Nieuw: Ski's huren of kopen?

Nieuw: Ski's huren of kopen?

Iedereen vraagt het zichzelf wel is af, moet ik nou ski's huren of toch kopen? Hier lees je onze ervaring en geven we jou advies.

Ski's huren of kopen wat moet ik doen?

Deze vraag horen wij gedurende de wintersport periode dagelijks voorbijkomen. Er zijn natuurlijk voordelen en nadelen omtrent het huren of kopen van je wintersport materiaal. Wij geven je hierin graag advies, dit kunnen wij goed doen door middel van de ervaringen die wij als wintersport specialist op hebben gedaan door de loop van de jaren. 

Voor het eerst op wintersport, moet ik dan huren of kopen?

Ga jij voor het eerst op wintersport en ben jij opzoek naar materiaal? Wij raden je aan als je beginner bent om altijd eerst te huren. Dit puur omdat de aanschaf van het materiaal redelijk prijzig is, hierdoor kun jij de techniek gaan leren en uiteindelijk jouw perfecte ski kopen. Wij raden daarnaast wel aan om altijd schoenen te kopen, dit omdat schoenen heel persoonlijk zijn en altijd perfect moeten zitten. Pijnlijke voeten wil je absoluut niet ervaren op vakantie. 

Voordelen van ski's kopen

Het kopen van ski's kent veel voordelen, wij als specialist hebben alle ski getest op de piste op alle punten die wij belangrijk vinden. Denk hierbij aan stabiliteit en draaivermogen etc. Bij het aanschaffen van ski's lopen wij in een persoonlijk gesprek alle punten bij langs die voor jou belangrijk zijn als wintersporten, met jouw wensen en onze ervaring komen we tot de perfecte ski voor jou. Het voordeel van het kopen van schoenen is dat wij met een voetmeting de schoen zo nauwkeurig mogelijk passend kunnen maken, dit noemen wij ook Bootfitting, daarnaast kunnen wij schoenen breder en eventueel ook smaller maken. 

Het grootste voordeel ski's kopen is dat jij gewend raakt aan jouw materiaal en zo steeds weer jouw techniek kunt verbeteren. 

Voordelen van ski's huren

Het huren van ski's kent natuurlijk ook zijn voordelen, zo kun jij elk jaar een andere ski gebruiken. Heb jij geen onderhoudskosten van het materiaal. Let wel op dat huur ski's altijd veel gebruikt worden, zo kan de spanning van de binding minder worden door het vele malen afstellen van de binding. Ook is het zo dat de kwaliteit van de ski minder word bij veelvoudig gebruik. Daarnaast is het op lange termijn vele malen duurder dan het kopen van een ski set. 

Conclusie: Eigen materiaal is goedkoper en beter! Je leert jouw materiaal kennen en gaat hierdoor beter presteren. 

Ski huurkoop garantie

Overweeg je om ski’s te kopen? Koop ze dan bij Herqua. Herqua is namelijk het enige wintersport bedrijf dan huurkoop garantie bied. Je koopt je ski’s en indien het niet bevalt betaal je alleen huur. Wij bereken de huur op basis van de nieuwprijs, koop je een duur snowboard of dure ski’s? Dan is je huur prijs ook hoger.
Herqua sports rekent 35% van de nieuwwaarde als huurprijs en je krijgt gegarandeerd 65% terug.

Huren met recht van koop

Er wordt vaak aangeboden om te huren met recht van koop. Vaak heb je dan net niet het model dat jij wilt aanschaffen of een variant in de verhuur dat net niet precies is dat je zou willen kopen. Daarom biedt Herqua – huurkoop garantie. Je koopt je favoriete ski en neemt deze mee op wintersport, bevalt deze toch niet? Dan betaal je enkel de huur en krijg je de rest van het bedrag retour. Herqua sports rekent 35% van de nieuwwaarde als huurprijs en je krijgt gegarandeerd 65% terug.

Klik hier voor het online verhuur aanbod:


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.