Hoe krijg ik sneakers weer wit?

Hoe krijg ik sneakers weer wit?

Witte sneakers zijn erg mooi, toch zit er een groot nadeel aan witte sneakers. Ze worden zo snel vies, je ziet alles op je witte schoenen. In deze blog zullen we jou helpen om jouw witte sneakers weer stralend wit te maken.

Hoe maak je sneakers weer wit?

Witte sneakers blijven altijd hip en zijn altijd goed te combineren met je outfit. Kijk maar eens in de blog Sneakertrends van 2021, hierin staan meerdere witte sneakers. Toch twijfelen veel mensen over het kopen van een paar witte sneakers. Of het nou de sneakers van Maruti, Nike of Veja zijn, alle witte schoenen worden snel vies. Dit is een van de redenen dat mensen afzien van het kopen van een paar witten sneakers. Witte schoenen worden veelal alleen in de zomer gedragen, terwijl ze ook prima in de lente, herfst en zelfs in de winter te dragen zijn. Er bestaat dan wel een kans dat ze vies worden maar met behulp van deze tips zullen jouw witte sneakers zolang mogelijk wit blijven. 

Als je je witte sneakers schoon gaat maken is het in ieder geval van belang dat je eerst de grote stukken vuil met een borstel verwijdert. Doe dit zowel bij de zool, maar ook op de bovenkant van de schoen. Daarnaast is het verstandig de veters uit de schoen te halen waar mogelijk, hierdoor kun je een stuk makkelijker de tong van de schoen schoon maken. Als je deze stappen hebt doorlopen zijn er meerdere manieren om de schoen schoon te maken. Het is wel afhankelijk van het soort schoen en materiaal.


Sneakers in de wasmachine

"Aangezien kleren schoon worden in de wasmachine zullen schoenen ook wel schoon worden in de machine", dit is deels ook waar. Echter kan de wasmachine de schoen ook beschadigen. Zo kan de lijm tussen de zool en de bovenkant van de schoen loslaten, de schoen kan krimpen of krom worden, de kleuren kunnen vervagen of uitlopen. Ook kan de wasmachine kapot gaan. Daarnaast gaan bepaalde materialen gewoon kapot in de wasmachine, zo is het niet verstandig suède of leren schoenen in de wasmachine te doen. Check voordat je je schoen in de wasmachine doet wat de instructies van de schoen zijn. 

Als de schoen geschikt is zet je wasmachine op een zachte cyclus met koud water. Gebruik daarbij een mild wasmiddel, maar voeg het pas toe als de machine voor de helft met water is gevuld. Gebruik de helft van het wasmiddel dat u zou gebruiken voor een normale lading. Als je een bovenlader hebt, voeg dan de schoenen toe als de kuip voor ongeveer driekwart gevuld is met water.

Tot slot moet je de schoenen laten drogen in de buitenlucht.

Wassen met baking soda

Om witte leren sneakers schoon te maken is het mogelijk om baking soda te gebruiken. Dit doe je op de volgende manier. Meng in een kleine kom 1 eetlepel baking soda, een halve eetlepel water en wanneer je dit in huis hebt een halve eetlepel waterstofperoxide om een ​​gladde pasta te maken. Borstel het mengsel voorzichtig met een oude tandenborstel op het oppervlak van de schoen, net stevig genoeg om los vuil te verwijderen en de pasta erin te verwerken. Wanneer het vuil nog niet volledig weg is kun je een tweede laag pasta over het vuil aanbrengen met de borstel. Roer de schoenveters door het overgebleven pastamengsel. Zet je schoenen en veters 3 tot 4 uur in de zon, of totdat de pasta droog is en eraf scheurt. Hoe feller de zon en hoe warmer het weer, hoe witter en feller je schoenen zullen worden. Borstel het overtollige pasta weg en stop de veters er opnieuw in. Je schoenen moeten vele malen witter zijn dan voorheen!

Sneakers schoonmaken met allesreiniger

Spray je schoenen in met een allesreiniger. Schrob alle vuile plekken met een oude tandenborstel. Veeg overtollige allesreiniger weg met een zachte doek. Houd de tandenborstel nat en schrob je schoenen tot ze weer mooi wit zijn.



Sneakers schoonmaken met bleek 

Maak een mengsel waarvan 1 deel bleekmiddel is en 4 delen water zijn. Doop een oude tandenborstel of doek in het mengsel en schrob vervolgens de vuile delen van je schoenen. Spoel de borstel of doek af met water en houd hem nat en schrob de vlekken totdat ze verdwenen zijn. Je kunt de kracht van bleek versterken door de schoenen na het bleken een tijdje in de zon te laten liggen.

Onderhoud van sneakers

Naast schoonmaken als de sneakers al vies zijn kun je ook preventief je schoenen onderhouden. Je kunt je schoenen het best inspuiten voordat je ze naar buiten aan doet. Dit kun je bijvoorbeeld doen met de Crew Protect spray, deze spray biedt een unieke beschermlaag aan je schoen. Met behulp van revolutionaire Nanotechnologie, ontstaat er een onzichtbare, optisch heldere beschermende barrière die vloeistoffen tegenhoudt, wat vlekken en vuil reduceert op je schoenen. Naast de spray heeft Crep Protect ook nog een onderhoudset, waar je je vieze schoenen mee kan schoonmaken. 


Ons aanbod

Bij Herqua hebben we allerlei sneakers voor jou, zowel witte als sneakers met kleur. Naast sneakers verkopen we nog veel meer producten, ben je benieuwd naar ons assortiment? Neem dan een kijkje in de webshop.




Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.