Top 10 running schoenen

Top 10 running schoenen

Hardlopen is ontzettend populair in Nederland, maar ook over de hele wereld. Net zoals bij elke andere sport is het van belang dat je goed materiaal hebt ook tijdens het hardlopen. In deze blog zullen we de beste running schoenen behandelen, want dat is toch het belangrijkste materiaal wat je nodig bent om te kunnen hardlopen.

Running schoenen 

Running schoenen, of hardloopschoenen, zijn van groot belang bij hardlopen. Er zullen vast mensen zijn die denken dat hardloopschoenen niet nodig zijn, je kan tenslotte op iedere schoen hardlopen. Dat is ook zeker waar, toch zijn er gegronde redenen waarom het dragen van hardloopschoenen nodig is tijdens het lopen. Om te beginnen bevorderen hardloopschoenen jouw prestaties, de schoenen helpen jou sneller en makkelijker te lopen. Dit komt bijvoorbeeld door de zool van de schoen, deze zorgt ervoor dat de impact van het neerzetten van je schoen wordt omgezet in kracht bij het afzetten van een stap. Hier hebben we een vorige blogs ook al aandacht aangegeven, bijvoorbeeld bij De juiste hardlooptechniek. Doordat de zool jou extra kracht geeft bij het afzetten hoef jij minder kracht te zetten bij iedere pas en kun jij dus makkelijker lopen en wellicht ook sneller omdat je kracht overhoudt. Daarnaast helpen goede hardloopschoenen jou bij het voorkomen van blessures, dit heeft ook met de zool te maken. De zool dempt jouw stap waardoor jouw gewrichten in je been een minder grote klap hoeven op te vangen. Dit zijn de twee belangrijkste redenen om hardloopschoenen aan te schaffen.

Top 10 hardloopschoenen

In eerdere blogs hebben we al eens de beste hardloopschoenen voor zowel dames als heren beschreven. In deze top 10 zullen we geen onderscheid maken tussen geslacht, daarnaast zijn er sinds de publicatiedatum nieuwe schoenen verschenen.

1. Nike Air Zoom Pegasus 38

De Nike Air Zoom Pegasus 38 hardloopschoenen zijn er zowel voor mannen als voor vrouwen. De schoen heeft nog steeds dezelfde responsieve React-schuim in de zool zoals de voorganger in de Pegasus serie, hierdoor worden jouw stappen gedempt en wordt de kracht van impact zeer efficiënt gebruikt bij de afzet. Het schuim is licht, veerkrachtig en duurzaam. Het bovenwerk van de schoen is van Mesh waardoor de voet goed geventileerd blijft tijdens het sporten. Tot slot is de voorkant van de schoen grotere waardoor de tenen genoeg ruimte hebben en het comfort van de schoen hoog blijft.




2. Asics Nimbus 23 

De Asics Nimbus 23 is de schoen die in de vorige lijstje van beste hardloopschoenen ook al erg hoog scoorde. De Nimbus serie van Asics is al jaren favoriet onder menig hardloper. De gel zool van de schoen biedt nog steeds veel stabiliteit, comfort en schokabsorptie, hierdoor is het een genot om op deze schoen te lopen. Ook deze schoen heeft net zoals de Nike Pegasus een bovenwerk van Mesh voor optimale ventilatie van de voet. En de veters van de schoenen zijn zo bevestigd dat ze de bewegingen op een natuurlijke manier bevorderen, de voet wordt goed omsloten waardoor het lijkt alsof je alleen een sok draagt.




3. On Running Cloudstratus

De On Running Cloudstratus is een schoen waarmee het voelt alsof je op de wolken loopt. Dit doet de naam ook al vermoeden, vertaald heet de schoen stratuswolke. Stratuswolken zijn egale gelaagde wolken. De schoen loopt dus erg comfortabel, dit komt door de dubbele Helion lagen in de zool die verrijkt zijn met CloudTec. Hierdoor ontstaat zowel een horizontale als verticale demping. De druk die op de voet komt bij het neerzetten van de voet wordt verdeeld over de hele voet, zo voelt de kracht minder aan op jouw lichaam. De schoen is ontworpen met de bewegingen in het achterhoofd, zodat de schoen natuurlijk aanvoelt tijdens het hardlopen. En ook deze schoen is goed geventileerd dankzij het mesh bovenwerk.




4. Veja Condor 2

De Veja Condor 2 is de verbeterde versie van de Veja Condor. De schoen is verbeterd aan de hand van de behoeftes van de hardloper. De schoen is geschikt van lange runs tot hersteltrainingen, de veelzijdigheid van de schoen zorgt er dan ook voor dat mensen het graag dragen. De schoen biedt maximaal comfort en een veilig gevoel. En dat alles ook nog in een duurzame schoen, want zoals alle Veja schoenen is ook deze hardloopschoen op een duurzame manier gemaakt.




5. Nike Winflo 8

De Nike Winflo 8 is de tweede Nike schoen in deze lijst. Dit model is zeer recent uitgebracht en heeft alle eigenschappen om een top hardloopschoen te worden. Ondersteuning voor elke snelheid en dus is de schoen geschikt voor iedere hardloper, daarnaast is de demping van de Winflo 8 verbetert ten opzichte van de winflo 7. De Flywire-technologie zorgt voor een perfecte pasvorm waar jij lange runs mee kan maken. Natuurlijk is het bovenwerk van Mesh voor optimale ventilatie. In de zool van de Winflo 8 wordt gebruikt gemaakt van Cushlon-schuim wat extra zacht en veerkracht is, hierdoor kun jij nog sneller lopen.




