De 10 sneakers trends voor dames in 2020!

De 10 sneakers trends voor dames in 2020!

Quarantaine of geen quarantaine, nieuwe sneakers zijn altijd een goed idee! Ondanks de corona crisis is het gelukkig nog steeds mogelijk om veilig online te shoppen. We willen je daarom de dames sneaker trends van 2020 niet onthouden. Want zeg nou zelf, het leven is toch gewoon leuker met een paar hippe sneakers aan je voeten?

Ter inspiratie zetten wij hieronder 10 sneaker trends voor dames in 2020 op een rij! Zo kan jij al het zoekwerk achterwege laten.

1. Minimalistische sneakers

2020 is een jaar waarin minimalisme centraal staat. Dit zien we ook terug in een van de sneaker en schoenen trends: minimalistische sneakers zijn dit jaar een echte musthave!

Minimalistische sneakers laten zich kenmerken door eenvoud, rustgevende kleuren en hoogwaardige materialen. Hierdoor ontstaat een stijlvolle sneaker die onder vele verschillende outfits gedragen kan worden.

Wij gaan voor de Vans Authentic Platform 2.0 True White. Deze volledig witte sneakers hebben weinig toeters en bellen, bieden veel comfort tegen een lage prijs. Naast deze gave sneaker heeft Vans nog vele andere opties!


2. Colorblock sneakers

Hou je van kleur en levendigheid? Dan ga je blij zijn met deze trend: de colorblock. De nadruk ligt hier op contrasterende kleuren in een rustige basis. Een trend die vrolijkheid en lef uitstraalt!

Colorblock sneakers zijn erg populair en zijn verkrijgbaar in verschillende kleurencombinaties. Grote merken zoals Nike en Puma gaan graag mee in deze sneaker trend. Zo combineert de ‘Puma RS-X Reinvent’ diverse lichte kleuren met zwart op een witte achtergrond waardoor een opvallende look ontstaat!

3. Platform sneakers

Platform sneakers zijn niet alleen hip, maar ook de ideale oplossing voor dames die niet graag op hakken lopen, maar wel graag wat langer willen zijn. Deze sneakers hebben een extra dikke zool en zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende modellen. Ze kunnen daarom gecombineerd worden met talloze outfits; van heel elegant tot super sportief.

Met platform sneakers til je je outfit letterlijk en figuurlijk naar een hoger niveau. Door de dikke zool lopen deze sneakers bovendien erg comfortabel.

De Vans SK8-Hi Platform sneakers zijn zwarte lichtgewicht platform sneakers die je niet alleen enkele centimeters laten groeien, maar ook een stoere touch geven aan je outfit.

4. Wandelsneakers

Hiken is hot! Nu meer dan ooit tevoren, omdat we graag wandelen en hardlopen om de dag door te komen in tijden van corona. Wandelsneakers zijn daarom dé schoenentrend van nu.

Wandelsneakers hebben een sportieve look, hebben een uitstekende grip en bieden optimale steun en comfort. Ideaal voor een stevige lange wandeltocht in de frisse buitenlucht!

Wij zijn erg enthousiast over de Salomon X Ultra 3 GTX Low. Deze hippe wandelschoen is speciaal ontwikkeld voor vrouwen en is geschikt voor technische wandelingen met zware afdalingen.

5. Sneakers met opvallende print

Goed nieuws voor liefhebbers van prints: ook in 2020 mogen schoenen en kleding met prints weer gewoon uit de kast getrokken worden. Sneakers met een leuke print kunnen een saaie outfit helemaal afmaken. Een paar sneakers met opvallende print is dus een echte must voor in je schoenenkast!

Wij zijn verliefd op de Maruti Ted Hairon Leather Dames sneakers. Deze gave sneakers zijn gemaakt van hairon leer en voorzien van een pixel print.

6. Sneakers met snake print

Het zal je vast niet zijn ontgaan: de snake print is hartstikke hot. De snake print trend is niet meer uit het straatbeeld weg te denken en dit zal voorlopig ook nog wel even zo blijven. In 2020 behoort de snake print dus ook tot een belangrijke modetrend.

Vind je een full slangenprint nog iets te gewaagd? Dan kun je beginnen met sneakers met snake print details. Zo hebben de Maruti Claire Suede sneakers aan de achterkant een lederlook gedeelte met slangenprint. Zo is op een subtiele manier het printje aanwezig, waardoor deze suède sneakers een chique finishing touch hebben. Je combineert deze bijzondere sneakers onder een jurkje of jeans voor een casual elegante look.

7. Neon

Neon kleuren zijn hip en happening dit jaar. Als tegenbeweging op het minimalisme zien we overal felle kleuren waar je niet omheen kunt. We zien zowel de full neon look als subtiele neon details als modetrend in outfits.

We vinden zelf dat neon het beste tot zijn recht komt als kleuraccent. De ‘Saucony Jazz Vintage’ bijvoorbeeld combineert een rustige, natuurlijke tint met neon groene accenten. Het resultaat is een fris uiterlijk met een hippe finishing touch.

8. Metallic

Goed nieuws: dit jaar mogen we weer investeren in metallic! De shiny trend is al enkele jaren hot en happening, maar ook in 2020 mogen shiny items niet in je garderobe ontbreken. Dus wat dacht je van een mooi paar metallic sneakers?

Metallic sneakers maken je outfit net wat feestelijker en zorgen voor een chique touch. Zo weet je zeker dat je op zult vallen en complimenten gaat krijgen.

Fila heeft een mooie stoere sneaker in metallic look. Deze zilveren sneakers hebben een optimaal draagcomfort en een stevige zool voor extra demping. Wij zijn fan!

9. Retro sneakers

Retro sneakers maakten vorig jaar al een comeback, maar deze trend krijgt dit jaar een vervolg. Met een paar retro sneakers laat je je terugvoeren naar de jaren 70, 80 en 90 en dat vinden we allesbehalve vervelend!

Zo zijn de Vans Old School sneakers dit jaar niet van het straatbeeld weg te denken. Daarnaast combineert het merk Puma de retrostijl graag met de mode van de toekomst.

10. Pastel

Wie houdt er niet van pastel? Pastelkleuren zijn door hun zachtheid en frisheid een lust voor het oog. Het is daarom niet verrassend dat we deze kleuren elk jaar weer terugzien in de modetrends, zo ook in 2020. Pastelkleurige sneakers passen daarom perfect in de modetrend voor dit jaar.

Pastel roze sneakers, zoals de ‘Saucony Jazz Vintage Rose’, zijn erg vrouwelijk en goed te combineren met een leuk jurkje of lichte jeans. Een musthave die deze zomer niet in je garderobe mag ontbreken! Weet je niet zeker welke maat je moet kiezen? Bekijk dan eerst onze maattabel voor damesschoenen!

Meer inspiratie nodig?

Heb je net nieuwe sneakers en wil je ze zo lang mogelijk goed houden? Of ben je benieuwd hoe je vieze schoenen weer helemaal spik en span krijgt? Bekijk dan onze blog hierover! Of ben je nog meer inspiratie nodig? Bekijk dan onze gehele dames collectie van sneakers hier. 




Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.