Beste wandelschoen voor kinderen in 2020

Beste wandelschoen voor kinderen in 2020

Wil jij een dagje gaan wandelen met je kinderen? Dan is het belangrijk dat uw kinderen ook goede wandelschoenen dragen. Dit kan blaren, blessures of het aanleren van een verkeerde loophouding voorkomen.

Je wilt graag dat uw kinderen of kleinkinderen goed beschermd zijn tijdens het wandelen. Laat uw kinderen daarom niet op sneakers wandelen maar op wandelschoenen.

Voordelen van goede kinderwandelschoenen

Ten eerste en misschien wel het belangrijkste: met een goed paar wandelschoenen ben je goed beschermd tijdens je wandeltocht. De ondersteunende functie van de wandelschoenen voorkomt dat je blessures oploopt en dat je een verkeerde loophouding aanleert. Ook voorkom je dat je een goed paar sneakers kapot loopt of vies maakt tijdens de wandeltocht. Een paar goede wandelschoenen hebben een vele langere duurzaamheid als een goedkoop paar. Ook maak je veel kilometers met wandelschoenen dus het is slim om in een goed paar te investeren.

Soorten wandelschoenen voor kinderen

Kort gezegd zijn er in ons assortiment drie categorieën kinderwandelschoenen:

Categorie A: Ideaal voor dagwandelingen op vlakke terreinen. Laag uitgesneden en NIET geschikt voor bergwandelingen.
Categorie A/B: De standaard wandelschoen. Deze wandelschoen is geschikt voor lange wandelingen met een lichte belading en bieden genoeg enkelondersteuning om in de bergen mee te gaan wandelen.
Categorie B: Deze wandelschoenen zijn robuust en zeer hoog uitgesneden. Bieden veel ondersteuning en worden ten sterkste aangeraden wanneer je veel in de bergen loopt.

Waar let je op bij wandelschoenen voor kinderen?

Je moet op een aantal dingen letten bij het kopen van kinderen wandelschoenen. Ten eerste de hoogte van de wandelschoenen; zijn ze laag uitgesneden? Dit zijn vaak lichtere, meer flexibele wandelschoenen. Deze zijn geschikt voor wandelingen op de wat vlakkere terreinen. Zijn de wandelschoenen hoog uitgesneden? Dit zijn vaak wat zwaardere, stuggere wandelschoenen. Deze bieden veel enkel ondersteuning en zijn geschikt voor bergwandelingen en zwaar beladen wandelingen.

Vervolgens is het belangrijk om te kijken naar het materiaal. Een schoen van volledig leer biedt uitstekende duurzaamheid en waterdichtheid. Vaak worden leren materialen gebruikt bij categorie A/B of B wandelschoenen. Leren wandelschoenen zijn het meest geschikt voor de wat ruigere terreinen, zoals rotsige bergwandelingen.

Wandelschoenen die als 'waterdicht' zijn aangemerkt, hebben een bovenwerk dat is gemaakt is met waterdichte / ademende membranen (zoals Gore-Tex® of eVent®) om de voeten droog te houden in natte omstandigheden. Nadeel: het verminderde ademend vermogen dat door een membraan wordt gecreëerd (in vergelijking met het ventilerende gaas dat op sommige niet-waterdichte schoenen wordt gebruikt) kan de voeten op zomerse dagen extra doen zweten.

Onze beste wandelschoen voor kinderen

Hierbij de beste wandelschoen voor kinderen, zowel meisjes als jongens. Dit is een categorie A/B wandelschoen oftewel All Round wandelschoen, wat inhoudt dat de schoen voor alle soorten wandelingen geschikt is.

De Lowa Kody III GTX Mid JR

Voor de allerkleinste wandelaars onder ons is er de Lowa Kody kinderwandelschoen. Deze wandelschoenen zijn speciaal gemaakt en afgestemd op de anatomie van de kindervoet. Deze wandelschoen is geschikt voor alle soorten wandeltochten in de natuur of in de bergen. Het bovenwerk is gemaakt van stof en suède. De zool beschikt over een 'Monowrap' opbouw wat zorgt voor een indrukwekkende stabiliteit. Zo voorkom je verzwikte enkels of andere blessures. Ook heeft de zool veel profiel voor een optimale grip op elke ondergrond. Kortom, je kunt niet fout gaan met deze wandelschoen voor kinderen!


Ons aanbod

Geïnteresseerd in het hele assortiment kinderwandelschoenen?


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.