Waarom is een hardloop analyse belangrijk?

Welke hardloopschoenen je kiest is een zeer belangrijk aspect van het hardlopen. De hardloopschoen moet aansluiten op jouw eigen voet en geen enkele voet is hetzelfde. Met merken zoals Asics, On Running, Brooks of Saucony weet je zeker dat je een paar kwalitatieve schoenen te pakken hebt, maar dan ben je nog niet klaar. Het is goed om te weten waar je op moet letten bij het kopen van hardloopschoenen. Ook is het belangrijk om te kijken of inlegzolen nodig zijn voor jouw voeten. Om deze reden raden wij altijd aan om éérst een voetmeting te laten doen voordat je de aankoop doet. In dit artikel lees je alles over de hardloopanalyse die onze experts bij onze klanten uitvoeren.


Hardloopanalyse Hoogeveen

Door middel van de analyses die wij in de winkel doen koop je de juiste hardloopschoen en inlegzolen en doe je geen miskoop. Wanneer je gaat hardlopen op een verkeerde schoen voor jouw voeten, loop je niet in de juiste houding en leer je jezelf de verkeerde techniek aan. Om te voorkomen dat jij verkeerde hardloopschoenen koopt wordt er bij Herqua een uitgebreide voetmeting gedaan. Bij ons kun je terecht voor hardloopschoenen voor groot en klein: Zoals dames hardloopschoenen en heren hardloopschoenen als jongens hardloopschoenen en meisjes hardloopschoenen. In het onderstaande filmpje wordt gedemonstreerd hoe wij te werk gaan!


Assortiment hardloopschoenen 

Deze hardloopanalyse is nodig om voor jou het beste paar schoenen te adviseren. Herqua heeft namelijk een ruim assortiment hardloopschoenen voor jong en oud en daarom is de keuze lastig wanneer jij zelf moet gaan kiezen. Herqua Sports heeft zowel dames hardloopschoenen als heren hardloopschoenen in het assortiment. Voor de jongere generatie heeft Herqua ook kinder hardloopschoenen. Herqua heeft ook veel verschillende merken wat de keuze des te moeilijker maakt. Hieronder zijn twee merken te zien die Herqua voornamelijk verkoopt. 

Voetmeting in Hoogeveen 

Allereerst wordt er bij Herqua Sports te Hoogeveen een voetmeting gedaan. Er wordt hiervoor een 3D scan gemaakt van jouw voeten. Alle dimensies van jouw voet worden opgemeten. Of je een hoge wreef hebt, een brede of smalle voorvoet hebt en of de ene voet wat langer is dan de ander. Alles wordt gemeten. Ook meet het apparaat of je te ver naar binnen staat op je voeten, oftewel 'overpronatie'.


In geval van overpronatie zijn de spieren aan de binnenkant van de voet wat zwakker, waardoor je voet naar binnen doorzakt. Een verkeerde stand van je voeten kan leiden tot verschillende klachten in je hele lichaam. Dit komt omdat de rest van je lichaam gaat compenseren voor de verkeerde houding van je voeten. In deze gevallen rijden wij ten sterkste aan om gebruik te gaan maken van een speciale inlegzolen die de voetboog ondersteunen, niet alleen tijdens het hardlopen, maar ook in je vrije tijd.

Brooks GTS

Natuurlijk hebben wij bij Herqua schoenen die pronatie/supinatie tegen houden. Maak kennis met de Brooks GTS! GTS staat voor "Go To Support". Dit houdt in dat de hardloopschoenen ervoor zorgen dat je recht blijft lopen en niet naar binnen of naar buiten zwikt. Vergelijk het met de hekjes tijdens het bowlen. Je kan de bal naar zeikant gooien, maar de hekjes (GTS) zorgen ervoor dat de bal niet in het gootje komt. Benieuwd naar de hardloopschoenen? Kijk dan naar ons mooie Brooks assortiment!

Het passen en testen van de hardloopschoenen

Nadat er een voetmeting gedaan is wordt er een selectie hardloopschoenen gemaakt voor jou. Deze selectie wordt gemaakt op basis van de resultaten van de 3D scan. Samen met de medewerkers van Herqua wordt er dan gekeken welke van de schoenen het beste en het fijnste voor jouw voeten zijn, eventueel met inlegzooltjes. 

Analyse van jouw looppatroon

Wanneer er een selectie van hardloopschoenen is gemaakt, is het tijd om de schoenen te testen op de hardloopband. In de winkel is er een hardloopband aanwezig om de hardloopschoenen te testen. Met behulp van een camera en een speciale app wordt er gekeken hoe jouw looppatroon eruitziet bij elke schoen. Deze filmpjes worden vervolgens in slow-motion met elkaar vergeleken, zo kunnen wij zien op welke schoen jij het best loopt. Het is hierbij belangrijk dat de hardloopschoenen voldoende ondersteunen zodat jij met de juiste techniek loopt.

Hardloop analyse omgeving Drenthe

Woon jij nou in de omgeving van Drenthe en ben jij geïnteresseerd in een hardloopmeting? Kom dan eens langs in onze winkel voor een gratis voetmeting bij aankoop van een paar hardloopschoenen!

Kijk ook eens onze blog over de de top 8 beste hardloopschoenen voor heren!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.