10 voordelen van het dragen van sandalen!

10 voordelen van het dragen van sandalen!

De zomer komt eraan met daarbij de bijbehorende vakantieplannen en wandelingen. De ideale tijd om sandalen te dragen! Maar veel mensen weten niet dat aan het dragen van sandalen veel voordelen verbonden zitten.

De zomerdagen komen snel dichterbij. Het is de beste tijd om te genieten van de overvloed aan wandelingen, kampeermogelijkheden en andere avonturen. Inmiddels heb je je sportieve outfits een paar lagen afgekleed tot alleen een T-shirt en korte broek en heb je de beanie ingeruild voor een zomerpet. 

Maar als je dat nog niet hebt gedaan, is dit nu ook het moment om je schoenen of sneakers uit te wisselen voor sandalen - en niet alleen voor lange wandelingen op het strand of de barbecue in de achtertuin. Als je nog overtuigd moet worden, zijn hier 10 redenen waarom je zou moeten overwegen om van sandalen je eerste keuze te maken, voor een zomers multisportavontuur.

1. In sandalen heb je meer bewegingsruimte

In sandalen heb je geen last van opgekropte tenen. Als je wandelschoenen of sportschoenen draagt, kan dit gevoel bijzonder pijnlijk zijn wanneer je een berg afdaalt. Je kunt zelfs zwarte teennagels oplopen. In sandalen zijn je tenen vrij, dit elimineert die zeurende opgepropte plekjes bij je voorvoeten.

2. In sandalen heb je geen last van stinksokken

Dat is correct. Je kunt de sokken wegdoen voor de wandeling en niet het risico lopen om stinkende schoenen en sokken te krijgen. Door het ontwerp zijn sandalen ultra-ademend, zodat je voeten kunnen zweten. Op zijn beurt hoef je niet op sokken te vertrouwen om de temperatuur of het vocht te reguleren, zoals je zou doen als je een sportschoen of wandelschoen draagt.

3. Sandalen zijn ideaal voor natte condities 

Heb je in je zomerplannen waarbij je een rivier moet oversteken? Wat dacht je van een peddeltocht in een boot? Voor deze reizen zijn sandalen vaak een eerste keuze. Je hoeft geen sokken te dragen - ze worden onvermijdelijk vochtig - en sandalen drogen veel sneller dan een wandelschoen. Bovendien hebben veel sandalen een noppen- of antislipzool die goed presteert op gladde oppervlakken.

4. Je loopt op blote voeten, alleen dan zonder gevaar

Veel mensen vinden het heerlijk om in de zomer op blote voeten te gaan, waar mogelijk. Als er geen scherpe rotsen, glas en dierenresten op de paden waren, zou ik zeggen, volg je hart en gooi je al je schoenen weg. Sommige van deze factoren kunnen je plezier echter echt verpesten en je zelfs de rest van het seizoen buitenspel zetten. Sandalen bieden een stevig compromis, ze bieden bescherming onder de voeten terwijl ze jouw voeten nog steeds blootstellen aan de elementen.

5. Sandalen zijn lichtgewicht

Minder materiaal dan een volledig gesloten schoen maakt sandalen automatisch lichter dan wandelschoenen en sneakers. Voor degenen die vooral enthousiast zijn over de snelle en lichte mentaliteit, nemen sandalen dit tot het uiterste. Sandalen verminderen het gewicht terwijl ze de essentiële aspecten daar behouden, zoals tractie en ondersteuning.

6. Sandalen geven meer ruimte om te groeien

Veel dingen kunnen ervoor zorgen dat jouw voeten tijdelijk opzwellen. Waaronder hoge temperaturen en sportieve activiteiten. Het dragen van sandalen geeft dus je middenvoet en voorvoet meer ruimte. Dit maakt de sandaal een betere optie dan een wandelschoen of sneaker.

7. Geen veters meer om te strikken

Sandalen gebruiken geen traditioneel vetersysteem. Er is dus niets dat uiteindelijk zal rafelen en breken, en dat het moet worden vervangen. Het betekent ook dat je veters niet los komen te zitten, waar je over kunt struikelen. Ook hoef je niet 3 keer in je wandeling opnieuw je veters te strikken.

8. Sandalen zijn makkelijk mee te nemen

Sandalen hebben geen stijve buitenkant, waardoor ze beter samendrukbaar zijn en gemakkelijker in je rugzak of bagage passen. Heb je geen ruimte meer in de tas? Geen probleem. Bevestig gewoon de riemen van de sandalen aan de lussen van je rugzak.

9. Sandalen kun je gemakkelijk aan en uit trekken

Stop je schoenlepel weg. Sandalen zijn veel minder ingewikkeld om aan en uit te trekken dan veterschoenen. De meeste modellen gebruiken een sluitsysteem met één hand, wat zorgt voor een probleemloze ervaring.

10. Sandalen zijn uitzonderlijk duurzaam en ondersteunend

Multisport sandalen zijn gemaakt met een stevige rubberen buitenzool en een ondersteunende tussenzool, terwijl de riemen zijn gemaakt van sterk polyester weefsel of leer. Kortom, ze gaan betrouwbaar vele reizen en wandelingen mee.

Verkoop je andere schoenen echter nog niet. Als een bepaalde sport of activiteit speciaal schoenen vereist - zoals bij fietsen en rotsklimmen - vervang deze dan niet door sandalen. Bovendien, als je een lange trektocht gaat maken of serieuze wandeling gaat doen, zijn zelfs de sportiefste sandalen niet genoeg. Je voeten en enkels hebben dan een grotere mate van bescherming en ondersteuning nodig.



Ons aanbod

Wil jij nu zelf ook een paar sandalen aanschaffen? Wij bieden een ruim assortiment Teva sandalen aan. 









Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.