski. Voor elke type ski rond de prijsklasse van €300,00 hebben wij een Beste Test. Bij twijfel adviseren wij om een duurder model te kopen, omdat de duurdere modellen vaak meer grip, demping en dus vertrouwen bieden. 

Ski's kiezen

Maar hoe moet je nou de juiste ski kiezen? We hopen dat de informatie hieronder je hierbij helpt!
Wij onderscheiden in grote lijnen vier typen ski's:

 • Sportcarve ski`s:
  Deze ski's zijn zeer geschikt voor goed geprepareerde pistes. Ze zijn relatief smal onder de binding. 
 • All mountain ski`s (meest verkocht):
  Deze ski's zijn relatief breed onder de binding. Voordeel van deze ski's is dat ze je beter leren te skiën waneer de sneeuw wat zwaarder is. All mountain ski's blijven beter boven de sneeuw "drijven" en zijn geschikt bij verse sneeuw en pap sneeuw. Bij twijfel adviseren wij altijd een All mountain ski.  
 • Racecarve ski`s:
  De Racecarve ski is in principe de sportieve uitvoering van de sportcarve ski. Racecarve ski's zijn geschikt voor erg hoge snelheden en hebben veel voorspanning. Hierdoor geven ze veel rebound, ofwel energie die de ski teruggeeft bij het uitkomen van de bocht. Ook geven Racecarve ski's het meeste grip op wat hardere pistes. 
 • Twin Tip ski`s:
  Alle overige ski's staan bij ons in de webshop genoemd onder de Twintip ski's. Het marktaandeel is zeer klein, dit zijn specialistische ski's en worden veelal gekocht als tweede paar. Voorbeelden: Powder ski's, Free Ride ski's, Twin Tip ski's, Tour Ski's. Bij deze Twin Tip ski's, staat niet alleen de voorkant omhoog, maar ook de achterkant. Twin Tip ski’s worden vooral gebruikt in de powder, het funpark en voor off-piste skiën. Niet goed geld terug
Mocht je na het skiën toch niet tevreden zijn met de ski's, dan betaal je 35% huur en ontvang je 65% retour.
Voorwaarden: bij normaal gebruik, en binnen 1 jaar na aankoopdatum. De retour kosten zijn voor eigen rekening.

Welke ski lengte past bij mij? 

Meer informatie over de maten van ski's en welke lengte het beste bij jou past vind je bij maatinformatie 

Beste Test 2020 | Testweekend Sölden

Elk jaar in het eerste weekend van november vertrekt ons team naar Sölden, Oostenrijk, om hier het assortiment ski's te testen en zo tot de Beste Test te komen. Gratis montage 
Alle ski’s die wij verkopen worden gratis gemonteerd, afgesteld en gewaxt. Hiervoor kunt u de volgende gegevens mailen aan webshop@herqua.nl
- Eigen lengte
- Eigen gewicht
- Leeftijd
- Ski ervaring: aantal jaren ski ervaring
- Sportief: omschrijft u zichzelf als sportief
- Zoollengte van uw skischoen in mm (Deze zoollengte staat vaak aangegeven op de zijkant van de skischoen. Gelieve deze lengte altijd na te meten met een centimeter band, zodat wij zeker weten dat u ons de goede lengte door mailt) 
Alleen met al deze gegevens kunnen wij je ski’s veilig afstellen.

Wintersport specialist Herqua Sports

Wij zijn erkend wintersport specialist en wij beschikken over de juiste afstel apparatuur voor een veilige ski vakantie. Met een groot team aan specialisten kunnen wij je altijd voorzien van de juiste adviezen en informatie, zodat jij met een gerust hart op skivakantie gaat! Wat is carve?
De eerste carve ski's werden gebouwd in de jaren 90. Atomic was hier de belangrijkste voorloper in met het model Beta Carve 918. 
Carve is een bouwwijze, de ski's bleven in het midden smal en werden aan de voorkant en achterkant breder.
Doordat de ski aan de voorkant breder werd, werd het insnijden, ofwel een bocht insturen, een stuk gemakkelijker.
Het geeft de ski een soort “stuurbekrachtiging”.

