De vele voordelen van verwarmde kleding!

De vele voordelen van verwarmde kleding!

Verwarmde kleding is nu ook bij ons verkrijgbaar! Ideaal voor de koudere wintermaanden. Lees hier alle feitjes over verwarmde kleding en de vele voordelen er van.

De winter komt elk jaar weer, of we het nu leuk vinden of niet. Als we geconfronteerd worden met het vooruitzicht van maandenlang bijtend koud weer, kunnen we alleen maar zorgen dat we goed voorbereid zijn. Op basisniveau betekent dit: een warme jas, een paar laarzen en handschoenen. Dat is in ieder geval voldoende om te voorkomen dat je bevriest tijdens het wachten op de bus. 

Echter, voor degenen onder ons die de winter echt comfortabel tegemoet willen zien, is er nu verwarmde kleding een must-have. In dit artikel zullen we ons concentreren op verwarmde vesten, sokken, handschoenen en zooltjes. 

Waarom verwarmde kleding belangrijk is om te overleven in de winter

Soms kan lichaamswarmte alleen kou niet wegnemen. Dit is niet het moment om dunne sokken en schoenen, en lichte kleding aan te doen. Bedek jezelf juist in veel lagen dikke kleding. Helaas is dit niet genoeg wanneer het buiten vriest, en zal je nog wat extra's nodig hebben wil je nog comfortabel buiten zijn. Om deze reden is er nu verwarmde kleding van Therm-Ic bij ons verkrijgbaar!

Verwarmde kleding warmt snel op en houdt de warmte vast. Je hebt je nog nooit zo comfortabel gevoeld in het koude weer wanneer je een verwarmd vest en verwarmde handschoenen draagt. Zorg ervoor dat je geen concert of andere belangrijke gebeurtenis mist, simpelweg omdat het koud is. Als je een avonturier bent en meestal koude plaatsen bezoekt, blijf dan warm. Schaatsen, sneeuwballen en sleeën is allemaal heel leuk, totdat je het echt koud krijgt en weer terug naar binnen wilt. Bescherm je in deze gevallen met de verwarmde kleding en blijf ook buiten in de kou lekker warm.

Niet alleen zijn de verwarmde outfits voor de winter, maar ze dienen ook voor de motorrijders. Rijden bij koud weer maakt iemand meer vatbaar voor bevriezing, omdat de wind bij hoge snelheden alleen nog maar kouder wordt. Om warm te blijven, is het goed om voor verwarmde kleding te gaan. Verwarmde handschoenen en bodywarmers zijn geweldige accessoires voor de motorrijders onder ons. Zo geniet je elke minuut van je rit!

Ouderen vormen een ander deel van de gemeenschap dat beschermd moet worden tegen extreme koude temperaturen. Volgens onderzoek hebben ouderen de neiging om minder lichaamswarmte te maken. Ze hebben daarom goede kleding nodig om ze tegen bevriezing te beschermen.

Verwarmde kleding werkt ook goed voor kinderen, vooral voor schoolgaande kinderen. Kinderen raken namelijk al snel verkouden. Dit komt mede doordat veel kinderen ongeacht het weer naar de speeltuin gaan. Om het werk van de leraren en verzorgers te vergemakkelijken, moet je ervoor zorgen dat jouw kinderen tijdens regenachtige en koude seizoenen goed bedekt zijn met verwarmde kleding. Genoeg redenen om wat verwarmde kleding aan te schaffen dus!



De voordelen van verwarmde kleding

Deze kleding varieert van verwarmde handschoenen, bodywarmers, sokken, en zooltjes. Belangrijk in de winter is goed eten, in beweging blijven en het huis verwarmen en het belangrijkste is het dragen van verwarmde outfits. Zorg er altijd voor dat jouw kleding aan de taak voldoet. Elk deel van het lichaam moet bedekt zijn. Dit komt doordat warmte verdampt via een onbedekte plaats. E

Warm blijven kan je helpen gezond te blijven. De meeste energie die ons lichaam nodig heeft, wordt meestal gebruikt om het lichaam op te warmen bij lage temperaturen. Dit kan het lichaam verzwakken. Door h warm te blijven, blijven we weg van de kwalen. Daarom pleiten artsen voor matig hete kleding tijdens het koude seizoen. Hier zijn enkele voordelen van verwarmde kleding:
  1. Verhoog de algehele prestaties van het lichaam.
  2. Verlaag de stijfheid tijdens de kou
  3. Goed voor de gezondheid van de ouderen 
  4. Gevoeligheid verlagen
  5. Verminder de kans op pijn
  6. Zorg ervoor dat spieren efficiënt presteren. 
  7. Minder vatbaar voor griep of verkoudheid
Bovendien zijn ze kosteneffectief, handig en gemakkelijk toegankelijk. Verwarmde outfits zijn minder duur dan het hele huis verwarmen. Ze besparen jou ook de moeite om jouw kleding lang te drogen, omdat ze gemakkelijk opdrogen. Ze kunnen worden gebruikt in verwarmde of onverwarmde ruimtes, binnen of buiten. Ze zijn ook handig bij het autorijden, in plaats van lang hoeven te wachten tot het verwarmingssysteem van de auto naar behoren werkt. Genoeg voordelen, trek die lekkere verwarmde handschoenen dus maar snel aan!

Thermo ondergoed

Naast de verwarmde kleding is er natuurlijk ook nog een arsenaal aan thermo-ondergoed bij ons verkrijgbaar. Thermokleding is, naast verwarmde kleding, het beste type kleding dat in de winter kan worden gebruikt. Het is een van de beste beschermingsmaatregelen voor de koude wintermaanden. Het maakt niet uit welke buitenste laag kleding je draagt, thermo kleding past bij alles, want het kan onder al je kleding worden gedragen. 

Thermokleding is beschikbaar voor zowel mannen als vrouwen en mensen van elke maat passen in thermische kleding. Ze zijn meestal gemaakt van zuivere wol, katoen of acryl en zijn zeer comfortabel. Persoonlijk raden wij de thermo kleding van Craft aan, aangezien zij al jaren ervaring hebben met het produceren van de beste Thermokleding. Bij Craft worden er onderscheid gemaakt tussen drie soorten thermokleding:

Craft Stay Cool
Train jij in warme condities, of krijg jij het heel erg snel warm tijdens het trainen of tijdens het werk? Dan is de Craft Stay Cool collectie perfect voor jou. Deze onderlaag is bedoeld om jou lichaam droog en koud te houden. Deze collectie is gemakkelijk onder jouw normale kleding te dragen. De collectie is dus alleen bedoeld voor de warme dagen of wanneer je indoors traint.

Craft ActiveWear
De ActiveWear collectie is bedoeld voor de sporters onder ons. Deze multi-sport performance basislaag houd je lichaam droog en comfortabel tijdens het trainen in normale tot iets koude omstandigheden.

Craft Keep Warm
Dit is de basislaag die je lichaam droog en comfortabel houdt tijdens trainingen en activiteiten in koude omstandigheden. Deze collectie is dus bedoeld voor de echte koude dagen waarbij de temperatuur onder het vriespunt komt. 


Ons aanbod

Benieuwd naar ons gehele verwarmde kleding aanbod?



Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.