Ski onderhoud bij Herqua Sports

Onderschat nooit de waarde van het onderhouden van je materiaal. Je kunt bij wijze van spreken nog beter skiën op ski's van 10 jaar oud die goed gewaxt en geslepen zijn, dan dat je zonder onderhoud op nieuwe ski's aan de slag gaat. Bij Herqua Sports hebben we een eigen werkplaats waar je terecht kunt voor al uw onderhoud voor zowel ski's als snowboards!


Prijslijst Ski onderhoud

Geen afspraak nodig
7 dagen per week beschikbaar
Tot zondag 17:00 gebracht = donderdag klaar

Opties Onderhoud:  Prijzen ski's:
Zilver (kleine beurt) 
Voorslijpen
Belag naslijpen
Diamant steenslijpen
Polijsten
Staalkanten slijpen
Ceramic Disk tunen staalkanten
Hangend slijpen
Waxen€40,-

Goud (grote beurt)

Voorslijpen
Belag reparatie - opvullen en repareren
Belag naslijpen
Diamant steenslijpen
Polijsten
Staalkanten slijpen
Ceramic Disk tunen staalkanten
Hangend slijpen
Waxen
€50

Kinder ski onderhoud zilver (t/m 120cm) 

€25,-

Ontvetten
€15,-
Waxen

€15,-

Binding montage

 €35,-

Binding montage incl. nieuwe gaten boren
€65,-
Binding afstellen
€15,-


Ski's laten waxen

Of je nu een serieuze skiër bent of een casual wintersporter: je ski's in topconditie houden is een must. Een van de belangrijkste dingen die jij kunt doen om jouw ervaring op de hellingen te verbeteren, is je ski's waxen. Een nieuwe waxlaag op jouw ski's helpt de wrijving tussen het sneeuw en de ski's te verminderen waardoor je gemakkelijker over het sneeuw kunt glijden. Daarnaast is het waxen van je ski's ook goed voor de levensduur van de ski's, omdat het oppervlak van de ski's minder snel slijt en ze minder gevoelig zijn voor beschadigingen.

Ski's laten slijpen

Een pas geslepen ski is meer responsief, sneller, geeft je een betere edge grip en levert over het algemeen betere prestaties. Het handmatig afstemmen van je randen vereist ervaring, geduld en een behoorlijke hoeveelheid tijd, en tenzij je toegang hebt tot professionele afstemming apparatuur, is het beter om jouw ski's te laten slijpen door een gespecialiseerde skiwinkel.


    

Wat is een belag behandeling en wat heb ik er aan?

Met een goede waxlaag zul je al veel verschil merken bij het skiën. Je ski's glijden een stuk beter en sneller door de sneeuw. Maar bij een extra belag behandeling gaat de waxlaag diep in het board zitten, wat een stuk effectiever is en je een stuk langer plezier hebt van de wax. Bij zo'n behandeling wordt er een structuur in het belag (de onderkant) van jouw ski's geslepen. Daarna krijgen je ski's een waxbehandeling. Omdat er een nu een structuur in het belag zit gaat de waxlaag diep in de skis zitten, zo heb jij langer plezier van de waxlaag! Een belag behandeling zit bij het zilver of goud pakket in. 

Na hoeveel dagen skiën moet ik weer voor onderhoud?

Na hoeveel dagen skiën moet ik weer voor onderhoud komen? Dat is een goede vraag, dit hangt namelijk af van verschillende factoren. Zoals bijvoorbeeld de conditie van de ski's, de intensiteit waarop je skiet en de conditie van de sneeuw waarop geskied is. Wel kunnen we als stelregel zeggen dat na een week skiën je ski's meestal wel weer toe zijn aan een slijp- & waxbeurt. Tussen door een keer waxen kan zeker geen kwaad. Dit zorgt alleen maar voor meer skiplezier!


Skionderhoud op Wintersteiger machines

Bij het onderhouden van jouw ski's maken we gebruik van Winsteiger machines. Wintersteiger is al jaren de nummer één in skionderhoud. Professionele machines zorgen voor optimale resultaten om de ski's weer helemaal perfect te krijgen. Wij gebruiken diverse Winsteiger apparaten in onze eigen skiwerkplaats in Hoogeveen. We maken gebruik van de volgende apparaten:

Slijpmachine

Met de slijpmachine wordt het belag voor geschuurd en wordt er een structuur in uw belag gesneden

Ceramische disc

Met de ceramische disc worden uw staalkanten absoluut vlak en braamvrij geslepen. Door de disc krijgt u weer optimaal grip op de piste

Polyet

Tijdens het skien raakt uw regelmatig een steentje. Hierdoor heeft u kans dat er seeën in uw belag komen. Met de polyet kunnen wij dit weer volledig opvullen

Waxen

Waxen is essentieel voor uw ski's, omdat u zal merken dat u met de juiste wax laag makkelijker over het sneeuw zult glijden. Ook zorgt waxen ervoor dat u materiaal langer mee gaat omdat het roest en uitdroging voorkomt.

Epoxy reparatie

Zodra u een beschadiging heeft aan uw topsheet is het in sommige gevallen mogelijk dit te repareren om dit te laten repareren met epoxy. Vraag in de winkel naar de mogelijkheden.

Afstellen

Bij het afstellen van uw ski's word er gekeken naar uw gewicht, lengte, leeftijd en uw skiniveau. Dit om ervoor te zorgen dat ski's tijdig uitschieten wanneer dit nodig is.

Verhuur en onderhoud

Naast het ski onderhoud kunt u bij Herqua Sports ook terecht voor uw snowboard onderhoud. Hier gebruiken wij dezelfde professionele apparaten als die we voor de ski's gebruiken. Nog niet toe aan het aanschaffen van uw eigen hardwaren? Geen probleem want Herqua Sports heeft een ruim assortiment ski's, skischoenen, snowboards, snowboard schoenen en zelfs sneeuwkettingen die u kunt huren. Meer weten over verhuur en onderhoud? Bekijk onze verhuur en onderhoud pagina.

Kort uitleg filmpje
Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.