Waarom een Sport BH dragen?

Waarom een Sport BH dragen?

Het niet dragen van een goed passende en ondersteunende sportbeha tijdens het sporten kan leiden tot tijdelijke pijn. Evenals permanente borstbeschadiging, of je nu last van pijn heeft gehad of niet. Dit geldt voor zowel kleine als grote borsten. Een A cup heeft net zoveel ondersteuning nodig als een GG cup! Dus bij deze zetten we de beste sport BH's even op een rijtje.

Waarom is een Sport BH belangrijk?

Mensen die ervan uitgaan dat ze geen Sport BH hoeven te dragen, zeggen vaak: "Ik doe niet aan sport of andere fysieke activiteiten, dus ik heb er geen nodig." Meisjes en vrouwen associëren de sportbeha vaak met fysieke activiteit, maar sommige artsen, experts en gewone vrouwen raden aan er een te dragen, zelfs als je niet aan het sporten bent. Hier is een korte blik op de voordelen van het dragen van een sport-bh.



1. Een Sport BH is comfortabeler

Ga je naar de sportschool, maak je af en toe een wandeling of doe je misschien wat rekoefeningen in het park? Zelfs oefeningen met een lage impact, zoals strekken of joggen, kunnen ongemakkelijk zijn als je borsten niet op hun plaats worden gehouden.

Sportbeha's van goede kwaliteit zijn ontworpen om bewegingen aan te kunnen, zodat ze maximale ondersteuning bieden als je beweegt en je borsten stevig op hun plaats kunnen houden. Normale bh's bieden onvoldoende ondersteuning, kunnen spanning op de schouders veroorzaken en kunnen en zweet kan geen kant op in een normale BH.

2. Sport BH's verminderen pijn tijdens inspanning

Onderzoek heeft aangetoond dat het dragen van een ondersteunende en goed passende sportbeha je efficiëntie en plezier tijdens je training verhoogt. Een goede sportbeha vermindert de beweging van de borst, wat minder pijn en ongemak betekent. Goede sportbeha's worden ook gemaakt van 'zweetafvoerende' stoffen. Deze helpen om je droog en comfortabel te houden tijdens het sporten. Dit helpt schuurproblemen te voorkomen die kunnen ontstaan ​​tijdens langdurige activiteit met het dragen van een 'vochtige' beha.

3. Sport BH's voorkomen permanente schade

Borsten zijn gemaakt van voornamelijk borstklieren en zacht weefsel met beperkte ondersteunende structuren, de zogenaamde Cooper's ligamenten. Een ondersteunende en goed passende sportbeha beschermt je borsten en minimaliseert schade aan het zachte weefsel en Cooper's ligamenten. Coopers-ligementen ondersteunt het borstweefsel en helpt je borsten omhoog te houden. Denk aan een eenvoudig elastiekje... als het voortdurend wordt uitgerekt en uitgerekt, wordt het langer en zal het niet terugveren. Hetzelfde principe is van toepassing op de Coopers ligamenten en de omliggende huid wanneer jouw borsten niet goed worden ondersteund tijdens het sporten.

4. Sport BH's voorkomen verslapping

Zelfs bij lichte inspanningen, zoals wandelen, zullen jouw borsten stuiteren en het is deze actie die zacht weefsel kan beschadigen en de delicate Coopers-ligamenten in uw borsten kan uitrekken. Dit kan verslapping en blijvende borstbeschadiging veroorzaken. Dit geldt ook voor kleine borsten.Dit betekent dat borstondersteuning die uit je sportbeha komt enorm belangrijk is. Vooral tijdens het sporten. Zelfs de kleinste cupmaten kunnen na verloop van tijd blijvende weefselschade oplopen. oftewel verslapping als je ze niet de juiste ondersteuning geeft.

5. Met een Sport BH vermijd je ongemakkelijke staarmomenten

Vind je het vervelend of genant wanneer mensen naar je borsten staren terwijl je op een loopband loopt of terwijl je aan het sporten bent? Of zelfs wanneer je geen eens aan het sporten bent? Dan is het misschien tijd dat je een sport-bh koopt om deze staarmomenten te vermijden. 

Een van de grootste voordelen van het dragen van een sportbeha is dat het vervelende blikken en blikken helpt voorkomen. Een sportbeha van goede kwaliteit sluit nauw om het bovenlichaam, houdt de borsten op hun plaats en voorkomt in belangrijke mate dat ze tijdens het sporten gaan stuiteren. Dit is een grote zegen, vooral voor vrouwen met een grotere buste. Hoewel een sportbeha niet kan garanderen dat mannen zullen stoppen met staren, zal het die gênante en ongemakkelijke momenten verminderen.

6. Sport BH's zijn fashionable geworden

Nike, Adidas en Under Armour en alle andere grote sportkleding- en kledingmerken hebben trendy sportbeha-ontwerpen uitgebracht. Het internet staat vol met sportbeha's in verschillende ontwerpen, vormen en kleuren. Ze zijn een grote fashion hit omdat je ze ook als top kunt dragen. Beroemdheden en alledaagse vrouwen kunnen worden steeds vaker met een Sport BH gespot in het openbaar in sportscholen en supermarkten, maar ook in huis.

7. Sport BH's zijn een goed alternatief voor gewone BH's

Het dragen van sportbeha's is niet langer alleen beperkt tot trainingssessies. Je kunt er zelfs een aantrekken terwijl je thuis zit te relaxen, klusjes doet of boodschappen doet. Ze hebben geen bandjes, dus ze zijn gemakkelijk aan en uit te trekken. Ze laten ook geen huidsporen achter. Ze bieden geweldige ondersteuning en zijn zo comfortabel dat je nauwelijks merkt dat je iets aan hebt. Ook is het erg goed voor je borsten, omdat je constant goede ondersteuning hebt. 


Sport BH's kopen

Dus, Bij Herqua Sports hebben we een groot assortiment Sport BH's. Benieuwd? 








Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.