De beste skibrillen

De beste skibrillen

In de wintersport periode moet je natuurlijk voorzien zijn van een skibril. Hoe weet jij welke voor jou het beste is ? In dit artikel geven wij antwoord op jouw vragen, ook hebben wij voor jou de beste 5 skibrillen bij elkaar gezocht.

Op wintersport is een skibril niet te missen. Het is nodig voor de uv-straling die op de piste aanwezig is, omdat dit anders je ogen kunnen beschadigen of sneeuwblindheid kan veroorzaken. Ook houd het de skibril de harde wind tegen en voorkomt het dat er dingen tijdens het skieën in je ogen terecht komen. De bril moet dus goed afsluiten en natuurlijk een mooi zicht geven als je hier doorheen kijkt.


Wat is belangrijk om te weten ?

De belangrijkste punten voor een skibril zijn de pasvorm, de lens in de skibril en het materiaal waarmee de skibril gemaakt is. Zoals al eerder benoemd is moet de skibril de uv-straling kunnen blokkeren die je aanwezig is op de piste, anders kan dit vervelende gevolgen hebben. Dit zijn dan ook dingen waar je zeker op zal moeten letten tijdens het aankopen van een skibril. Het aanbod in skibrillen is erg groot dus wij zullen de keuze wat gemakkelijker maken en goed toelichten. 

Je skibril moet een goeie pasvorm hebben het is namelijk vervelend als er ergens lucht doorheen blaast op je gezicht tijdens het skieën. De band van je skibril moet aan de binnenkant afgewerkt zijn zodat deze aan de helm blijft zitten en er niet zomaar vanaf zal schuiven. je zal de skibril vaak op hebben tijdens het wintersporten dus je moet zorgen dat hij comfortabel zit. Let er wel op dat hij vooral niet te groot is, want de bril mag niet zomaar verschuiven. 

De lens in de bril is ook erg belangrijk want je moet namelijk altijd kunnen zien wat er om je heen gebeurt. Skibrillen waarvan de lens wat boller loopt het je vaak beter zicht omdat je meer kan zien. Zorg ook dat de lens niet te klein is want dit zal je zicht ook verslechteren waardoor er niet meer te zien is wat er naast je gebeurt. Ook het weer heeft invloed op het soort skibril die jij moet hebben. Als de weersomstandigheden slecht zijn kun je het beste een lichtere lens nemen, bijvoorbeeld een gele of oranje. Stel de weersomstandigheden zijn goed en er is veel zon dan is een donkere lens de beste optie, deze zijn vaak bruin of zwart gekleurd. Zorg dat je lens van dubbelglas voorzien is omdat deze anders kan beslaan. 

Dan als laatste nog het materiaal waarmee de skibril gemaakt moet zijn. De bril moet veel klappen kunnen opvangen om beschadigingen te voorkomen. Tijdens een val mag de skibril niet breken want dan kunnen er stukjes glas of andere dingen in je ogen terecht komen. Er zit een CE keurmerk op de skibril waarbij cijfer 3 en 4 word aanbevolen voor mensen die op wintersport gaan. 


Top 5 skibrillen van 2020

1. Oakley Flightdeck skibril

Voor een van de grootste gezichtsvelden op de markt is de Oakley Flight Deck skibril de juiste keuze. Het randloze lensontwerp is geoptimaliseerd voor een ongeëvenaard perifeer zicht in elke richting, zodat u meer van de berg kunt zien, hoe u ook kijkt. Deze bril is de real deal. De voordelen stoppen echter niet bij het gezichtsveld. De bril heeft ook een dubbele geventileerde coating, waardoor de ballistische binnenlens minimaal 2 ml vocht kan absorberen - dit alles geeft je een vlijmscherpe helderheid en een maximaal contrast tussen kleuren, waardoor alles gemakkelijker te onderscheiden is. Bovenop de geweldige lensfuncties, is deze skibril gemaakt met de hele dag comfort in gedachten, ontwikkeld met 3D CAD / CAM-engineering om een ​​anatomische pasvorm te garanderen. Ze bieden een continue afdichting om elementen buiten te sluiten en vocht van het gezicht af te voeren. Voor een bril die een leven lang meegaat en je alles geeft wat je nodig hebt en meer, dit paar van Oakley heeft je gedekt.



2. Oakley Airbrake skibril

De Oakley Airbrake skibril word altijd geleverd met twee brilglazen en twee lenzen, zo kun je deze bril lang gebruiken en als er iets beschadigd raakt aan glazen kun je dit vervangen. De twee lenzen die erbij geleverd worden zijn voor zonnig en bewolkt weer zodat je ze kunt verwisselen. Het model is wat groter maar dit zorgt er wel voor dat het goed afgesloten is, de skibril is erg stevig en heeft een band die goed blijft zitten op de helm.


3. Sinner Sin Valley skibril

De Sinner Sin Valley skibril is een high-performance skibril met een goed zicht. Deze bril heeft 2 lenzen, een oranje lens in categorie 2 én een blauw gekleurde spiegellens in categorie 3. Het schuim aan de binnenkant van de bril zorgt dat deze comfortabel zit. De bril heeft dubbel glas waardoor hij niet zal beslaan. Mede doordat de band van de skibril verstelbaar is, voorzien is van een anti-slipprint, past de bril perfect onder een helm. De skibril is bekend om zijn 2 gemakkelijk te verwisselen magneet lenzen voor optimaal zicht in alle weersomstandigheden. Hij biedt altijd 100% bescherming tegen UV-Straling.



4. Melon Jackson skibril

De felrode spiegelglazen van de Jackson van Melon is het eerste wat in het oog springt. Deze lens is geschikt voor mooie, zonnige dagen. Bij bewolkt weer en sneeuw kunt u de bijgevoegde extra infrarood lens gebruiken. De lens is voorzien van een anticondens laag, en dankzij het drielaags foam zit de bril comfortabel op je gezicht. Ook is de bril 100% UV-bestendig, hierdoor bescherm je je ogen tegen direct zonlicht. Dit allemaal voor een scherpe prijs.


5. Oakley Fall line XL Factory Pilot skibril

De Oakley Fall Line XL, heeft een grote pasvorm en is geoptimaliseerd voor een grote verscheidenheid aan gezichten en is ontworpen om perfect op de meeste helmen te passen. De brillenglazen van de bril, ontworpen met de Ridgelock-technologie van Oakley, kunnen snel en eenvoudig verwisseld worden en waarborgen een volledige afdichting die voorkomt dat slechte weersomstandigheden de bril kunnen binnendringen. Daarnaast maakt deze bril gebruik van de bekende PRISM lenstechnologie van Oakley. Ook verkrijgbaar met een rode lens.




Online skibrillen kopen?

Benieuwd naar ons complete aanbod? Bekijk onze site!





Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.