Welke wandelschoenen kan ik gebruiken als werkschoenen?

Welke wandelschoenen kan ik gebruiken als werkschoenen?

Wanneer je opzoek gaat naar comfortabele werkschoenen, dan kom je er achter dat er veel verschillende werkschoenen zijn. Nu heb je al enige ervaring met werkschoenen en ben je er toch over uit dan de meeste werkschoenen helemaal niet comfortabel lopen. Dit is erg vervelend want uiteindelijk moet je hier wel de hele dag op lopen. Gelukkig zijn er een aantal wandelschoenen die de veiligheid bieden van een werkschoen en de comfort bieden van een wandelschoen.

Hou wel in je achterhoofd dat niet alle wandelschoenen die hieronder staan dezelfde veiligheid bieden als een volwaardige werkschoen. Sommige werkgevers stellen namelijk hoge eisen aan veiligheidskleding. Check dus goed waaraan jou werkschoenen moeten voldoen. Wanneer je werkschoenen geen bepaalde eisen moet hebben dan zijn de volgende wandelschoenen ideaal om te gebruiken als werkschoenen zodat jij comfortbal de dag door kan! Om het je makkelijk te maken hebben we een top 3 samengesteld zodat jij niet verder hoeft te zoeken! 


1. Lowa Renegade Task Force Mid

Deze wandelschoen lijkt misschien hetzelfde als andere wandelschoenen, maar zijn toch geschikt om te gebruiken als werkschoenen. Dit komt namelijk omdat de Lowa Renegade Taskforce Mid versterkt is op meerdere vlakken zodat eventuele schade aan je voet voorkomen kan worden. Deze wandelschoenen hebben een geoptimaliseerde zool- en schachtconstructie die de schoen nog meer stabiliteit geeft. Voor bescherming van de voet bestaat de bovenkant van de schoon van hoogwaardig volnerfleer. Wanneer je met water werkt en/of je lange dagen maakt dan zorgt de waterdichte en ademende GORE-TEX-voering er voor dat je voeten droog blijven en dat de schoenen op een aangenaam voetklimaat blijven. De buitenzool van deze wandel/werkschoen hebben een geoptimaliseerd loopvlakpatroon wat voor veel grip zorgt. De zoolcomplex van deze schoen biedt antislip-en olie- en brandstofbestendige eigenschappen. Verder is zoolcomplex bestand tegen contactwarmte. 

2. Lowa Renegade Hi Taskforce

De Lowa Renegade Hi Taskforce is misschien wel de wandelschoen die het dichtst in de buurt komt van een sterke werkschoenen. Deze wandelschoenen zijn de grote broek van de Lowa Renegade Taskforce Mid. De schoen combineert uitzonderlijk comfort, ondersteuning aan de voet + enkel en is flexibel. Verder biedt deze wandelschoen goede ondersteuning op verschillende terreinen. Deze Lowa heeft een ademend en waterdichte GORE-TEX-voering die er voor zorgt dat het draagcomfort het gehele jaar door prettig is. Het bovenmateriaal van de schoen is gemaakt van robuust volnerf- of nubuckleer wat voor veiligheid van je voet zorgt. De zool van deze schoen is een combinatie van stabiele en beproefde zoolontwerp met een geoptimaliseerd zoolprofiel van de warmte- en koude-isolerende loopzool. Hierdoor kan deze wandel/werkschoen aan elke tractie en ondersteuning voldoen. De zool is antislip en is bestand tegen olie, benzine en contact hitte. Ideaal wanneer je met deze stoffen werkt! 


3. Lowa Renegade GTX Mid

De Lowa Renegade GTX Mid zijn niet zoals de andere twee wandelschoenen hierboven. Deze schoenen zijn namelijk wat minder veilig dan de Lowa Taskforce. Wel zijn de schoenen een stuk comfortabeler. Het is ook niet voor niet de meest verkochte wandelschoen van Europa. Door dat deze wandelschoen zo comfortabel is kun je hier perfect de hele dag op lopen. Er zit in deze schoen een stevige upper van nubuck leer in combinatie met suede spiltleer. Samen met een unieke zoolconstructie zorgt het voor de perfecte pasvorm. Wat deze wandelschoen een werkschoen maakt is dat je hier ten eerste de hele dag makkelijk op kan lopen, dit komt mede door het ademend vermogen van de schoen. Verder zorgt deze schoen er voor dat je voet en enkel beschermd worden tegen blaren of zere plekken. De schoen is waterdicht wat ideaal is tijdens het werken met water. Verder zit er een rubberen zool onder met veel grip.

Voor en nadelen van wandelschoenen als werkschoenen 

Er zijn een aantal voordelen bij het dragen van wandelenschoenen als werkschoenen. Toch zijn er ook een aantal nadelen die er bij komen kijken als je wandelschoenen draagt als werkschoenen. Hieronder een lijst met de voor en nadelen er van. 

Voordelen 

- Comfortabel met lopen 
- Stevigheid voor je voeten en enkels
- De zolen van wandelschoenen geven veel grip 
- Ademende schoenen

Nadelen

- Minder beveiligd aan de bovenkant van je schoen 
- De zool is minder dik, waardoor scherpe objecten er makkelijker door heen gaan. 
- Voeten zijn minder beveiligd tegen bepaalde stoffen (tenzij anders vermeld)


Wandelschoenen of werkschoenen kopen? 

Shop nu één van deze wandelschoen of werkschoenen in onze webwinkel. Wij hebben een groot assortiment die wij constant aan het uitbreiden zijn met topmerken en modellen! Benieuwd naar ons assortiment? 


Meer weten over wandelschoenen?

Wij hebben een ruim assortiment dames en heren wandelschoenen. Wanneer jij benieuwd bent wat de top 5 dames wandelschoenen zijn klik dan hier. Wanneer je wilt weten wat de top 5 heren wandelschoenen zijn klik dan hier

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.