Welke LOWA wandelschoenen moet ik kiezen?

Welke LOWA wandelschoenen moet ik kiezen?

Een van onze topmerken op het gebied van wandelschoenen is LOWA. De kernwaardes van LOWA zijn om klanten de perfecte pasvorm, het optimaal comfort en de beste kwaliteit te bieden. Wij bieden verschillende soorten wandelschoenen aan van het merk LOWA, maar hoe maak je hiertussen nou de juiste keuze? Hieronder kun je lezen wat de kenmerken van de verschillende modellen van LOWA zijn, zodat jij makkelijker kunt kiezen voor de perfecte wandelschoen!

Eigenschappen van LOWA wandelschoenen

Hoewel LOWA verschillende soorten wandelschoenen aanbiedt, hebben deze soorten ook veel overeenkomsten. Zo is elke schoen voorzien van een GORE-TEX (GTX) membraan. Dit maakt dat de wandelschoenen water- en winddicht zijn. Daarnaast heeft GORE-TEX als eigenschap dat het een hoog ademend vermogen heeft, waardoor waterdamp van binnen de schoen uit gaat zonder dat water(damp) van buitenaf naar binnen gaat. LOWA wandelschoenen zijn daarom geschikt voor alle weersomstandigheden.

Ook hebben de zolen van de verschillende soorten LOWA wandelschoenen overlappende eigenschappen. Zo zijn alle zolen gemaakt van een lichtgewicht materiaal met een uitstekend dempend vermogen, waardoor optimaal comfort tijdens het wandelen wordt ervaren.

LOWA Renegade

De LOWA Renegade is de best verkochte outdoor wandelschoen in Europa en dat is natuurlijk niet zonder reden! Deze wandelschoen is namelijk geschikt voor vele soorten terreinen en daarmee een echte allrounder. De zool van de LOWA Renegade is voorzien van een geribbeld hielprofiel, wat grip creëert bij het afdalen. Verder heeft de LOWA Renegade een aansluitende, stabiele en comfortabele pasvorm. Het bovenmateriaal is gemaakt van 100% nubuckleer, dus heeft de LOWA Renegade een goed ademend vermogen en een lange levensduur. Daarnaast kan de wandelschoen op verschillende manieren geveterd worden, waardoor deze aangepast kan worden op elke voet.


LOWA Innox Evo

Comfortabel, maar ook sportief: dat is de LOWA Innox Evo! Dit model heeft een casual uitstraling en is geschikt voor veel terreinen, waaronder eenvoudige wandelingen. Vanwege de casual look worden deze wandelschoenen steeds vaker gedragen tijdens vrijetijdsbesteding, zoals een dagje shoppen. De LOWA Innox Evo is dan ook uiterst comfortabel door de flexibiliteit en het hoge herstelvermogen van de zool. 


LOWA Innox Pro

De LOWA Innox Pro komt op veel vlakken overeen met de Innox Evo. Zo heeft deze wandelschoen ook een sportief uiterlijk, het perfecte comfort en een goede pasvorm. Echter is de LOWA Innox Pro geschikt voor multifunctioneel gebruik. De wandelschoen kan namelijk ook op gematigd terrein gedragen worden. Daarnaast beschermt de zool ook tegen snelle vermoeidheid, waardoor je tijdens lange wandelingen het ultieme comfort blijft ervaren.


LOWA Malta

Ga voor een casual look met LOWA Malta! Deze wandelschoen is geschikt voor dagelijks gebruik en geeft veel stabiliteit en comfort tijdens uitjes. De LOWA Malta staat bekend om zijn comfort, goede demping en robuuste uiterlijk. De zool van deze schoen bestaat uit een geoptimaliseerde rubbersamenstelling en heeft een grof profiel. Dit zorgt voor de optimale grip tijdens wandelingen. De wandelschoenen zijn geschikt om te wandelen in stedelijke gebieden en lichte terreinen. Het bovenmateriaal is gemaakt van suède en textiel, wat deze wandelschoen een alledaags uiterlijk geeft.


