Beste tennisrackets

Beste tennisrackets

Tennis zonder racket is als een zwemmen zonder water, het kan niet. Tennis moet gespeeld worden met een racket anders kan het niet. Maar het is wel belangrijk om een goed racket te hebben, daarom zullen we in deze gids de beste tennisrackets voor jou behandelen. Zo kun jij straks met een goed tennisracket de baan op.

De beste tennisrackets

Tennisrackets zijn er in verschillende uitvoeringen, iedere heeft een verschillende voorkeur. Wanneer je de tennisbal het liefst met veel power en/ of spin wil raken is een groot racket voor jou het best. Nadeel van het grote racket is dat je minder controle hebt, bij een klein racket is dat precies het tegenovergestelde. Veel controle maar minder power en spin zijn de kenmerken van een klein racket. Dan is er ook nog een middelmaat, hierbij heb je een beetje van alles: redelijke power, redelijke spin en redelijke controle. Voor de beginners is aan te raden om met de middelmaat te spelen, wanneer je meer gevorderd bent merk je vanzelf waar jij liever mee speelt. 

Waarom is een goed tennisracket belangrijk?

Tennisrackets kun je vrij goedkoop kopen, echter zijn goede tennisrackets niet voor niets een stuk duurder. De prijs van de rackets heeft te maken met de kwaliteit van het racket. Een duurder racket zal in de meeste gevallen een goed racket zijn. De goedkopere rackets zijn meestal gemaakt van aluminium, dat is een licht en goedkoop materiaal. Aluminium is helaas niet zo stabiel en heeft geen dempende eigenschappen. Een categorie hoger qua kwaliteit zijn de rackets van een combinatie van graphite en aluminium, deze rackets worden ook wel composite genoemd. Deze composite rackets zijn een stuk steviger en daarnaast uit een geheel gemaakt. Als je de beste tennisrackets wil zul je moeten investeren in een volledig graphite racket. Dit racket is stevig, licht en heeft ook nog dempende eigenschappen; hiermee kun je daarnaast ook meer gevoel geven aan het spelen van de bal. Als je goed wil tennissen is het dus van belang om een goed racket te kiezen, hiermee zul je meer plezier beleven tijdens het spelen. 

Top 5 tennisrackets

Om deze gids af te sluiten hebben wij nog even een top 5 opgesteld met de redenen waarom het een goed racket is. 

1. Prince Try & Buy Warrior competitie tennisracket 

Prince Try & Buy Warrior is een zeer geschikt racket voor de beginnende tot gevorderde tennisser. Het is een zeer licht racket, waardoor je er makkelijk mee over de baan kan manoeuvreren. Het racket is gemaakt van graphite en dus erg stevig en gevoelig voor het plaatsen van de bal. De Sweet spot is groot op het racket, hierdoor is het makkelijk de bal goed te raken. Het voordeel van de Try & Buy rackets is dat je 35% betaalt aan huur als je het artikel binnen 14 dagen retour stuurt. De overige 65% krijg je binnen 2 werkdagen retour op je rekening.


2. Head Graphene 360+ Gravity Lite Allround

De Head Graphene 360+ heeft met haar nieuwe technologie een combinatie van energieoverdracht en innovatieve spiraalvezels voor een verbeterde flex en prettig impactgevoel. Het tennisracket blinkt daarnaast uit in de bovengemiddelde grootte van de sweet spot en het 16/20 snarenpatroon, waardoor er een goede mix tussen kracht en controle ontstaat. Het racket van Head is allround zoals de naam al doet vermoeden en daardoor geschikt voor elke tennisser.


3. Babolat Pure Drive Team competitie 

Het Babolat Pure Drive Team racket is een perfect racket voor wendbare en krachtige spelers. Met een laag gewicht en een balanspunt van 32 cm is het mogelijk zeer krachtige en diepe slagen te maken. Omdat het racket van graphite is gemaakt worden de trillingen gemaakt tijdens het slaan deels gedempt door het racket. Door deze demping is het racket van Babolat erg comfortabel in de hand. Dankzij het graphite materiaal zal het racket ook gevoelig aanvoelen en kan de bal goed geplaatst worden. Het competitie racket van Babolat is geschikt voor de gevorderde spelers die ook op competitie niveau kunnen spelen.


4. Prince TXT2 Beast 100 light

Het Prince TXT2 Beast 100 racket is een groot racket, hierdoor kun je extra veel kracht en spin aan de bal geven. Dat maakt dat dit racket meer geschikt is voor de gevorderde spelers. Echter is dit racket voorzien van de TeXtreme® technologie waardoor er meer controle en stabiliteit in het racket zit, maar de kracht ook aanwezig blijft. 


5. Prince Premier Power

Het laatste tennisracket in de top 5 is een power racket: Prince Premier Power,  een extra groot oppervlak maar toch heel licht. Door de grote gaten in het brede frame veert het racket extra vering, hierdoor hoef je minder kracht te zetten bij een slag om de bal toch hard te raken. Het balanspunt zit in de top waardoor je ook meer snelheid aan de bal kan geven. Deze eigenschappen maken dat het een power racket is. Door de Textreme technologie heeft het racket ook nog eens torsiestijfheid waardoor het extra stevig is, dat betekent meer controle ondanks het grote blad. Dit racket is geschikt voor gevorderde tennisser.



Ons aanbod 

Naast de top 5 rackets hebben wij bij Herqua nog veel meer tennisrackets. Ben je benieuwd naar ons hele assortiment, check snel de webshop.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.