Wat mag je niet vergeten op het strand

Wat mag je niet vergeten op het strand

Als de zon schijnt en de temperatuur stijgt, gaan veel gezinnen, vrienden en vriendinnen naar het strand. Genieten van een dagje zandkastelen bouwen, zwemmen en spetteren in het water, beachvolleybal of een frisbee gooien. Wat is er niet leuk aan, toch?

Nou, je je niet goed voorbereid kan een dag op het strand een nachtmerrie worden. Zorg dat je de juiste dingen mee neemt om te genieten van een dag op het strand. Bij een bezoek aan je favoriete strandbestemming moet je voorbereid zijn op een geslaagd uitje. 

Ga je met vrienden of vriendinnen? Dan wordt de lijst wat kleiner. Ga je met je gezin naar het strand? Dan kun je niet langer gewoon slippers aantrekken, een strandlaken en wat zonnebrandcrème pakken en gaan. Een strandtrip met de kinderen is een heel andere situatie.

1. Strandtas & koeltas

Je hebt iets nodig om alles mee te nemen. Neem een ruime strandtas mee, zo kun je alles meenemen wat je wilt en hoef je niet te proppen. We raden aan om nog een extra koeltasje mee te nemen met koelelementen. Zo blijft jouw drinken lekker koel. 

2. Strandkleding

Strandmode is alleen niet modieus, maar ook heel praktisch. Strandmode is zeer comfortabel en vleiend, plus het zachte materiaal droogt snel en behoudt zijn vorm in plaats van dat het uitgerekt wordt.

Strandjurk voor vrouwen

Een strandjurk is een must-have voor elke vrouw. Ga jij bijvoorbeeld lunchen of avondeten na een dagje aan het water te hebben gelegen? Het enige wat je hoeft te doen is een strandjurk over je bikini aantrekken! Ook zijn jurken heel luchtig en blijf je koel op een warme dag. 

Strandshorts voor vrouwen

Een andere optie is strandshorts in combinatie met bijvoorbeeld een T-shirt. Strandshorts zijn ideaal als je bijvoorbeeld na een dag strand de lokale stad nog even wilt verkennen. Deze shorts zijn gemaakt van ademend en sneldrogend materiaal en dus ideaal voor een warme dag aan het strand.



3. Slippers & sandalen

Je gaat wilt natuurlijk niet op je eigen sneakers of schoenen naar het strand, tenzij je zand in je schoenen wilt en van zweetvoeten houdt. Slippers of sandalen zijn ideaal voor op het strand en een must have voor iedereen. Op zoek naar een nieuw paar slippers of sandalen? Bekende en goede merken voor slippers zijn Ipanema, Reef, Adidas en Teva.


4. Zonnebril

Dat UV-straling niet goed voor de huid is weet iedereen wel. Maar wat veel mensen vergeten of niet weten is dat UV-straling ook slecht voor de ogen zijn. Zelfs in de schaduw kunnen je ogen schade oplopen. Je zult het niet meteen merken maar op latere leeftijd vergroot je de kans dat je slechtziend wordt wanneer je je ogen niet beschermt tegen de zon. Draag daarom altijd een zonnebril wanneer je naar het strand gaat of wanneer de zon veel schijnt. Wij bieden een groot aanbod zonnebrillen aan, zowel voor dames & heren als voor jongens & meisjes.



5. Strandlaken & handdoeken

Strandlakens zijn niet verplicht, maar wel super handig. Strandlakens zijn gemaakt van een speciaal materiaal zijn daarom sneldrogend en lichtgewicht. Het kan ook zeer compact worden opgevouwen voor verpakkingsdoeleinden. Tenslotte zitten ook zandgewichten aan de randen, dus je laken waait niet weg bij een windvlaag. 


6. Duikbril, snorkel en flippers

Wil je graag onder water kunnen kijken en tegelijkertijd kunnen ademen? Dan is een duikbril of een duikmasker ideaal voor jou. Deze zijn te verkrijgen in twee soorten: Duikmaskers en Duikbrillen. Duikmaskers zijn als het ware brillen die over je hele gezicht heen gaan. Deze zijn inclusief snorkel. Duikbrillen zijn er met of zonder snorkel. 

Wil je liever wat sneller zwemmen in het water? Gebruik dan flippers! Ze zorgen ervoor dat je een stuk sneller en met minder moeite zwemt in het water. Op deze manier kun je een stuk verder duiken.



7. Waterschoenen

Aan de kust is het niet gek om rotsige terreinen of stenen tegen te komen, vooral in buitenlandse landen. Wil jij veilig zwemmen? Dan raden wij het aan om waterschoenen mee te nemen. Deze schoenen beschermen je zodat je geen sneëen in je voeten oploopt wanneer je per ongeluk op een scherpe rots stapt. Op deze manier kun je het strand veilig en zonder zorgen verkennen! 



8. Zonnebrand

UV-straling is schadelijk voor je huid, dat weet iedereen inmiddels wel. Maar ook als je niet verbrand is UV-straling nog steeds schadelijk voor je huid. Smeer je daarom altijd in voordat je in de zon gaat. Gebruik een factor die bij jouw huid past: hoe hoger de factor hoe langer je veilig in de zon kunt liggen. 

9. Een parasol

Het is verstandig om een parasol of een andere vorm van schaduw mee te nemen naar het strand, zodat je even kunt pauzeren van de hitte en UV-straling. Een parasol zet je diep in het zand zodat hij niet wegwaait, ook is hij groot genoeg om met meer dan één persoon onder te zitten. 

10. Strandspelletjes 

Ten slotte is het belangrijk dat je genoeg te doen hebt in het strand. Voetballen, vliegeren, overgooien met een balletje of een potje batminton spelen, zijn genoeg dingen die je kunt doen op het strand. Toch is beachvolleybal misschien wel het leukste wat je kunt doen op het strand. Dit kun je doen met of zonder een volleybal net. Vaak staat er op de bekende stranden wel ergens een volleybalnet waar je gebruik van kunt maken.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.