Wat zijn de top 5 kinder skischoenen van 2022?

Wat zijn de top 5 kinder skischoenen van 2022?

Voordat je op wintersport gaat is het wel belangrijk dat jij en je kinderen goed voorbereid zijn voordat je op wintersport gaat! Zo moet je een aantal dingen regelen voor dat je gaat. Denk bijvoorbeeld aan een dikke kinderjas, handschoenen of wanten en goede ski's. Bij goede ski's horen ook goede kinder skischoenen.

Met zoveel verschillende kinder skischoenen op de markt, kan het lastig zijn om de juiste skischoen voor je kind te vinden. Dankzij de lijst die hieronder staat hoef jij je geen zorgen meer te maken over welke kinder skischoen het beste is. We hebben de opties namelijk terug gebracht naar 5. Deze lijst bestaat uit de meest comfortabele en betrouwbare kinder skischoenen die er op dit moment zijn. 

De vaardigheid die je kind beheerst en de lengte en gewicht die hij of zij heeft en het soort ski's, hebben allemaal invloed op de skischoenen. Wel moeten er wel bij vertellen dat dit voor kinderen iets minder van toepassing is dan dit het is bij volwassenen. 


1. Fischer RC4 60 JR 

Als je voor je kind opzoek bent naar een wat sportieve  skischoen dan is de Fischer RC4 60 JR een kinder skischoen waar je misschien wel naar opzoek was. Deze skischoen voor kinderen is een 4 schnallen skischoenen. Dit betekend dat er 4 gespen aan zitten. Hierdoor kan de skischoen goed vast gemaakt worden, want wanneer de skischoen los zit, zorgt dit voor een minder fijne ski ervaring. Deze sportieve skischoen voor kinderen heeft een flex van 60. Verder is de binnenschoen in de winkel thermo vervormbaar. Dit zorgt ervoor dat de skischoenen goed om de voeten kunnen sluiten. Dit zorgt voor net dat extra comfort voor je kind. Deze skischoen is ideaal voor kinderen met enige ervaringen en die tot zijn aan een stap je hoger! Door de super pasvorm van deze kidner skischoenen hebben wij deze uitgeroepen tot Beste Koop. 


2. Nordica Speedmachine J3

Opzoek naar een kinder schoen voor een beginnende skiër? Dan is deze kinder skischoen van Nordica een goede optie om in gedachte op te nemen. De Nordica Speedmachine J3 is een erg comfortabel schoen. Dit is allereerst erg belangrijk voor een kind. Deze kinder skischoen is voorzien van een warme voering wat er voor zorgt dat je kind minder snel koude voeten krijgt, wat erg prettig is tijdens het skiën. Dankzij een driedelig ontwerp is de laars van de skischoen super gemakkelijk uit trekken waardoor je kind nooit lang hoeft te wachten! De skischoenen bieden maximale ondersteuning. Hierdoor positioneert je kind beter waardoor de controle en stabiliteit wordt verbeterd. Door dat ze meer controle krijgen is het makkelijker om te skiën waardoor de kans op plezier alleen maar tot neemt! 


3. Salomon Team 3 jr

De Salomon Team 3 jr is een toegankelijke skischoen voor kinderen die voor het eerst gaan skiën. De toegankelijkheid zit hem in het feit dat de skischoenen van Salomon erg licht van gewicht zijn. Dit zorgt ervoor dat de skischoenen niet aanvoelen als bakstenen voor de kinderen. Dit lichte gewicht komt door de dunne schaal van de skischoenen. De junior skischoenen hebben ook een warme voering voor meer warmte tijdens het skiën. Deze voering is gemaakt van Thermicfit. Deze voering zorgt niet alleen voor een warmere voet, maar zorgt ook er ook nog eens voor dat de schoen vormt naar de voeten. Deze skischoenen hebben drie schnallen waardoor de voet stevig in skischoen blijft. Wanneer je denkt dat deze lichte junior skischoen iets is voor je kind, neefje of nichtje, kom dan met met hem of haar langs om deze skischoenen te passen!


4. Salomon X Max 60 T

Deze skischoenen van Salomon zijn gemaakt voor de kinderen die al wat vaker op ski's hebben gestaan. De Salomon X Max 60 T is gemaakt van lichte, dunne en resistente materialen. Dit zorgt ervoor dat de bewegingen die gemaakt worden op de ski's beter onder controle te houden zijn. Deze skischoenen hebben ook een Thermicfit binnenzool. Wat zorgt voor maximale comfort en warmte. Deze skischoen heeft een riem in de tong van skischoen waardoor de skischoen beter af te stellen is op de voeten. Deze skischoenen zijn gemaakt voor kinderen die opzoek zijn naar precisie en kracht. Wanneer de kinderen kracht zetten met deze skischoenen blijven ze goed in de skischoen zitten door de 4 schnallen die bij deze schoenen zitten. De binnen schoen is bij ons in de winkel thermisch vervormbaar voor een optimale pasvorm! 


5. Salomon T1

Wanneer je opzoek bent naar een skischoen voor de allerkleinste dan zijn de Salomon T1 ideaal om mee te beginnen. Deze skischoenen zijn speciaal gemaakt voor de jonge kinderen die voor het eerst op de ski's stappen. Deze junior skischoen heeft een kinderlijk uiterlijk waardoor de kans groot is de ze in de smaak vallen. Zo als te zien is op de foto hieronder, hebben deze skischoenen niet de gespen zoals de andere skischoenen in deze lijst. De gespen bij deze skischoenen zitten namelijk achter de enkel. Hierdoor is het niet gemakkelijk open te maken door het kind zelf, wat niet erg handig is als je nog op de piste staat. De gesp kan in drie standen waardoor de skischoenen geschikt is voor de groei van het been. Gelukkig zijn deze skischoenen wel gemakkelijk aan en uit te doen. Wanneer je namelijk de gesp los doet schuift de achterkant van de skischoen wat naar achter. Dit creëert meer ruimte zodat je makkelijker kan helpen wanneer dit nodig is. Dus wanneer je opzoek bent naar comfortabele, warme en makkelijke skischoenen voor je zoon, dochter, neef of nichtje dan zijn deze skischoenen van Salomon zeker een aanrader!



Junior skischoenen kopen?

Shop nu één van deze kinder skischoenen in onze webwinkel. Wij hebben een groot assortiment die wij constant aan het uitbreiden zijn met topmerken en modellen! Benieuwd naar ons assortiment? 

Hoe berg je skischoenen op?

Door deze video blijven jouw schoenen langer goed! Leer hoe jij op de juiste manier skischoenen op kan bergen.



Opzoek naar dames of heren skischoenen? 

Wij hebben ook een ruim assortiment dames en heren skischoenen. Wanneer je opzoek bent naar de top 5 dames skischoenen klik dan hier. Wil je weten wat de top 5 skischoenen zijn voor heren klik dan hier.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.