De belangrijkste tennisaccessoires die je niet mag vergeten op de tennisbaan!

De belangrijkste tennisaccessoires die je niet mag vergeten op de tennisbaan!

Wat moet je meenemen naar de tennisbaan? Tennisballen en een racket is duidelijk, maar daarnaast zijn er nog vele accessoires die van pas komen en soms zelfs essentieel zijn op de tennisbaan.

Het belangrijkste tennismateriaal dat u nodig heeft, is natuurlijk uw tennisracket en tennisballen. Sommige tenniskleding zoals je t-shirt en korte broek zijn ook essentieel als tenniskleding. Maar het zijn niet alleen je racket, tennisballen en kleding, maar je hebt ook wat extra accessoires nodig als je echt meer comfortabele en ontspannen tenniservaring wilt op de baan.

1. Tennisballen

Oké ... tennisballen zijn duidelijk ... maar we hebben het hier wel over ongeopende, onder druk verzegelde tennisballen. Met een vers blikje tennisballen in je tas ben je altijd klaar om te spelen. Zelfs als je alleen met vrienden slaat, moet je nog steeds nieuwe ballen gebruiken omdat gebruikte ballen veel zachter zijn en een zwaarder gevoel geven, in tegenstelling tot de nieuwe ballen waarmee je slaat in competitiewedstrijden. Daarnaast komt het wel eens voor dat niemand tennisballen heeft meegenomen naar de tennisbaan. Vermijd die lastige situatie en bewaar altijd een extra blikje in je tas.


2. Extra sokken

Kan jij ook niet tegen extreem bezwete voeten in jouw tennisschoenen? Behalve dat je je vies voelt, kun je blaren krijgen van je vochtige voet die tegen de vochtige sok wrijft die aan de binnenkant van je schoen wrijft ... en wie wil er blaren, toch? Hoewel tennisschoenen na verloop van tijd een stinkende geur zullen ontwikkelen, helpt het vervangen van je sokken ook om te voorkomen dat je schoenen zo snel stinken. Het maakt niet uit of het buiten vriest of dat het midden in de zomer is, bewaar ALTIJD een extra paar sokken in je tas.

3. Een bidon

Een duurzame waterfles is ook een van de essentiële dingen die je in je tennistas moet hebben. Tijdens de tenniswedstrijden moet je vaker water drinken, omdat deze wedstrijden je lichaam gemakkelijk uitgedroogd en uitgeput kunnen maken.

En je wilt je spelprestaties tijdens de wedstrijd echt niet verlagen vanwege pijnlijke spieren en een uitgedroogd lichaam. Als u deze problemen wilt vermijden, moet u regelmatig water blijven drinken terwijl u op de tennisbaan bent. Twee bidons zou helemaal perfect zijn. Pro tip: koel de bidon(s) in de vriezer, of doe er wat ijsklontjes in voordat je weggaat naar de tennisbaan. Water is een stuk lekkerder als het koud is. Daarnaast helpt het om jouw lichaam af te koelen.



4. Tennis Pet

Je zult het hier echt met me eens zijn dat we allemaal een goede oude tennispet of tennisvizier nodig hebben als we een tenniswedstrijd spelen. Je speelt daar in het felle daglicht en je hebt de neiging veel te zweten tijdens het spelen. In deze toestand moet u uw ogen weghouden van fel zonlicht en het zweet dat uit uw haren komt. En hier komt een tennishoed en tennisvizier van goede kwaliteit echt van pas.


5. Zweetbandjes en haarbandjes

De meeste tennisspelers komen naar hun wedstrijden met maar één set zweetbandjes die ze gedurende de hele wedstrijd zullen hebben. En op warme, zonnige dagen zullen die vrij snel doordrenkt raken en in feite veranderen in zweterige natte washandjes die om je pols worden gewikkeld ... niet echt fris! Houd een paar extra van deze zweetbandjes van bijvoorbeeld Nike in je tas en je zult niet alleen het zweet uit je ogen houden, maar je zult er ook fantastisch uitzien! 

Om daarnaast ook nog je haren uit jouw ogen te houden zul je ook wat haarbandjes mee moeten nemen. Gelukkig zijn de haarbandjes van Nike in verschillende kleuren en prints, dus je ziet er ook nog eens goed uit met deze haarbandjes.

6. Trillingsdemper voor je racket

Trillingsdemper lijkt misschien niet zo belangrijk voor sommige tennissers, maar het is essentieel voor je rackets. Deze trillingsdempers zijn geweldige schokdempers die u helpen uw spel comfortabel te spelen. Ze zijn er in verschillende soorten en maten en in verschillende kleuren. Als je wilt dat je racketsnaren minder trillingen produceren voor elk tennisschot, dan moet je een van deze op je rackets hebben. Wij raden de Prince Premier Silencer aan: deze is van zeer hoge kwaliteit, betaalbaar en makkelijk te gebruiken.

7. Extra nutritie

Het is laat in de derde set en je benen voelen aan als spaghettinoedels. Klinkt bekend? Je lichaam heeft een constante brandstof nodig om op zijn hoogtepunt te kunnen concurreren. Om dit probleem te tackelen kun je het beste een snack of iets anders te eten meenemen in jouw tennis tas. Er zijn veel opties waar je uit kunt kiezen: repen, drankjes, kauwsnacks en gels. Er zal nooit een vervanging zijn voor een goede maaltijd voor de wedstrijd, maar door iets extra's in je tas te bewaren, kun je een lange wedstrijd of trainingssessie doorstaan.

8. Extra tennis grips

Als je veel tennis speelt, weet je hoe belangrijk deze is ... vooral in de hete zomermaanden. Als je veel zweet, raakt het je grip en wordt je grip glad, waardoor ze uit elkaar kunnen vallen, en er is niets erger dan te proberen het vast te pakken en te scheuren als je rackethandvat glad is. Een snelle verandering van grip tijdens een setbreak kan je helpen om je spel beter onder controle te krijgen. Wij raden de Prince Dura tred tennisgrip aan voor een verhoogde slipweerstand tijdens het spelen.



Online tennisaccessoires kopen

Dit zijn een aantal van de meest essentiële dingen om mee te nemen naar jouw tenniswedstrijd of training. Hiernaast bieden wij nog vele andere accessoires aan die jij kunt gebruiken op de baan. 





Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.