Sneaker accessoires: 10 onmisbare accessoires

Sneaker accessoires: 10 onmisbare accessoires

Het is niet genoeg om een ​​gekke collectie te hebben of de stoerste sneakers te dragen. Dat kan iedereen. Tegenwoordig is er naast sneakers ook een zee aan sneaker-accessoires op de markt.

In dit artikel hebben wij allerlei nuttige sneaker accessoires op een rijtje gezet zodat jij niet meer hoeft te zoeken.

Jason Mark Shoe Brush

Ben jij een echte sneaker-enthousiast en ga jij zo zuinig mogelijk om met je sneakers? Dan wil je tijdens het schoonmaken je sneakers natuurlijk niet beschadigen door bijvoorbeeld een te harde borstel.  De Jason Markk Premium Brush is gemaakt van een handgemaakt walnoothouten handvat en is gemaakt van zacht varkenshaar. Deze brush is speciaal gemaakt voor delicate materialen zoals suède, mesh, katoenen canvas en meer. Sommige materialen hebben gewoon wat extra liefde nodig! Benieuwd hoe jij het beste jouw schoenen kunt onderhouden? Bekijk dan onze blog hierover! Hier staan een aantal handige tips in hoe jij jouw schoenen schoon kan houden, en hoe je ze het best schoon kunt maken!




Inlegzooltjes voor Sneakers

Elke voet is anders en niet elke voet past bij de binnenzool van de sneaker zelf. Heb je last van voeten die te veel naar binnen staan of zijn de binnenzooltjes niet comfortabel voor jou? Dan raden wij aan om een inlegzooltje te gebruiken. Bij veel sneakers kun je het oorspronkelijke zooltje eruit halen zodat je een nieuw inlegzooltje er in kan leggen. 

In geval van overpronatie zijn de spieren aan de binnenkant van de voet wat zwakker, waardoor je voet naar binnen doorzakt. Een verkeerde stand van je voeten kan leiden tot verschillende klachten in je hele lichaam. In deze gevallen rijden wij ten sterkste aan om gebruik te gaan maken van een speciaal zooltje die de voetboog ondersteunt.  Wij bieden voetzooltjes aan voor een lage voetboog tot en met een hoge voetboog. Je kunt bij ons langskomen voor een gratis voetmeting! Zo weet jij zeker of jij een inlegzooltje nodig bent.


Sneaker Veters

Sneaker veters worden vaak snel vies en ondergaan snel slijtage. Het komt af en toe ook wel eens voor dat je je eigen veters zelfs kapot trekt bij het strikken. Het is hierom altijd handig om een extra paar veters bij de hand te hebben. Veters zijn makkelijk te vervangen en het is een goedkope manier om je schoenen er weer spik en spat uit te laten zien. 

Welke lengte veters zijn geschikt voor mijn schoenen?

In ons assortiment zul je veters van 120cm tot en met 180cm tegen komen. Welke lengte voor jouw schoen geschikt is kun je zien aan het aantal ogen in jouw schoenen. De ogen boven elkaar tel je op. Let op! Dit is een indicatie. Er zijn veel verschillende factoren die impact hebben op de benodigde lengte van jouw veters. De afstand tussen de ogen naast en boven elkaar is bijvoorbeeld ook bepalend voor de lengte van de veters. Zelfs de manier van strikken heeft een impact. 

Aantal ogen BOVEN elkaarLengte veter in centimeters
 6 ogen 90 cm
 7 ogen 120 cm
 8 ogen 150 cm
 9 ogen 180 cm


Crep Protect spray

Zodra je sneakers schoon en droog zijn neem dan de weerbestendige spray en geef je sneakers een goede coating. Een beschermende spray zorgt ervoor dat je schoen bestendig wordt tegen water en vuil. De crep protect spray spuit een onzichtbare laag op je sneakers waardoor het een afstotende werking krijg voor alle vloeistoffen. De spray kan gebruikt worden op een wijd spectrum materialen: Leer, suede, nubuck en canvas. Zorg ervoor dat je de instructies op de fles volgt, omdat deze van merk tot merk kunnen verschillen.


Sneaker Sokken

Oftewel 'onzichtbare' sokken. Deze sokken zijn bij de enkels laag uitgesneden waardoor je sokken niet zichtbaar zijn in je sneakers. Ook voor de 'casuals' onder ons zijn deze sokken een must-have voor in de zomer onder een korte broek. Het kan nog wel eens voorkomen dat deze invisible sokken afzakken tijdens het lopen. Falke heeft speciale sneakersokken met een Anti Slip rand bij de hakken die voorkomt dat de sokken afzakken bij het lopen. 



Leer Wax

Leer wax is een klassiek verzorgingsproduct gemaakt van olie, talk en natuurlijke was, traditioneel gebruikt om leer te verzachten, conditioneren en waterdicht te maken. Al in de middeleeuwen gebruikten mensen lederwas om het uiterlijk van hun versleten leren items te verfrissen, de levensduur te verlengen en de glans en soepelheid te herstellen. Naast het versterken van de waterdichtheid van jouw schoen, is leer wax ontworpen om schoenen te beschermen tegen vuil en ophoping van vlekken.

Lederwas is geweldig voor leren schoenen, maar niet voor suède of nubuck-materialen. Gebruik leer wax dus nooit op suède of nubuckleer, omdat dit soort materiaal kan worden beschadigd door het olieachtige karakter van deze wax. Je kunt ze zelfs onherstelbare schade toebrengen.



Leer Créme

Dit is een onderhoudsmiddel voor lederen of textielen wandelschoenen met Gore-tex voering. Dit verzorgingsmiddel is een schoensmeer die met een borstel of doek in de schoenen kan worden gewreven. Door dit smeersel worden de schoenen geïmpregneerd en behouden zo het ademend vermogen van de schoen. Doordat de crème in het leer trekt blijft het leer soepel en droogt de schoen niet uit.



Schoenspanners

Onze voeten zweten de hele dag door en het leer en de voering van onze schoenen nemen al dat vocht op. Hierdoor kan de voering gaan rotten, kunnen jouw schoenen stinken en kan het leer na verloop van tijd scheuren, waardoor je dure schoenen worden verpest. Een schoenspanner houdt een schoen in de juiste vorm, zodat deze correct uitdroogt en voorkomt dat het leer scheurt door vocht af te voeren. Het absorberende hout helpt ook de voering van schoenen uit te drogen, zodat ze niet van binnen naar buiten rotten.

Om een ​​lang verhaal kort te maken: schoenspanners zijn een stuk goedkoper dan een nieuw paar schoenen. Schoenspanners zullen je huidige paar jarenlang in uitstekende staat houden.



Meer inspiratie nodig?

Nu je alle sneaker accessoires gezien hebt, is het tijd voor de sneakers zelf. Gelukkig hebben wij de top 10 sneakertrends voor heren en voor dames al op een rijtje gezet. Op zoek naar wat nettere sneakers? Bekijk dan onze blog voor heren sneakers of voor dames!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.