Hoe kies je de juiste Sport BH?

Hoe kies je de juiste Sport BH?

Voor vrouwelijke hardlopers is het kiezen van de juiste sportbeha vergelijkbaar met het kiezen van de juiste hardloopschoenen - als het comfortabel is en goed past, sport je beter. Maar hoe kies je nou de perfecte Sport BH voor jou?

Een goede sportbeha kan strak aanvoelen in de kleedkamer, maar dit betekent dat je borsten juist goed worden ondersteund. Zo helpt een Sport BH het stuiteren te verminderen, waardoor je rug- en borstpijn kan verlichten. Een goede sportbeha beschermt de "Cooper's Ligaments" van je borsten, waardoor je borsten niet verslappen. Maar hoe moet een sportbeha passen en hoe zorg je ervoor dat je de beste voor jou vindt? Om het je gemakkelijker te maken, hebben we de belangrijkste tips hier staan!



Waar moet je op letten bij een Sport BH?

Als je tijdens het uitkiezen van een sportbeha alleen valt voor flitsende kleuren, dan is de kans groot dat je niet precies de juiste koopt. Als je aan het sporten bent, moet je niet alleen goed bewegen, maar ook de juiste uitrusting dragen. Omdat we tegen de zwaartekracht in werken, wordt het erg belangrijk om de juiste sportbeha te kiezen. Als je benieuwd bent waarom het dragen van een Sport BH nou zo belangrijk is, klik dan hier!

Weet je dat als je sport-bh je niet goed zit en je toch blijft sporten terwijl je hem draagt, dit kan leiden tot musculoskeletale pijn. Een andere studie zegt zelfs dat als je tijdens het sporten niet de juiste sportbeha draagt, het ongemak dat je voelt in de toekomst tot borstkanker kan leiden. Daarom zijn we er vandaag om je te helpen bij het kiezen van de juiste sportbeha voor jezelf. 

Er zijn drie soorten Sport BH's

  1. Compressie Sport BH - Deze beha's trekken meestal over je hoofd en drukken de borsten tegen de borstwand om beweging te beperken. Ze hebben geen cups ingebouwd in het ontwerp. Voor cupmaat A-B kunnen compressie-sportbeha's zonder verstelbare banden of verstelbare banden geschikt zijn voor activiteiten met een lage tot gemiddelde impact. Voor C-DD-cups moeten sportbeha's met compressie verstelbare banden hebben voor een goede pasvorm en voor een medium tot hoge ondersteuning.

  2. Sport BH met voorgevormde cups - Deze sport beha's gebruiken individuele cups om elke borst afzonderlijk te omringen en te ondersteunen. Er is geen compressie in deze beha's (de meeste alledaagse beha's zijn voorgevormde beha's), waardoor ze over het algemeen het beste zijn voor activiteiten met weinig impact. Sport beha's met voorgevormde hebben vaak een mooiere, natuurlijkere vorm dan compressiebeha's.

  3. Een Sport BH die een combinatie van beide heeft - Veel sportbeha's combineren de bovenstaande methoden om ondersteuning en natuurlijke vormgeving te bieden. Deze bh's bieden meer ondersteuning dan compressie of inkapseling alleen, omdat elke borst afzonderlijk in de cup wordt ondersteund en ook tegen de borstwand wordt gecomprimeerd. Voor A-B-cups kunnen deze beha's verstelbare banden of bandjes hebben en zijn ze goed voor lage tot hoge impact. Voor C-DD-cups moeten deze beha's verstelbare banden en verstelbare bandjes hebben voor een goede pasvorm en zijn ze uitstekend geschikt voor hoge impact.

Kenmerken van Sport BH's

  • Verstelbare bandjes bieden de meest persoonlijke pasvorm en zijn vaak te vinden op sportbeha's met inkapseling of inkapseling/compressie-stijl. Beha's met verstelbare bandjes kunnen ook langer meegaan, omdat je de bandjes strakker kunt maken naarmate de bh ouder wordt en in de loop van de tijd uitrekt.

  • Sluiting aan de achterkant: Terwijl de meeste sportbeha's over je hoofd worden aangetrokken, hebben sommige een sluiting aan de achterkant met haken. Dit type sportbeha is niet alleen gemakkelijker aan en uit te trekken, maar stelt je ook in staat om de pasvorm verder aan te passen. Gebruik bij het passen van een nieuwe sportbeha het meest losse haakje. Op die manier, wanneer de bh onvermijdelijk uitrekt, kun je hem nog steeds strakker maken en gaat de bh langer mee.

  • Beugel: Een beugel in een sportbeha ondersteunt elke borst afzonderlijk en kan helpen om beweging te minimaliseren. De beugel moet plat tegen jouw ribbenkast liggen, onder het borstweefsel, en mag niet prikken of knijpen.



Hoe moet een Sport BH zitten?

Wat is nou de perfecte pasvorm voor een Sport BH? Hoe strak moet een Sport BH zitten? Om het juiste niveau van beha-ondersteuning te vinden, moet je eerst nadenken over de activiteiten die je doet. Sportbeha's zijn ontworpen om drie ondersteuningsniveaus te bieden: laag, gemiddeld en hoog, afhankelijk van het impactniveau van de sport. Hoe hoger de impact (meer stuiteren, springen of intensere bewegingen), hoe meer ondersteuning je waarschijnlijk nodig hebt. 

Voor activiteiten met een hoge impact, zoals hardlopen, mountainbiken of aerobics, heb je meer ondersteuning nodig om overmatige borstbewegingen te voorkomen, wat kan leiden tot pijn en ongemak. Voor activiteiten met een lage impact, zoals yoga of wandelen waarbij minder intense bewegingen nodig zijn, heb je misschien niet zoveel ondersteuning nodig. Vrouwen met grotere borsten moeten overwegen om sowieso een Sport BH met veel ondersteuning te kiezen, zelfs bij activiteiten met een lage impact. Uiteindelijk zal de beste sportbeha er een zijn die goed zit, comfortabel aanvoelt en past bij jouw persoonlijke stijl en voorkeuren.

Mogelijk heb je meerdere sportbeha's nodig voor verschillende activiteiten, sommige met meer ondersteuning voor activiteiten met een hoge impact, zoals hardlopen, en minder vernauwende beha's voor activiteiten met een lage impact, zoals yoga of wandelen. Het roteren tussen verschillende sportbeha's kan ook het gebruik ervan verlengen.

Hoe lang kan je met een Sport BH doen?

Het is belangrijk om te onthouden dat het dragen van een versleten of oude sportbeha ook kan leiden tot borstpijn en beschadiging van de Cooper's ligaments. Na een lange tijd van dragen zal een Sport BH niet meer het zelfde niveau van ondersteuning bieden. Om je te helpen comfortabel en ondersteund te blijven tijdens het sporten, vervangt u uw sportbeha elke 9-12 maanden.

Hoe moet je een Sport BH wassen?

Een sportbeha gaat ongeveer 40-50 wasbeurten mee, de technische stof die zorgt voor compressie zal bij elke wasbeurt losser worden, waardoor het minder effectief wordt. Om je beha een langere levensduur te geven, was je hem in koud water, vermijd je wasverzachter en bleekmiddel, en droog je hem niet in de droger, aangezien warmte de elastische afbraak versnelt. Droog hem in plaats daarvan plat en als je sportbeha begint te schuren of schuren, investeer dan in een nieuwe.

Sport BH kopen

Nu je de belangrijkste informatie van Sport BH's weet, is het tijd om er zelf eentje uit te zoeken. In ons assortiment zul je merken vinden van Nike, Adidas, Under Armour en meer!








Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.