Suppen op zee

Suppen op zee

Suppen kan overal, als er maar water is. Toch maakt het een groot verschil in wat voor water je gaat suppen. Vandaag bespreken we suppen in zee en zullen we de belangrijkste zaken bespreken die je moet weten voor je de zee ingaat met je supboard.

Waarom suppen op zee?

De meeste mensen die gaan suppen zullen dit doen bij een meer, rivier of plas. Hier is het water rustig en kun je ultiem genieten van bijvoorbeeld het mooie weer, terwijl je toch bezig bent. Echter zijn er natuurlijk mensen die dat te saai vinden, deze avontuurlijke mensen zoeken meer uitdaging en gaan daarom suppen in zee. In de zee is het water ruig en beweegt het veel, terwijl bij een meer of plas het water nagenoeg stil ligt. Je balans op een supboard houden terwijl het water om je heen ook nog eens beweegt is een stuk meer uitdagend dan op stil water. Mensen die dus op zoek zijn naar meer uitdaging op een supboard zullen dus graag op zee suppen. 


Waar moet je om denken?

Suppen op zee is heel anders dan op een meer, je moet met veel meer dingen rekening houden. Daarnaast kan het best gevaarlijk zijn als de zee heel ruig is of jij ver van de kust afgaat. Daarom bespreken we nu een aantal dingen die belangrijk zijn mocht jij de zee opgaan.

Kies het juiste supboard

Op zee is het veel lastiger balans te houden op het board, daarom is het verstandig om een breed board te gebruiken. Met een breed board heb je meer balans op het water, dit hebben we al eerder besproken in de blog: Beste supboards. Daarnaast is de kans op omslaan kleiner bij een breed board, om die kans nog kleiner te maken is het ook verstandig om een klein board te kiezen. Ga dus met een klein en breed supboard de zee op. Het is ook erg aan te raden om een opblaasbaar supboard te gebruiken, vooral als je regelmatig gaat suppen. Een opblaasbaar board scheelt veel tijdens het vervoeren van het board.

Blijf in de buurt van de branding

De zee is sowieso al ruig, maar hoe verder je van de kust gaat hoe heftiger het wordt. Om fatsoenlijk te kunnen blijven suppen is het daarom aan te raden om rondom de branding te blijven. Hier zijn zeker nog golven, waardoor het uitdagend blijft, maar zijn de golven nog wel te doen. 

Zorg dat het supboard bij jou blijft

Niks is zo vervelend om iedere keer als je valt achter het board aan te moeten zwemmen. Het is slim om het supboard met een leash aan jezelf vast te binden, hierdoor raak je je board nooit kwijt en kun je snel weer op je supboard stappen. Een leash is een verbindingskoord voor onder andere surfboards. Je kan de leash het beste aan je been of heup vastmaken, zorg er wel voor dat het vast goed zit. 

Draag een reddingsvest

Het dragen van een reddingsvest is niet alleen belangrijk bij het suppen op zee, wij adviseren altijd een vest te dragen op het water. Echter is een reddingsvest op zee nog belangrijker dan op andere wateren. Op zee lig je een stuk vaker in het water, daarnaast heb je in de zee regelmatig te maken met sterke stroming. Wanneer je een keer hard valt zorgt het reddingsvest er in ieder geval voor dat je niet verdrinkt. Veiligheid is uiteindelijk toch het belangrijkst, dus wees verstandig en draag een reddingsvest.


Ons aanbod

Bij Herqua hebben we allerlei artikelen voor het suppen. Check de webshop om ons hele assortiment te bekijken.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.