Wat is het verschil tussen padel ballen en tennis ballen?

Wat is het verschil tussen padel ballen en tennis ballen?

Nieuwe padelspelers stellen vaak de vraag: wat is het verschil tussen padelballen en tennisballen? Dit komt omdat ze extreem veel op elkaar lijken. Maar ze verschillen daadwerkelijk veel van elkaar. In dit artikel lees je meer over de verschillen tussen de twee en wat de beste padelballen zijn.

Mensen vragen of er een verschil is tussen padelballen en tennisballen? Het antwoord is ja. Kortom: Tennisballen stuiteren meer en als je padel met tennisballen speelt, zul je sneller en harder spelen. Daarom is spelen met het juiste type ballen essentieel. Zelfs als padelballen en tennisballen er hetzelfde uitzien, is het een groot verschil tussen de twee. Ook is het belangrijk om de juiste padel bal te kiezen bij jouw spel. Ben je een beginner? Ga dan voor een padelbal met weinig druk erop. 

Wat is het verschil tussen padel ballen en tennisballen?

Er worden bij padel niet dezelfde ballen gebruikt als bij tennis. De ballen lijken namelijk veel op elkaar, maar ze verschillen daadwerkelijk wel van elkaar. Als je alleen naar de look zou kijken zijn de ballen bijna identiek. Maar tijdens het spel zul je een groot verschil merken. Padelballen hebben minder druk; vandaar dat de bal aanzienlijk minder stuitert dan tennisballen. Tennisballen hebben een hogere druk en stuiteren meer dan padelballen. Bovendien is de maat van de padelballen iets kleiner dan tennisballen.


Wat zijn de beste padel ballen?

Verschillende padelballen passen bij verschillende soorten banen en spelers geven de voorkeur aan verschillende soorten ballen. Sommige spelers geven de voorkeur aan snellere ballen en sommige spelers geven de voorkeur aan langzamere ballen.

Head is de officiële World Padel Tour-bal. Head heeft twee populaire modellen padelballen, Head Padel Pro en Head Padel Pro ’S’. Het merk ontwikkelde samen met World Padel Tour-spelers de Head Padel Pro ’S’ Ball. De bal is sneller; daarom is de bal de perfecte keuze voor spelers die op zoek zijn naar een snellere en levendigere bal. De gewone Head Padel Pro is iets langzamer en is beter aan te raden voor beginners in de padel sport.

Verder is Dunlop een merk dat al jaren leidinggevend is op het gebied van racketsporten, en ook in de Padel sport. Dunlop produceert kwalitatieve padel ballen die ook nog eens heel duurzaam zijn. Ook de padel ballen van Dunlop zijn aan te raden voor zowel beginners als gevorderden. 

1. Head Padel Pro bal

De Head Padel Pro is de officiële bal op de World Padel Tour. De Head Padel Pro is een van de bekendste ballen in de padel industrie. Goedgekeurd door de Spaanse padel federatie. Perfect voor jouw trainingen, wedstrijden of een vriendschappelijke pot. Deze bal is aan te raden voor zowel beginners als gevorderden. De echte experts die een zeer snel spel willen zouden beter voor de Padel Pro S kunnen gaan.


2. Dunlop Padel Ballen 

Deze Dunlop Team Padelballen zijn alleen geschikt voor de populaire sport Padel. De padlbal heeft een uitstekende duurzaamheid. De bal is goedgekeurd door de Spaanse Padel Federatie. Ideaal voor gebruik bij trainingen, wedstrijden of vriendschappelijke potten! Deze padelballen zijn perfect voor beginners en gevorderden.



Ons padel assortiment

Geïnteresseerd in ons gehele padel assortiment, zoals padel rackets, kleding en schoenen?








Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.