LOWA Ferrox

Speciaal ontworpen naar de wensen van fanatieke wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse: de LOWA Ferrox! Het design van dit model is erg sportief. De LOWA Ferrox is een veelzijdige wandelschoen, die ingezet kan worden tijdens een stadswandeling of op gematigd terrein. Ook deze wandelschoen heeft een zool met extra veel grip en demping en gaat snelle vermoeidheid tegen. De LOWA Ferrox heeft weinig naden, waardoor er minder drukpunten zijn. Dit, in combinatie met de aansluitende pasvorm, zorgt voor een toename van het comfort. Het bovenmateriaal is gemaakt van 50% textiel, wat zorgt voor een optimale warmte- en vochtregulatie. Verder is de bovenlaag van de wandelschoen gemaakt van 50% kunststof, wat slijtvastig is en daarmee zorgt voor een lange levensduur.


LOWA Strato & Locarno

De modellen LOWA Strato & LOWA Locarno komen op veel gebieden overeen. Beide soorten hebben een casual uitstraling en steeds vaker zijn deze wandelschoenen te zien op straat tijdens vrijetijdsbestedingen, bijvoorbeeld een dagje shoppen! Er is dan ook duidelijk te zien dat de kloof tussen casual en outdoor schoenen afneemt. De LOWA Strato & Locarno staan, zoals alle andere modellen, ook bekend om het comfort en het sportieve design. De zolen van beide wandelschoenen beschikken over een speciaal punt- en hielontwerp, wat ondersteuning biedt bij het beklimmen en afdalen.

Wat betreft bovenmateriaal zit er tussen beide modellen wel een verschil. Zo is de LOWA Locarno gemaakt van 80% nubuckleer en 20% textiel. Nubuckleer is een ademend materiaal en heeft een lange levensduur. Het textiel zorgt voor een uitstekende warmte- en vochtregulering. Het bovenmateriaal van LOWA Strato is 100% nubuckleer.


LOWA Lady Light

De LOWA Lady Light modellen zijn niet dames-achtig, maar toch speciaal ontwikkeld voor de anatomische behoeften van vrouwenvoeten. Deze wandelschoenen van LOWA zijn aan de binnen- en buitenkant gemaakt van hoogwaardig leer en zijn niet alleen toonaangevend op het gebied van comfort, maar scoort ook met toonaangevende uitrusting. Om ervoor te zorgen dat de wandelschoenen aan alle voeten past, wordt er gebruik gemaakt van een tweedelige vetersluiting. De LOWA Lady Light modellen beschikken over de VIBRAM-TRAC-LITE-II-zool, die zorgen voor loopkwaliteit op verschillende ondergronden, of de VIBRAM NATURAL-zool. Deze laatstgenoemde zool heeft een uitgesproken voor- en hielprofiel, vooral op moeilijke ondergronden, waar avontuurlijke vrouwen zich met veel vertrouwen kunnen bewegen. De LOWA Lady Light wandelschoenen zijn voor langen wandelingen en trektochten in middelhoge en hoge bergen. 


Voetmeting en inlegzolen

Wil je deskundig advies over wandelschoenen? Hiervoor kun je terecht bij Herqua Sports in Hoogeveen! Wij kunnen een voetmeting uitvoeren en jou advies geven over de meest geschikte wandelschoenen. Ook hebben wij nog een adviespagina over wandelschoenen: wat zijn goede wandelschoenen? Zo kan jij je alvast inlezen voordat je de winkel bezoekt!

Het aanschaffen van comfortabele wandelschoenen is natuurlijk het belangrijkste, maar vergeet ook zeker niet te denken aan inlegzolen of wandelsokken! In onze winkel winkel maken wij een voetmeting en kunnen wij inlegzolen voor jouw wandelschoenen aanmeten, zodat deze speciaal zijn aangepast op jouw voet.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.