Wat zijn de beste stuntsteps?

Wat zijn de beste stuntsteps?

Wat is nou eigenlijk het verschil tussen een 'normale' step en een stuntstep? En waar moet ik opletten bij het kopen van een stuntstep? En welke bescherming draag ik bij een stuntstep? Op deze vragen geven wij hieronder antwoord. Verder hebben wij speciaal voor jou een top 5 stuntsteps van 2022 gemaakt. Zodat jij niet meer uren hoeft rond te kijken naar de juiste step!

In de top 5 gaan we in op de stuntsteps die over het algemeen het beste zijn. Uiteraard heeft iedereen zijn eigen voorkeur en ervaringen. Hou in je achterhoofd dat je een step moet kiezen die jij het prettigst vindt! 


Wat is een stuntstep? 

Stuntsteps zijn speciaal gemaakte steppen om trucjes en stunts mee te doen. Omdat ze hier voor gemaakt zijn verschillen ze op bepaalde punten van de overige steppen. Als je een stuntstep vergelijkt met een overige step dan zie je dat de stuntstep qua formaat kleiner is de dan andere step. Dit is gedaan om er voor te zorgen dat de step wendbaarder is om stunts beter uit te voeren. De stuntsteps zijn van een hogere kwaliteit om de impact beter op te vangen. Een stuntstep heeft vergeleken met een 'normale' step stevige onderdelen nodig. Door de harde impact die bij het stunten kan ontstaan, komt er veel belasting te staan op de step. Verder heeft een stuntstep de eigenschap dat het voorwiel om de as heen kan draaien om de stunts beter te kunnen uitvoeren. 

Waar moet ik opletten bij het aanschaffen van een stuntstep? 

Het is belangrijk om bij het aanschaffen van een stuntstep te letten op een aantal dingen. Zo is het belangrijk om een stuntstep te kiezen zonder een verstelbaar stuur en zonder een functie om de step op te vouwen. Wanneer de step deze eigenschappen wel heeft kan dit er voor zorgen dat door de harde impact de step kapot gaat. 

Verder is het gewicht van een stuntstep belangrijk. Stuntsteppen zijn namelijk zwaarder dan normale steppen om er voor te zorgen dat ze niet kapot gaan door de impact van de stunts. Er zijn lichtgewicht steppen en er zijn zwaardere stuntsteppen. Wanneer je een ervaren stepper bent is het aan te raden om voor een step te die wat zwaarder is. Deze stuntsteps gaan namelijk langer mee om ze meer impact kunnen verdragen. 

Bij het kiezen van deze juiste stuntstep is het ook belangrijk om te kijken naar de wielgrootte. De meeste wielen van stuntsteps zijn 10 of 11 centimeter. , maar ook wielen van 12,5 centimeter kom je steeds vaker tegen. Met grote wielen rol je langer door dan bij kleinere wielen en blokkeren minder snel bij oneffenheden. Met grotere wielen zorg je er wel voor dat je minder gemakkelijk kunt draaien omdat de wielen zwaarder zijn. Om de wielen soepel te laten draaien zijn de lagers erg belangrijk. Bij een stuntstep is het belangrijk om te kijken uit wat voor soort materiaal de lager is gemaakt. Het maakt dus niet uit welke ABEC norm je neemt. Het is namelijk belangrijk om een lager te nemen die gemaakt is van chroom of titanium. Deze kogeltjes zijn vrij hard en zullen minder snel vervormen bij de impact van een stunt. 

Als laatste is het belangrijk om te kijken naar de maat stuntstep. De hoogte van de stuntstep maakt namelijk net het verschil tussen het goed uitvoeren van de mooiste stunts of het creëren van een gevaarlijke situatie. De beste maat voor een stuntstep is rond de middel tot zo laag als rond het kruis. Een grotere step is niet alleen moeilijk bij het gebruik, maar is ook nog eens gevaarlijk. Daarom dienst de hoogte van de stuntstep altijd te liggen tussen kruis en navelhoogte. 


Welke bescherming draag je bij een stuntstep? 

Tijdens het steppen op stuntsteps is het belangrijk om er voor te zorgen dat je goed beschermd bent. Je kan er van uit gaan dat een stunt namelijk verkeerd kan gaan en dan is wel zo prettig om hierbij niet verwond te raken. Één van de belangrijkste beschermingen die wij jou adviseren om te dragen is een skatehelm. Een helm beschermd immers je hoofd. Wanneer je geen helm draagt is de kans op een hersenschudding veel groter dan wanneer jij wel een helm draagt. Naast het dragen van een helm zijn kniebeschermers ook er prettig om te dragen tijdens het steppen. Wanneer een stunt verkeerd gaat en je valt om je knieën zorgen de beschermers er voor dat je knieën niet kapot gaan bij een val. Dit zelfde geld voor ellenboog beschermers. Als laatste zou je nog polsbeschermers kunnen dragen. Wel willen wij hierbij vermelden dat het niet altijd even prettig is bij het uitvoeren van een stunt. Door de polsbeschermers kunnen handen wat minder vrij bewegen waardoor je niet altijd prettig je stuur kan bewegen. 


