Wat betekent handicap met golf?

Wat betekent handicap met golf?

De sport golf is voor veel mensen wel een bekende, maar de termen die gebruikt worden bij golf zijn vaak wat lastiger. Bij golf heb je termen als Birdie, Par en Bogey; dit zijn pas een paar van de termen die ze bij golf gebruiken. En dan heb je ook nog handicap, in deze blog zullen we jou uitleggen wat handicap bij golf is. Daarnaast komen er ook nog wat andere termen aanbod.

Golftermen

Bij golf bestaan er ontzettend verschillende termen die voor een niet-golfer erg lastig te begrijpen zijn. Als je wil beginnen met golf is het wel handig om de meeste termen te kennen, daarom zullen we jou in deze blog daarmee helpen. In de blog Benodigdheden voor golf hebben we de verschillende golfclubs al besproken: Woods, ijzers en putters. Als je hier nog meer over wil weten raden we je aan om de blog nog een keer te lezen. In die blog worden ook de golfaccessoires besproken, je zult na afloop dus in ieder geval weten hoe je spullen heten die je nodig bent. Dan kunnen we nu de baan op. 

Op de baan begin je bij de tee, dit is de plek waar je de bal voor de eerste keer slaat om bij de hole te komen. Vanaf de tee probeer je de golfbal zo dicht mogelijk bij de green te leggen, de green is een kort gemaaid gedeelte gras rondom de hole. De hole is het gat in de grond waar de bal in moet, deze is op afstand te zien doordat er een vlag inzit. Deze vlag wordt eruit gehaald als de bal in de green ligt. Tussen de tee en de green ligt de fairway, de fairway is de gunstigste route van de tee naar de green. Wanneer je buiten de bal buiten de fairway slaat komt gaat deze out of bounds, die is geen onderdeel van de golfbaan en daardoor moet de bal opnieuw worden geslagen en krijgt de persoon een strafslag. De bal is out of bounds als hij buiten de fairway gaat maar ook als hij in het water komt, op sommige golfbanen wordt er een gedeelte water gemaakt als hindernis voor de golfer. Een andere hindernis is de bunker, dit is een met zand gevulde hindernis. Om hieruit te komen is vaak een speciale golfclub nodig. 


Het doel van golf is om de bal in zo min mogelijk slagen in de hole te krijgen. Het aantal slagen dat jij nodig bent om de bal in de hole te krijgen wordt aangegeven met verschillende termen. Het doel is om minimaal par te slaan, dit is het aantal slagen dat een gemiddelde professionele golfer nodig heeft om de bal in de hole te krijgen. Het is natuurlijk niet mogelijk iedere keer precies par te slaan, daarom zijn er ook andere benamingen voor het aantal slagen. Benamingen voor 3, 2 en 1 slagen boven par worden respectievelijk Triple bogey, double bogey en bogey genoemd. Maar als par 6 slagen is kun je dat natuurlijk ook in minder slagen doen. Er zijn termen voor 4, 3, 2, 1 slag onder par; de zijn respectievelijk Condor, Albatros, Eagle en Birdie. Par wordt aangeduid met 0 op het scoreformulier en zo worden alle andere termen aangeduid met het aantal slagen meer of minder dan par. Een negatieve score bij golf is dus juist goed. De par is vanzelfsprekend niet gelijk bij iedere baan, deze wordt vastgesteld op basis van de moeilijkheidsgraad. 




Handicap met golf

Aangezien we nu weten hoe de score wordt bepaald bij golf, kunnen we bepalen hoe goed een golfer is. Dit wordt in golf handicap genoemd. Handicap is een getal dat aangeeft hoeveel slagen jij op een baan van 18 holes boven par zit, hierin is een Handicap van 0 dus het laagst. De hoogste handicap is 54, maar je mag niet zomaar zeggen dat je een handicap hebt. Hiervoor moet je een golfbaanpermissie hebben. In de blog Hoe te beginnen met golf hebben we dit proces al eens uitgelegd, maar dat zullen we nu nog even in het kort doen. Een golfbaanpermissie krijg je als bij de lessen van een golfprofessional vaardig genoeg wordt bevonden. Daarnaast moet je het golfregelexamen halen, als je beide hebt gehaald dan heb je handicap 54. Als je een handicap hebt kun je de banen op waar jij golfpermissie hebt om aan de hand van een qualify scorekaart jouw handicap te verlagen. Dit doe je nooit alleen, omdat je dan natuurlijk kan valsspelen.




Golfspullen kopen

Wil jij na dit verhaal nou ook je golf handicap halen? Kom dan even langs bij Herqua langs om eerst alle benodigdheden aan te schaffen. Van putters tot golfkarren en van golfschoenen tot golfpolo's, bij Herqua hebben we alles voor jou zodat jij straks kan vlammen op de golfbaan. Kijk je liever eerst online, neem dan een kijkje in onze webshop, naast golfspullen hebben wij ook allerlei andere sport- en fashion artikelen. We hebben dus altijd wel wat voor jou.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.