Wat is rocker?

Na de ontwikkeling van carve, kregen we er met rocker weer een nieuwe bouwwijze bij. Bij een rockerski loopt de voorkant (bij sommige ski’s ook de achterkant) iets eerder omhoog dan bij een traditionele ski.
Het voordeel is dat de ski makkelijker kan draaien, en minder zal happen in de sneeuw.

Constructie: verschil cap, sandwich en hybride 

Bij ski’s worden verschillende constructies gebruikt:

- Cap constructie:
Bij de cap constructie wordt de kern beschermd door een kunststof cap die volledig van de ene staalkant over de ski loopt naar de andere staalkant. Deze constructie maakt de ski iets minder torsie stijf en wat vergevingsgezinder.

- Sandwich constructie:

Bij deze constructie heeft de kern een topsheet (beschermende laag aan de bovenkant) en twee kunststof zijkanten om de kern te beschermen tegen vocht en impact. Deze kunststof zijkanten geven de ski iets meer power. 
In de racesport is dit al jaren de favoriete bouwwijze.

- Hybride constructie:

Bij deze constructie is het middengedeelte (bindingbereik) sandwich en de voorzijde en achterzijde een cap constructie.
Hoe verder het sandwich gedeelte doorloopt naar de voor- en achterzijde, hoe sportiever de ski.
Deze constructie wordt veelal gebruikt, bij de duurdere modellen.

Welke ski binding?
Voor wat betreft de ski bindingen zijn er in principe geen keuze mogelijkheden. Atomic heeft een Atomic ski binding, en Rossignol heeft een Rossignol ski binding enz. enz. Tegenwoordig worden de ski`s standaard uitgerust met veiligheidsbindingen.
Ieder zich zelf respecterend skimerk gebruikt DIN genormeerde veiligheidsbindingen.

Wat doet een ski binding?
Een skibinding verbind de skischoen met de ski. De ski binding wordt persoonlijk voor je afgesteld op de juiste instel waarde.
Het principe van een ski binding is niet dat de skibinding zich zo snel mogelijk moet openen, maar deze moet zorgen dat de ski zo lang mogelijk skibaar blijft. Alleen in geval van een calamiteit moet de binding zich openen, wanneer dit echt noodzakelijk is. Wij zijn erkend wintersport specialist en beschikken over de juiste afstel apparatuur, zodat jouw ski binding op de juiste instelwaarde wordt afgesteld.

Dames ski's kopen
Qua bouwwijze zijn dames ski’s niet anders dan heren ski`s, alleen zijn ze vaak wel lichter in gewicht. Het grootste verschil zit hem in het feit dat het montage punt van de binding iets naar voren ligt. Het voordeel van deze montage is dat de dames zo iets meer druk op de voorkant van de ski krijgen. Omdat dames vaker op hakken lopen is het hakgedeelte van de skibinding iets hoger, hierdoor komt
er minder druk op de achilles.

Ski's voor beginners
Wij praten niet meer over beginner ski's, want gemakkelijk draaien dat doen ze allemaal wel. Door de carve en rocker bouwwijze zijn alle ski's wel wendbaar. Vaak kiest een beginner voor een goedkopere ski, echter zal hij met een iets duurder model sneller progressie maken omdat deze ski's meer demping en vertrouwen geven.

Ski's voor ervaren en sportieve skiërs
Een ervaren en sportieve skiër komt vaak uit in de duurdere prijsklasse, omdat deze ski’s qua opbouw zo zijn gemaakt dat ze ook bij hogere snelheden niet gaan “klapperen”. Een duurdere ski is vooral in de torsie stijver, hierdoor zal de ski op snelheid in de bocht niet wegslippen en meer grip geven.

Ski onderhoud
Elke ski is jaarlijks na iedere ski vakantie onderhoud nodig. Liever een ski van 10 jaar oud die goed is gewaxt en geslepen,
dan een nieuwe ski waar reeds 14 dagen op geragd is. Wij zijn wintersport specialist en beschikken over de nieuwste slijpmachines.
Meer informatie over ski onderhoud en de bijbehorende tarieven vind je hier. 

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.