6. Asics Cumulus 22

De Asics GEL-CUMULUS™ 22-hardloopschoen  is een aanbevolen keuze voor neutrale hardlopers die een zachte, flexibele alledaagse sportschoen met een geweldige pasvorm willen. Dit model bevat een mesh uit één stuk, gecombineerd met een naadloze 3D-print om de ondersteuning en het comfort rond de voet te verbeteren.
De tussenzool met FLYTEFOAM™-technologie is zachter dan het vorige model om een comfortabele tred te bevorderen. Het gebied onder de hiel waar de voet het eerst de grond raakt, is opnieuw ontworpen om de impact te isoleren, terwijl de diepere flexgroeven in de voorvoet en het zachtere tussenzoolschuim een soepelere looppas creëren. Tenslotte is een slijtvaste, rubberen AHAR™-buitenzool op de belangrijkste contactgebieden geplaatst om deze GEL-CUMULUS™ 22 -herenschoen te helpen vele kilometers te doorstaan.




7. On Running Cloud

De On Running Cloud hardloopschoen is voorzien van Zero-Gravity foam en CloudTec® in de buitenzool wat zorgt voor zachte landingen. Hervormde Cloud-elementen leveren superieure prestaties en grip, terwijl de gegoten hiel zorgt voor een goede, veilige pasvorm. De Speedboard ™ transformeert bij het landen opgewekte energie in voorwaartse beweging. Het kenmerkende speed-lacing systeem laat je voet gemakkelijk in en uit glijden, maar houdt de schoen stevig op zijn plaats tijdens het bewegen. De Cloud staat bekend om zijn ongeëvenaarde instapgevoel, dankzij de mix van zachte stoffen die in het bovenwerk zijn gebruikt. Het ademende, antimicrobiële gaas zorgt voor fris comfort, terwijl zachte, niet-genaaid getapete versterkingen over de schoen en de neus de perfecte pasvorm ondersteunen.




8. Asics GT-2000

De lichtgewicht GT-2000™8-hardloopschoen van ASICS is ontworpen om de hardlopers die op zoek zijn naar een prestatiegerichte, stabiele schoen het juiste comfort en de gepaste bescherming te bieden. De GT-2000™8 hardloopschoen heeft een vernieuwde GEL™-technologie en een zachtere schuimlaag in de hiel voor meer comfort en schokabsorptie. De lichtgewicht tussenzool met FLYTEFOAM™-technologie zorgt voor een zachte landing bij elke stap, waardoor je met meer energie kan hardlopen. Het bovenwerk is voorzien van een lichtgewicht ontworpen mesh die een betere luchtcirculatie mogelijk maakt om je huid droog en fris te laten aanvoelen. De combinatie van de DYNAMIC DUOMAX™-technologie en TRUSSTIC SYSTEM™-technologie in de middenvoet, zorgen voor meer stabiliteit en ondersteuning van je voeten. Ben je op zoek naar een vlotte hardloopsessie, dan is de GT-2000™8 hardloopschoen het model voor jou.




9. Nike Air Zoom Pegasus 37

Ondanks dat de Pegasus 38 ook al in de lijst staat hebben we toch de Nike Air Zoom Pegasus 37 ook nog meegenomen. Deze schoen blijft tenslotte een uitstekende hardloopschoen. Het lichtgewicht bovenwerk ademt ongelooflijk en de gestroomlijnde, perfect geplaatste vulstoffen helpen hotspots te verminderen. Het Nike React-schuim in de tussenzool is lichtgewicht, flexibel en duurzaam. De bandjes over de middenvoet kunnen zich aanpassen aan de maat van je voeten voor een comfortabele en stevige pasvorm. Het doorschijnende bovenwerk geeft een gevoel van snelheid. 

 


 


10. Adidas Terrex Agravic Trail

Naast alle hardloopschoenen die geschikt zijn voor hardlopen op de weg hebben we ook een paar trailschoenen opgenomen in deze lijst. De Adidas Terrex Agravic zijn trialschoenen voor kinderen, ze zijn gemaakt om mee door bossen of andere wilde terreinen te lopen. Dit kun je ook zien aan de dikke noppen onder de schoen, deze zorgen voor de benodigde grip. Naast veel grip biedt deze schoen ook veel comfort zo kunnen kinderen er heel lang achter elkaar op lopen. De schoen heeft een makkelijk vetersluiting en hebben een gevoerde binnenzool die uitneembaar is. Deze schoen kunnen kinderen zowel voor hardlopen als voor een wandeling door het bos gebruiken.




Hardloopschoenen kopen

Wil jij een van deze 10 hardloopschoenen kopen of wil je kijken welke hardloopschoenen wij nog meer hebben? Check dan de webshop of kom langs de winkel. Naast hardloopschoenen hebben wij nog veel meer andere sport- en fashion artikelen. Er zit zeker weten wat tussen voor jou, dus twijfel niet en kom langs.




Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.