Top 5 skeelers

Top 5 skeelers

Skeeleren kan zowel worden gedaan als sportactiviteit of als een gezellige buiten activiteit. Mede hierdoor is het zo populair, mensen die normaal gesproken een wandeling maken trekken steeds vaker skeelers aan. Naast het feit dat skeeleren hartstikke leuk is verbrand je er ook nog eens ongeveer een keer zoveel calorieën mee als je het vergelijkt met wandelen.


Top 5 skeelers

Skeeleren kan zowel worden gedaan als sportactiviteit of als een gezellige buiten activiteit. Mede hierdoor is het zo populair, mensen die normaal gesproken een wandeling maken trekken steeds vaker skeelers aan. Naast het feit dat skeeleren hartstikke leuk is verbrand je er ook nog eens ongeveer een keer zoveel calorieën mee als je het vergelijkt met wandelen. Naast calorieën verbranden train je ook meerdere spieren tijdens het skeeleren, zowel de beenspieren als je core. Skeeleren doe je in principe met je hele lichaam, omdat je wel in balans moet blijven terwijl je op een paar wieltjes staat. 

Skeeleren kan in principe ook overal, al is het wel het fijnst op glad asfalt, daarnaast kun je eigenlijk alleen buiten skeeleren. Daardoor kun je meteen een frisse neus halen en ben je de rest van de dag weer helemaal fris en scherp. Als je eenmaal skeelers hebt aangeschaft heb je verder niet zoveel meer nodig, het is aan te raden om wel bescherming te dragen maar verder zijn de kosten om te skeeleren niet echt hoog. Wel is het handig om je skeelers te onderhouden, hoe dit te doen zullen we in een volgende blog uitleggen. Maar welke skeeler is nou het meest geschikt voor jou? Aan de hand van een top 5 zullen wij jou uitleggen welke skeeler welke eigenschappen heeft en waarom die bij jou zou kunnen passen.

1. Fila Crossfit 84 mm 

De Fila Crossfit 84 mm skeelers zijn geschikt voor zowel de beginnende en gevorderde skater. En is op dit moment de beste all-round skeeler. De skeeler heeft een stevige maar goed geventileerde schoen, deze heeft een sluiting van veters, klittenband en gesp. Jouw voet zal dus stevig in de schoen zitten waardoor je makkelijker balans kan houden op de skeeler. De skeeler heeft vier wielen met een grootte van 84 mm. De combinatie van de comfortabele schoen en de 84mm wielen zorgen voor de optimale mix tussen comfort en en snelheid. De skeelers hebben een semi soft schoen. Door het kunststof frame on de schoen heen is er veel extra steun aan de skate. De binnenkant van de schoenen zijn gemaakt van een zachte en comfortabele stof voor meer skeeler plezier. De Fila crossfit 84 heeft een aluminimum frame wat er voor zorgt dat de skeeler ligt aanvoelt aan de voet. In dit frame kunnen maximaal wielen in van 110 mm waardoor je dus nog kunt kiezen wat voor wielen je in deze skates plaatst. De wielen die er standard bij worden geleverd hebben een hardheid van 84A. Deze hardheid zorgt voor veel grip op de weg. 


2. Move SK-8022 

De Move SK-8022 skeeler heeft een stevige, maar zachte schoen. Vooral de binnenschoten is erg comfortabel maar biedt ook de benodigde steun die jij wenst te krijgen tijdens het skeeleren. De schoen wordt gesloten dooreen veter; klittenband en een snelsluiting, hierdoor zit de voet stevig in de schoen. Deze skeeler bevat 4 wielen en zijn gemiddeld hard. Achter de vier wielen zit ook nog een remblok, deze is afneembaar. Het remblok zorgt ervoor dat jij plotseling kan remmen bij een gevaarlijke situatie. De Move SK-8022 zijn geschikt voor jong en oud. Toch raden wij deze skeeler te nemen wanneer je al enige ervaring hebt met skeeleren omdat deze skeelers niet wat stugger zijn dan bijvoorbeeld de Fila Crossfit die we hierboven hebben genoemd. Hierdoor is die minder toegankelijk wanneer je net begint met skeeleren. 


3. Fila Crossfit 110 mm 

De Fila Crossfit 110 mm kun je zien als de grote broer van de Fila Crossfit 84 mm die we hierboven al een keer hebben benoemd. Het verschil tussen deze twee Fila's zijn het aantal en de grote in wielen. Deze skeelers hebben namelijk maar 3 wielen en zijn de wielen groter, namelijk 110 mm.Deze wielen zijn perfect om lange stukken op te skate. De wielen hebben een hardheid van 84A. Met deze hardheid heb je veel grip op de weg.De Fila crossfit 110 mm is een inline skate voor een beginnende tot gemiddelde inline skater. Door de 110 mm wielen en de comfortabele schoen zorgen voor een optimale mix tussen comfort en snelheid. De Fila crossfit 110 heeft een semi soft schoen. Doordat er een kunststof frame om de schoen heen zit heeft u extra veel steun aan de skate. De binnenkant van de schoen is gemaakt van een zachte en comfortabele stof. In de schoen zit het AIR FLOW systeem verwekt. Dit systeem is ontworpen uw voeten goed te ventileren tijdens de skate.


4. Fila Legacy + Boa 84 MM 

De Fila Legacy inline is een verstelbare skeeler met een halfzachte schoen, hierdoor is de schoen zowel comfortabel als stevig om de voet. De Fila Legacy wordt gesloten door een snelsluiting. Het frame van de skeeler is gemaakt van aluminium, waardoor de skeeler licht blijft maar ook zeer stevig. De skeeler van Fila is verstelbaar in 4 maten waardoor het een ideale skeeler is wanneer je voeten nog groeien of wanneer de skeelers wilt delen met iemand anders. Deze skeelers hebben vier wielenDe wielen van de skeeler hebben een grootte van 84 mm. De hardheid van de wielen is 84A waardoor je een goede combinatie hebt tussen snelheid, demping en duurzaamheid. Tot slot hebben de lagers ABEC waarde van 7. Deze skeelers zijn er ook nog in een vrouwen variant, namelijk de Fila Legacy Lady. Deze heeft dezelfde product specificaties als de mannen versie. 


5. Fila Crossfit 90 

Je had het misschien niet verwacht maar we sluiten deze lijst af met Fila, die deze lijst op dit moment overheerst. De Fila crossfit 90 is een inline skate voor een beginnende tot gemiddelde inline skater. Door de 90 mm wielen en de comfortabele schoen zorgen voor een optimale mix tussen comfort en snelheid. De Fila crossfit 90 heeft een semi soft schoen. Doordat er een kunststof frame om de schoen heen zit heeft u extra veel steun aan de skate. De binnenkant van de schoen is gemaakt van een zachte en comfortabele stof. In de schoen zit het AIR FLOW systeem verwekt. Dit systeem is ontworpen uw voeten goed te ventileren tijdens de skate. Deze skeelers zijn ideaal voor elke skater en is door de wit zwarte kleur een erg gangbaar model. Zo kun je er te gelijker tijd sportief en mooi uitzien wanneer jij gaat skeeleren. 



Skeelers kopen

Als jij skeelers wil kopen ben je bij Herqua op het juiste adres, naast de genoemde top 5 skeelers hebben wij nog veel meer andere skeelers. Ook hebben we nog veel meer andere sport- en fashion artikelen, ben je benieuwd naar ons gehele assortiment? Check dan snel de webshop of kom langs de winkel.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.