Top 5 beste stuntsteps

Top 5 beste stuntsteps

Het is tegenwoordig weer helemaal hip: stuntsteps. Het is natuurlijk nooit helemaal 'uit' geweest, maar tegenwoordig zie je weer steeds meer kinderen op steps over straat of in skateparkjes. Daarom behandelen we in deze gids de beste stuntsteps, zodat jij ook met je vrienden of vriendinnen kan steppen.

Stuntstep

De stuntstep is een van de vele varianten van een step, een step is een vervoersmiddel met twee wielen waarmee je door middel van het afzetten met je voet vooruit rolt. Steps kunnen zowel grote als kleine wielen hebben, maar er zijn nog veel meer verschillende varianten. In deze blog zullen we de variant stuntstep behandelen, omdat deze variant vooral een opmars maakt in populariteit. Kinderen, maar ook volwassenen zien andere mensen vette stunts maken en zij willen deze graag nadoen. Als je een beetje zoekt op internet kom je van alles tegen, de trucjes die worden gedaan worden steeds gekker en moeilijker. Het is dus belangrijk om goed materiaal te hebben als je de trucjes wil nadoen. Of je nu een "Ollie" wil doen of een "Tailwhip", je moet er in ieder geval voor zorgen dat je step niet zomaar kapot gaat. Koop daarom een goede stevige step en als deze dan toch ergens kapot gaat kun je vaak het kapotte onderdeel gewoon los opnieuw kopen.

Top 5 stuntsteps

Aan de hand van een top 5 zullen wij de beste stuntsteps voor jou bespreken. Alle steps zijn in principe unisex, dus zowel kinderen als volwassenen gebruiken dezelfde steps.

1. MGP VX Hydra 

De MGP VX serie heeft een nieuw model, de Hydra. De VX-serie zijn altijd al top steps geweest, nu heeft het Hydra model ook nog een upgrade gekregen. Zo is het model een stuk lichter gemaakt zonder daarbij stevigheid te verliezen. Ook is het deck verbeterd, zo zijn er extra uitsparingen aan het deck toegevoegd daarnaast is er een nieuwe balhoofdbuis ontwikkeld voor de step. De MGP zijn daarnaast bekend om hun mooie kleurencombinaties, zo ook bij dit model. Het gebruik van de kleuren blauw en paars zorgen ervoor dat jij altijd goed opvalt op de straat of in het park. De MGP VX Hydra heeft standaard lagers met een ABEC van 9, daarnaast zijn de wielen van de step 100 mm en hebben ze een hardheid van 88A. De hardheid gaat tot maximaal 90A dus de wielen van deze step zijn erg hard, met harde wielen kun je een hogere snelheid behalen. 




2. Madd VX9 Pendulum

De Madd VX9 step is gemaakt op een solide MFX foundation met hand gekozen componenten om één van de meest duurzame complete step te produceren op de markt. Met deze complete step kun jij naar het volgende niveau gaan op de straat of in het skatepark. De step heeft een voetrem, waardoor je snel kan afremmen als dat nodig is. De step is zeer stevig en kan maximaal een gewicht van 100 kg aan. Ondanks dat de step heel stevig is is he ook nog eens licht met maar 4,1 kg.




3. Slamm Tantrum V8 

De Slamm Tantrum V8 is een ideale step voor de jonge kinderen, de step is al geschikt voor kinderen van 4 jaar oud. Op deze step kun je uitstekend je eerste trucjes proberen. De step is gemaakt van stevig chromoly staal wat niet gemakkelijk zal breken. Daarnaast is de step 73,5 cm hoog, hierdoor zullen ook de wat ouderen prima op deze step. De lagers hebben een ABEC waarde van 9 en de wielen hebben een hardheid van 88A en hebben een diameter van 100 mm. Met deze eigenschappen kun je een hoge snelheid halen op de step. 




4. Madd Carve Pro X

De Madd Carve Pro X step is een toegankelijke step voor de jonge mensen die willen steppen. De step is gebaseerd op de populaire Kick series. Door zijn scherpe prijs en toegankelijke grootte is het de ideale stuntstep om de straat en het skatepark te veroveren. De afwerking is van de step is van zeer hoge kwaliteit. Sealed Threadless Headset systeem zorgt voor het freestyle draaivermogen dat je verwacht van een top step. Ook de K1 Abec7 High Speed Chrome lagers zorgen voor rij-kwaliteit en soepelheid van de step. 




5. Move Slick 

Ook deze step is erg toegankelijk voor de meeste mensen vanwege de goede prijs-kwailteit verhouding. De Move Slick is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en ouder en is door het lichte, maar stevige ontwerp uitermate geschikt voor stunts en trucjes. De zwarte kleur in combinatie met de blauwe details zorgt voor een hippe look, waarmee jij zeker mee op zal vallen op straat of in het skatepark. De step heeft wielen met een grootte van 100 mm en een Y-bar voor extra stevigheid in het stuur. Ideaal voor de beginnende, maar ook de ervaren stuntsteppers.  




Stuntstep kopen

Wil jij na het lezen van deze blog graag ook een stuntstep kopen? Naast de genoemde 5 hebben we bij Herqua nog veel meer stuntsteps, neem dus gerust een kijkje in de webshop. Naast stuntsteps verkopen wij ook allerlei andere sport- en fasion artikelen. Ook deze staan allemaal in de webshop.




Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.