Padelrackets: De beste padel rackets van 2020!

Padelrackets: De beste padel rackets van 2020!

Beslissen over een Padel-racket kan een hele klus zijn. Met zoveel keuze op de markt is het gemakkelijk om je overweldigd te voelen. Deze gids zal hopelijk een deel van de informatie bevatten die u mogelijk voor het eerst ziet. Ook hebben wij in deze gids onze favoriete rackets opgesomd.

Dus je geniet van je nieuwe favoriete sport van padel en je wilt het ideale racket kopen voor jouw speelstijl en niveau? Of heb je al wat ervaring en ben je op de zoek naar een racket voor een hoog vaardigheidsniveau? In deze gids leggen we alle factoren uit die bij deze beslissing horen. Ook hebben we daarna onze persoonlijke favoriete padel-rackets opgesomd.

Hoe kies ik het juiste padelracket?

Het belangrijkste bij het kiezen van een Padel-racket is dat het comfortabel aanvoelt, omdat het kiezen van het verkeerde racket niet alleen je spel kan schaden, maar ook je lichaam. Er bestaat niet zoiets als het perfecte padelracket, elke speler heeft iets andere eisen, maar hier zijn enkele richtlijnen om je te helpen het beste racket voor jou te vinden.

Het profiel
Het profiel is het eerste gebied dat in overweging wordt genomen. Het profiel geeft het racket duurzaamheid omdat het het meest vatbaar is voor het raken van de vloer of muren. Het bestaat meestal uit buisvormige gelamineerde lagen van glasvezel, koolstofvezel of grafiet. Geïmpregneerd met wax of epoxyhars. Dit kan ook een beschermplaat aan de bovenkant bevatten, dit is een goed voor een beginnende speler die eerder de vloer of muur raakt.

De kern
De kern is normaal gesproken gemaakt van schuim of EVA-rubber. EVA-rubber is harder, waardoor je meer controle maar minder kracht hebt. Het is minder vergevingsgezind, dus je moet een goede techniek hebben om de voordelen ervan te zien, maar het is ook duurzamer dan schuim. Een speler met een goede techniek en fysiek sterk is het meest geschikt voor een EVA-rubberen kern. Schuim daarentegen is zachter, dus geeft je extra kracht maar minder controle, deze rackets zijn vergevingsgezinder voor beginnende spelers en helpen je om jezelf te verdedigen vanaf de achterkant van het veld. Veel producenten van padelrackets combineren nu de twee om een balans tussen controle en kracht te creëren. 

Het raakoppervlak
Het impactoppervlak bedekt de kern van het racket, dit is meestal gemaakt van glasvezel, carbon of grafiet, in maximaal 3 lagen. Dit heeft invloed op de hardheid van je racket, minder lagen betekent meer kracht maar dan zal je racket niet zo sterk zijn. Terwijl een racket met 3 lagen meer duurzaamheid biedt, maar niet zo veel kracht oplevert. 

Gewicht

Het gewicht van je racket heeft een groot effect op hoeveel power je hebt. Een lichter racket is wendbaarder, maar met een zwaarder racket kun je echt hard slaan. Het wordt over het algemeen als het beste beschouwd om te spelen met het maximale gewicht waarmee jij je prettig voelt (dit zal waarschijnlijk toenemen naarmate jouw vaardigheden verbeteren) om het beste uit jouw spel te halen. Padelrackets wegen doorgaans tussen 330 g en 375 g. Rackets van gemiddeld minder dan 365 g worden als licht beschouwd, terwijl rackets van gemiddeld meer dan 370 g als zwaar worden beschouwd.


Balans
De balans van een racket zal ook een grote impact hebben op de kracht en controle over de bal. Rackets met een hoog balanspunt zijn diamantvormig en geven veel kracht achter de bal, maar hebben minder controle. Deze zijn over het algemeen niet geschikt voor beginners omdat een goed niveau van techniek vereist is om de kracht te beheersen. De even gebalanceerde rackets zijn traanvormig, deze zijn goed voor reguliere spelers en bieden een goede mix van kracht en controle. Het gewichtspunt van dit racket zit precies in het midden. Rackets met de balans dichtbij de pols zijn rond van vorm en bieden maximale controle, maar hebben mogelijk onvoldoende vermogen. Ze worden over het algemeen als het beste voor beginners beschouwd omdat ze een verbeterde techniek aanmoedigen, terwijl ze een grote sweetspot bieden.

