De 5 beste skihelmen van 2020

De 5 beste skihelmen van 2020

Ongeacht je vaardigheidsniveau, het kopen van een helm om te skiën of snowboarden is een goed idee. Als je het vervangen van jouw oude skihelm jaren hebt uitgesteld, is het nu een goed moment om de sprong te wagen. De helmen van tegenwoordig hebben namelijk veel nieuwe technologieën, zijn lichter, en hebben meer schokabsorptie.

De high-end modellen op de lijst bieden geavanceerde aanpassing van de pasvorm en ventilatie, maar degenen die maar een paar keer per jaar de bergen op gaan, zullen in orde zijn met een goedkopere optie. Hieronder vind je de beste skihelmen voor het seizoen 2020, van de complete uitrusting tot de eenvoudige maar effectieve skihelmen.

1. Bollé backline photochromic skihelm


De Bollé Backline Visor is een andere bestseller en duidelijk de referentie in de afgelopen winters. Ondanks de toegankelijke prijs is dit een echt 2-in-1-model met een chique ingebouwd vizier, verstelbare ventilatie, verwijderbare oordopjes en een Click-to-Fit-maataanpassingssysteem waarmee je je helm moeiteloos strakker of losser kunt maken, zelfs met handschoenen aan. De lichte en toch ultrabestendige ABS-schaal maakt het erg veilig, waardoor je alle vertrouwen krijgt dat je nodig hebt om de hellingen aan te vallen als nooit tevoren! De verwisselbare vizieren (categorie 1 en 3) zijn gemaakt van polycarbonaat en bieden een helder en scherp zicht gecombineerd met een absolute weerstand tegen schokken voor een verbeterde ervaring. Geloof ons, u zult niets vrezen met dit op uw hoofd!

2. Oakley Mod 5 skihelm


We kennen Oakley allemaal van hun skibrillen, maar het bedrijf is onlangs in de helmbranche gesprongen met de MOD-serie. Uit de huidige collectie geven we de voorkeur aan hun topklasse "5", die panelen van stevig ABS-plastic heeft voor extra bescherming en regelbare ventilatie. Verder doet het unieke Modular Brim System (MBS) een mooie klus om de gevreesde tussenruimte te elimineren door twee randmaten (klein en groot) op te nemen. Het is geen perfect antwoord - het geeft de voorkeur aan een bril van het merk Oakley boven andere - maar de optie om de rand te verwisselen maakt het de meest universele oplossing op de markt in 2020.

De rest van de MOD 5 is typisch Oakley-kwaliteit. De helm voelt licht aan op je hoofd en wordt geleverd met premium functies zoals een magnetische kinband, Boa-draaiknop aan de achterkant en uitneembare voering. Het ventilatieontwerp is afhankelijk van een schoorsteenachtig effect - lucht naar boven door de bril en naar buiten uit de bovenkant - wat betekent dat het de warmte niet zo snel kan afvoeren als een helm zoals de Smith Vantage hierboven. We ontdekten ook dat de voering iets minder gedempt is en dat de uitgesneden oorkussens het dragen van een koptelefoon moeilijk maken. Maar deze klachten zijn voor de meeste mensen geen dealbreaker en het ontwerp is over het algemeen erg solide.

3. Bollé Backline Visor ski helm


Een helm die het allemaal heeft en uitermate geschikt voor de brildragers. Dit model beschikt over een mooie pasvorm die erg lekker zit. De Bollé Backline Visor heeft een vizier, dit is eigenlijk een ski bril maar dan verwerkt op de helm. Dit model word geleverd met een extra lens. Je hebt de standaard spiegellens (mooi weer) en de oranje/gele lens (slecht weer) je kunt dus per dag beslissen welk vizier je gaat gebruiken. Deze skihelm is bij ons verkrijgbaar voor dames en voor heren.

4. Salomon Driver S skihlem


De Salomon Driver skihelm tilt het naar een hoger niveau en combineert stijl en prestaties met een eenvoudig verwisselbaar lenssysteem. De helmtechnologie van het merk zorgt voor een superieure schokabsorptie, tot 30% meer dan wat vereist is door de industriestandaard. Dit is Salomons meest vooruitstrevende vizierontwerp en duidelijk een van de beste compromissen tussen bruikbaarheid, comfort en bescherming. Het profiel is dunner dan de meeste andere modellen, met een hoogwaardige afwerking die een strakke en sobere uitstraling heeft en laat zien dat je hier niet bent om te rommelen!

5. Sinner Bingham skihelm + bril


Ben je op zoek naar een echte prijstopper, met de beste prijs/kwaliteitverhouding? Kijk dan niet verder! Deze complete Sinner skihelm set is een set bestaande uit een Sinner Skihelm en een Sinner Skibril. De skibril biedt een helder zicht en optimaal comfort de hele dag door. Uitgerust met een dubbele, oranje lens met speciale anti-fog coating om mistvrij te blijven, terwijl het schadelijke UV-stralen blokkeert. Daarnaast sluit de bril perfect aan op de helm. De zachte schuimvulling is hypoallergeen. De strap is verstelbaar en heeft een siliconenprint op de voering om de best passende pasvorm en grip op de helm te verzekeren. 

De Sinner skihelm heeft een ABS-technologie en geeft daardoor een solide weerstand en optimale shock-absorptie. De helm beschikt over een snelsluiting, skibrilhouder, geventileerde schaal, en een handig systeem voor maataanpassing, zodat je altijd de juiste pasvorm hebt.


Ons aanbod

Benieuwd naar al onze andere skihelmen? Bekijk ons assortiment online!



Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.