Wat zijn de beste padelballen?

Wat zijn de beste padelballen?

Padellenballen zijn een belangrijk onderdeel wanneer je gaat padellen. Ze hebben daarom ook een grote invloed op het spel wat je speelt. Er zijn verschillende soorten padelballen. Maar waar bestaat een padelbal nou uit? Welke padelballen zijn nou de beste? En welke padelballen zijn nou geschikt voor jou? Op deze vragen geven wij hieronder antwoord.

Hou in je achterhoofd dat verschillende padelballen passen bij verschillende soorten banen en spelers, spelers geven de voorkeur aan verschillende soorten ballen. Sommige spelers geven de voorkeur aan snellere ballen en sommige spelers geven de voorkeur aan langzamere ballen


Waar bestaat een padelbal uit? 

Wanneer je gaat padellen en je hebt padelballen in je hand dan is het begrijpelijk dat je er niet over na denkt uit wat voor soort materiaal de bal is gemaakt. Toch is het handige om een beter idee te krijgen wat nou het verschil is tussen een tennisbal en een padelbal. Door dit verschil te weten ga je makkelijker spelen met een padelbal, voornamelijk als je ook aan tennis doet. 

De binnekant van een padelbal is altijd gemaakt van rubber. Het verschil in bepaalde ballen zit hem voornamelijk in de verschillende vezelsoorten die worden gebruikt om de buitenkant van de bal te maken. De meeste padelballen worden gemaakt van vilt. Daarbij kan nog verschil worden gemaakt tussen natuurlijk vilt en synthetisch vilt. 

Het gewicht van de padelballen moeten tussen de 56 en 59,4 gram zitten. De druk moet tussen de 4,6 en 5,2 kg per vierkante centimeter zijn. Voor de grote van de padelballen moeten de diameter tussen de 6,35 en 6,77 cm zitten. Wanneer een padelbal niet voldoet aan deze eisen mag de padel niet verkocht worden. 

Welke soorten padelballen zijn er? 

Er zijn verschillende soorten padelballen. Zo zijn de meeste padelballen gevuld met gas of stikstof. Verder zijn er ook nog padelballen die niet onder druk staan, maar gemaakt zijn van dikker rubber. Het voordeel van de ballen die niet onder druk staan is dat ze langer mee kunnen, wel kan het voor komen dat ze vervormen wanneer er veel mee gespeeld is. 

Verder zijn er eigenlijk twee soorten padelballen. Dit zijn padelballen met normale snelheid en padelballen met hoge snelheid. De padelballen met een normale snelheid hebben een lagere druk en een langer vilt wat er voor zorgt dat de snelheid van de bal wordt afgeremd. Deze ballen adviseren wij voor beginnende spelers. De padelballen met hoge snelheid hebben een hogere druk en een korter vilt waardoor de bal sneller door de lucht vliegt. Deze ballen raden wij aan voor spelers op een gemiddeld of gevorderd niveau. 


Welke padelballen zijn het best?

De Head Padel Pro is de officiële bal op de World Padel Tour. De Head Padel Pro is een van de bekendste ballen in de padel industrie. Goedgekeurd door de Spaanse padel federatie. Perfect voor jouw trainingen, wedstrijden of een vriendschappelijke pot. Deze bal is aan te raden voor zowel beginners als gevorderden. De echte experts die een zeer snel spel willen zouden beter voor de Padel Pro S kunnen gaan.

Head is de officiële World Padel Tour-bal. Head heeft twee populaire modellen padelballen, Head Padel Pro en Head Padel Pro ’S’. Het merk ontwikkelde samen met World Padel Tour-spelers de Head Padel Pro ’S’ Ball. De bal is sneller; daarom is de bal de perfecte keuze voor spelers die op zoek zijn naar een snellere en levendigere bal. De gewone Head Padel Pro is iets langzamer en is beter aan te raden voor beginners in de padel sport.

Welke padelballen zijn geschikt voor jou? 

Op de vraag welke padelballen geschikt voor jou zijn kunnen wij eigenlijk alleen een advies geven. Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur en als jij fijner speelt met het ene soort ballen dan met de andere raden wij jou zeker aan door te spelen met de padelballen die jij het fijnst vindt. Het advies wat we wel kunnen geven is het volgende: Ben jij beginnend en/of niet te fanatiek met padellen dan raden wij jou de padelballen met normale snelheid aan. Heb jij al langere tijd ervaring met padellen dan raden wij jou aan om de padelballen met hoge snelheid te nemen. 

Ons padel assortiment

Geïnteresseerd in ons gehele padel assortiment, zoals padel rackets, padelschoenen of kleding voor padel? Klik dan op de onderstaande button om ons assortiment te bekijken! 

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.