De top 5 beste padelrackets van 2020

Nu je de basis kent van padel rackets willen we je graag voorstellen aan een aantal van de beste padelrackets!


1. Babolat Viper Tour padel racket


Beschouw jij jezelf als een ervaren padelspeler en ben je op zoek naar een zeer responsief racket met een explosieve kracht? Kijk dan niet verder! De Babolat Viper Tour is precies wat jij zoekt. De VIPER CARBON is het perfecte padel racket voor de spelers met een gemiddeld tot hoog vaardigheidsniveau.

Dit racket heeft een full carbon constructie die een krachtige reactie geeft op impact van de bal. Daarnaast geeft de stijfheid en de vervorming van het carbon een extreme precisie om de bal te plaatsen waar jij wilt. Dankzij de diamantvorm heeft dit racket het balanspunt in de top van het racket. Combineer dit met een gemiddeld gewicht van 370g en zie jouw natuurlijke kracht omhoog schieten. De core is gemaakt van hybride EVA foam en zorgt voor kracht + precisie.

2. Head Graphene Touch Delta padel racket


De HEAD Graphene Delta Elite is gemaakt voor de gepassioneerde padel spelers, met comfort en veelzijdigheid in gedachte. Dankzij het diamant vormige oppervlakte is er een grotere "sweetspot" en dankzij Graphene XT materialen heeft dit racket ook maximale kracht. Als je fanaat bent van de sport en niet zonder kan is dit jouw racket! Bewijs dat ook jij een kampioen kan zijn! Dit racket is perfect voor de gemiddelde padelspeler.


Dankzij dit unieke polymere materiaal heeft HEAD een bumper gecreëerd die ultieme racketbescherming garandeert. Geplaatst over de IBS2 garandeert deze speciale folie niet alleen een hogere duurzaamheid, maar ook een verbeterde krasvastheid. De core is gemaakt van het unieke Power Foam van Head, wat resulteert in een hogere balsnelheid. Het racketblad heeft een diamantvorm, wat betekent dat de sweetspot hoger op het racket zit. Hierdoor kan je de bal een stuk harder raken. Daarnaast is dit racket erg licht: 360g, erg comfortabel en goed hanteerbaar.


3. Babolat Reflex padel racket



De Babolat REFLEX is een gemakkelijk te spelen racket voor spelers die uit een andere racketsport komen en op zoek zijn naar toegankelijke prestaties en speelcomfort. De Babolat is een traanvormig/diamantvormig racket voor beginnende of gemiddelde spelers. Het racket heeft het balanspunt dus ongeveer in het midden van het racket zitten, waardoor je meer controle over de bal hebt. Daarnaast heeft het racket een lichter gewicht van ongeveer 360 gram, wat het racket goed hanteerbaar maakt. 


Het frame is gemaakt van Carbon en het blad is afgewerkt met lagen van glasvezel. Verder is de kern gemaakt van EVA-Soft Foam. Kortom geeft dit racket een goede combinatie van controle en kracht.


4. Dunlop Boost Graphite padel racket


Dit padel racket van Dunlop is perfect voor spelers die de basis van het spel onder de knie hebben en hun racket willen verbeteren. Dit racket heeft een druppelvormige racketblad die voor meer power zorgt wanneer je de bal met de "sweetspot" slaat. Het raken van deze sweet spot is moeilijker dan een ronde raketkop omdat het iets hoger is voor een druppelvormige raketkop, maar dit resulteert wel in meer power. Pro Touch-technologie zorgt er ook voor dat de raket minder trilt als je met kracht trekt.

5. Head Evo Sanyo padel racket


Benieuwd naar de sport en wil je aan de slag? Probeer de HEAD Evo Sanyo en bereid je voor op verslaafd worden! De nieuwe HEAD Evo Sanyo is een beginners padelracket. Het racketblad is in de vorm van een druppel: perfect voor beginners. Het balanspunt zit namelijk precies in het midden. Je hebt hierdoor een grote "sweetspot" dus je slaat de bal altijd met power. Het carbon frame is versterkt met Innegra-technologie voor meer kracht en minder trillingen. 


Dit racket weegt 360g, niet te zwaar en goed hanteerbaar. De core is gemaakt van soft foam dat zorgt voor een zachte aanraking en weinig trilling, voor een geweldig comfort tijdens het slaan.

Ons aanbod

Wil jij graag een kijkje nemen in ons gehele padel racket assortiment om zelf te oordelen?





Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.