Top 5 stuntsteps 

Nu je weet wat een stuntstep is en waar je op moet letten tijdens het aanschaffen van een stuntstep gaan we hieronder de top 5 stuntsteps behandelen zodat jij 1 oog opslag kan zien welke stuntsteps op dit moment het beste zijn. 

1. Chilli Pro Scooter Pro Base Rocky Neochrome 

De Pro base Rocky Neochrome is een stuntstep van Chilli. Deze stevige step is geschikt voor het gebruik op de skatebaan. Hij is enorm stevig en kan een stootje hebben. Dit model word gebruikt om lekker op te stunten. Verbeter jouw tricks met de Pro Scooter van Chiili. Dit model is geschikt voor jong en oud. Zijn stoere uitstraling met Chrome zorgt voor een verschijning op de skatebaan. Deze step heeft een deck van 50 cm lang en 11,5 cm breed. Het stuur is 58 cm hoog en 58 cm breed. De wielhoogte is 110m en de step weegt 3.5 kg. Naast dat de step een Chrome kleur heeft zijn de spaken ook gekleurd met een Chrome kleur. We raden deze stuntstep aan voor steppers die al enige ervaring hebben. Deze step is namelijk stevig, maar is voor een beginner net niet stevig genoeg. Dus wanneer jij al eniger ervaring hebt met stuntsteps dan is deze step een echte aanrader! 


2. MGP VX Neo Faze 

Een stuntstep in chrome uitvoering is zeer opvallend vandaar dat er nog 1 in deze lijst staat. De kleuren die gebruikt zijn bij de MGP VX Faze step zijn blauw en groen en lopen door de headtube en het deck. Verder heeft de step een stuurhoogte van 84 centimeter en heeft het een draagvermogen van 100 kg. De step is een speciale limited edition waardoor dit een echte must have is voor jezelf of je kinderen. De stuntstep is gemaakt van staal wat er voor zorgt dat de step erg stevig is. Naast dat de step erg stevig is zorgt dit er voor dat de step lang mee gaat. Dit is ideaal wanneer veel wilt gaan stunten of steppen. Daar de step stevig is en lang mee gaat is de step ideaal voor beginnende steppers. De step kan tegen veel stootjes en bij het beginnen met stunten zal de step vaak impact moeten kunnen incasseren. Dus begin jij net met stuntsteppen of wil je beginnen? Dan is dezer step een echte aanrader voor jou! 


3. Move Slick step 

De Move Slick stuntstep is ontworpen voor kinderen vanaf 8 jaar. Dit betekend niet dat deze step niet te gebruiken is voor volwassenen. In tegen deel zelfs, deze step is namelijk geschikt voor bijna elke rider. De step is licht, maar dankzij de productie met hoogwaardige materialen is de step uiterst robuust. Deze stuntstep van Move is super hip met de neochrome kleur en heeft een uitstekende prijs. Deze stuntstep is perfect voor zowel beginners als voor gevorderde riders. Deze stuntstep is dus ideaal wanneer je niet zo goed weet of nou toe bent aan een step voor gevorderde. Dus mocht jij het niet weten is deze step een goed alternatief. 


4. Chilli Pro Scooterr Base Black 

Deze stuntstep van Chilli lijkt er veel op de eerste stuntstep in deze lijst. Deze step is net wat anders. Dit komt omdat deze step van staal en aluminimum gemaakt is. De Chilli Pro Scooterr Base Black weegt 3,5 kg en heeft een compact stuur. Dit zorgt ervoor dat je perfecte controle hebt tijdens het steppen en stunten. De step is een ideale step voor de eerste stunts in het skatepark. Deze stuntstep is voorzien van 110mm wielen met ABEC 9 lagers wat voor een prettige wegligging zorgt. Ook is de voetrem van deze step erg robust wat er voor zorgt dat je snel stil staat mocht dit nodig zijn. Deze stuntstep is van de andere steps de beste in prijs en kwaliteit verhouding voor als jij net wilt beginnen met steppen. 


5. Slamm Tantrum V8 

De Slamm Tantrum V8 is geschikt voor de allerkleinste. Wij raden deze step aan vanaf 4 jaar oud. De kinderen zullen veel plezier beleven tijdens het steppen naar school of naar het skatepark om sommige dingen voor de eerste keer te leren. Denk bijvoorbeeld aan springen of whip-tricks. De tricks moeten natuurlijk veilig worden aangeleerd. Bij kinderen is skate bescherming erg belangrijk omdat zij nog erg kwetsbaar zijn. Omdat zij nog zo kwetsbaar zijn is de step daarom ook van hoge kwaliteit waardoor de step niet ineens kapot gaat. De kleur zorgt er voor dat de step goed op valt en moeilijk uit het oog te verliezen is. Dit is weer prettig voor de ouder die mee gaat naar het skatepark. Dus als je kind, neef of nichtje graag wilt steppen is deze step perfect om de eerste meters op te maken.

Stuntstep kopen?

Shop nu één van deze stuntsteps in onze webwinkel. Wij hebben een groot assortiment die wij constant aan het uitbreiden zijn met topmerken en modellen! Benieuwd naar ons assortiment? 

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.