De beste tennisschoenen voor heren

De beste tennisschoenen voor heren

Bij sporten is het gebruik van materiaal heel belangrijk zo ook bij tennis. Naast een tennisracket zijn goede tennisschoenen ook van belang bij tennis. In deze gids zullen we de beste tennisschoenen voor heren behandelen, zodat jij met het beste materiaal op de tennisbaan staat straks.

Waarom tennisschoenen?

Waarom is het belangrijk om goede tennisschoenen te dragen? Bij tennis heb je veel korte explosieve bewegingen, waarbij je vaak van kant moet wisselen met lopen. Dit is zeer belastend voor de gewrichten die iedere keer de klap op moeten vangen. Daarnaast is het belangrijk om grip te hebben als je veranderd van kant met lopen. Tennisschoenen zijn zo gemaakt dat ze extra grip hebben op de baan, hierdoor zul je een stuk minder uitglijden. De grip van schoen is afhankelijk van de ondergrond waarop gespeeld wordt, iedere ondergrond heeft een verschillende zool voor extra grip. Daarnaast zijn tennisschoenen gemaakt met extra demping waardoor jouw gewrichten minder belast worden. Door goede tennisschoenen te gebruiken zul je uiteindelijk dus minder blessures oplopen dankzij de grip en demping van de schoen. 

Top 5 beste tennisschoenen voor heren

Aan de hand deze top 5 van tennisschoenen voor heren zullen wij de beste schoenen aan jou laten zien. Zo kunnen de heren met de beste schoenen op de baan om zo een topprestatie te leveren. 

1. Asics Resolution 8 heren tennisschoen

De Asics Resolution 8 heren tennisschoen is die beschikt over zeer goede demping. Dit komt mede doordat deze schoen is uitgerust met een koppelregeling in de hielteller en is ontworpen om een vast gevoel te behouden tijdens snelle overgangen. Bekend om zijn kenmerkende op GEL™-technologie gebaseerde demping in de hiel en middenvoet, vermindert deze schoen de impact van schokken door abrupte stop- en go-bewegingen op het veld aanzienlijk. Daarnaast merk je tijdens het gebruik van de schoen dat je erg dicht op de ondergrond staat waardoor je voet responsief aanvoelt. Door gebruik te hebben gemaakt van het FLEXION FIT™-bovenwerk biedt Asics nauwsluitende ondersteuning met de integratie van DYNAWALL™-technologie, die extra middenvoetstabiliteit biedt tijdens zijwaartse bewegingen en volledige dekking. Ook bezit de schoen de AHAR™ technologie die in combinatie met de PGUARD™-neusbeschermer zorgt voor extra grip op de baan en ook de slijtage van de schoen vermindert. Tot slot is de schoen geschikt voor alle ondergronden en daarom is dit de beste tennisschoen voor heren.



2. K-Swiss Receiver IV Omni heren tennisschoen

De K-Swiss Receiver IV heren tennisschoen heeft een klassiek en tijdloos ontwerp, waardoor het al jaren een van de beste tennisschoenen is. De Receiver IV biedt een zeer hoog draagcomfort door het kenmerkende ontwerp van natuurlijk en synthetisch leer. Deze schoen heeft net als de andere K-Swiss een tong van Mesh materiaal hierdoor wordt de voet goed gekoeld en droog gehouden. De tennisschoen voor heren is zeer licht van gewicht waardoor je snel van kant kan wisselen. De kantwisseling wordt bevorderd door de Omni zool die geschikt is voor elke ondergrond. De K-Swiss is geschikt voor iedere man die graag wil tennissen.



3. K-Swiss Accomplish Omni heren tennisschoen

De K-Swiss Accomplish Omni tennisschoen is een robuuste schoen die al jaren een topper is in de collectie van K-Swiss. De K-Swiss schoen biedt door het robuuste model veel stabiliteit, daarnaast is het een bredere schoen die zeer geschikt is voor mensen met een bredere voet. Ook deze schoen van K-Swiss is gemaakt van natuurlijk en synthetisch leer en is daardoor comfortabel en ook nog eens waterdicht. Hierdoor is de schoen geschikt in alle verschillende weersomstandigheden of het nou regent of warm is. Bij warm weer zorgt de kenmerkende Mesh tong van K-Swiss voor ventilatie van de voet waardoor de voet droog en koel blijft. De K-Swiss Accomplish heeft nu ook nog eens de EVA tussenzool die de schokken nog beter absorbeert. Daarnaast zorgt de Spring Shock technologie voor nog meer comfort.  Tot slot is de schoen geschikt voor alle ondergronden door de Omni zool. 


4. Asics Dedicate 5 heren tennisschoen 

De Asics Dedicate 5 heren tennisschoen heeft een Omni zool waardoor het geschikt is voor elke ondergrond. Daarnaast is het bovenwerk gemaakt van synthetisch materiaal met Mesh voeringen op de perfecte plekken voor ideale ventilatie van de voet. In de schoen is het Trusstic systeem toegepast waardoor de schoen extra stabiliteit en stevigheid aan de voet kan bieden. Door de gel laag in de schoen worden de schokken gemaakt tijdens het bewegen uitstekend gedempt waardoor blessures worden voorkomen. 


5. K-Swiss Court Express HB heren tennisschoen

De K-Swiss Court Express is een comfortabele heren schoen. De schoen is gemaakt van een combinatie van natuurlijk en synthetisch leer, dit zorgt voor het comfortabele gevoel, daarnaast zorgt het er ook voor dat de schoen waterdicht is. Daarnaast is de tong gemaakt mesh, zoals vele schoenen van K-Swiss, met ventilatiegaatjes op de bovenkant hierdoor wordt de voet goed geventileerd. Ventilatie van de voet is belangrijk om de voet droog en koel te houden. De schoen is erg licht, hierdoor is de demping wel iets minder. Daarom is deze schoen meer geschikt voor de jongere spelers voor wie demping iets minder belangrijk is. De K-Swiss Court Express is geschikt voor de hardere ondergronden als Smashcourt en Hardcourt. 




Heren tennisschoenen kopen

Naast de tennisschoenen voor heren hebben wij bij Herqua nog veel meer tennisschoenen en andere sportartikelen waarmee jij een topprestatie kan leveren. Ben je benieuwd naar ons volledige assortiment neem dan zeker even een kijkje in de webshop.



Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.