Waar je op moet letten bij het kopen van een snowboardbroek

Waar je op moet letten bij het kopen van een snowboardbroek

Snowboardbroeken zijn een essentieel item als je een snowboarder bent, en ze zijn ook uitstekend geschikt voor skiën en andere sneeuwsporten. Een goede snowboardbroek helpt je warm en droog te blijven, maar moet je ook vrij en comfortabel laten bewegen.

Als je aan het snowboarden bent, is waterdichte kleding een must. Of je nu veel valt of op je board blijft, het heeft geen zin om doorweekt te worden als dat niet nodig is. Warm blijven is natuurlijk ook essentieel, en ook al doe je iets actiefs, je moet toch de juiste kleding hebben om je warm te houden.

Nu is het uitkiezen van een snowboardbroek misschien geen leuk proces, maar ondanks dit zijn ze essentieel. Zonder snowboardbroek ga je een koude en lange dag tegemoet. Snowboardbroeken zijn ontworpen om je benen warm te houden en om te voorkomen dat de sneeuw op ongewenste plekken komt. Maar sommige overtreffen deze basisfuncties en bevatten tal van andere functies die ze functioneel en superstijlvol maken.

Onnodig is om te zeggen dat de industrie vol zit met snowboardbroeken - genoeg om je hoofd in verwarring te brengen. Maar wat is nou belangrijk bij een snowboardbroek? Naar welke functies moet je kijken? In dit artikel leggen lichten we alle alles toe wat van belang is bij de aankoop van een snowboardbroek. 

Soorten snowboardbroeken

Tijdens het shoppen voor snowboardbroeken zul je merken dat er veel verschillende soorten zijn. De meest voorkomende snowboardbroek is er een die geïsoleerd is. Andere soorten snowboardbroeken zijn schelpen of hebben geïsoleerde zones. Dus welk type moet je kopen? Welnu, hier is geen echt goed antwoord op. Het is een feit dat veel verschillende typen de klus voor u zullen klaren. De hoeveelheid isolatie of helemaal geen isolatie, hangt volledig af van het individu. Als je het snel warm krijgt, is een geïsoleerde broek misschien niet de beste keuze, wat een shell ideaal maakt. Als je het snel koud krijgt, is isolatie een goede keuze. Zelfs een schelp is geweldig voor mensen die het koud krijgen als ze het type rijder zijn dat hun kleding graag in laagjes draagt. Dus de eerste stap bij het selecteren van een type snowboardbroek is het bepalen van je tolerantie bij koud weer. Gedaan? Dan is het tijd om naar de volgende stap te gaan.

Gewatteerde snowboardbroeken

De buitenste laag van een geïsoleerde broek is waterdicht en het geïsoleerde materiaal is in de broek verwerkt. De isolatie is waarschijnlijk gemaakt van fleece of een soort synthetisch materiaal zoals Primaloft. Sommige snowboardbroeken hebben specifieke isolatiezones om je warm te houden op de meest kwetsbare plekken. Het isolatiegewicht wordt gemeten in gram. Hoe hoger de isolatie in grammen, hoe warmer de snowboardbroek zal zijn. Isolatiesoorten kunnen variëren van 30 gram tot 800 gram, wat meestal wordt aangetroffen bij donsmateriaal. Voor wie op zoek is naar optimale warmte, is een geïsoleerde broek ideaal.

Shell snowboardbroeken

Shell snowboardbroeken zijn net als een geïsoleerde broek zonder de isolatie. Ze zijn zeer waterdicht en ademend. Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom iemand een snowboard shell-broek zou willen. Een reden zou zijn dat een persoon gemakkelijk warm wordt. Een andere reden zou zijn dat iemand de voorkeur geeft aan het lichtere gewicht van een shell-broek. Dit wil niet zeggen dat alle geïsoleerde broeken zwaar zijn. In feite zijn veel ervan erg licht. Verreweg de grootste reden waarom mensen shell-broeken krijgen, is echter de veelzijdigheid van laagjes. Shell-broeken zijn ideaal om in laagjes te dragen omdat het minimale bulk toevoegt. U kunt eenvoudig meer basislagen toevoegen of ze laten vallen, afhankelijk van het weer.

Shell snowboardbroeken zijn ook geweldig om te dragen met minimale laagjes, indien aanwezig, voor rijden in warmer weer. Voor extreme koude weersomstandigheden (denk hier aan Eskimo-niveaus) zijn shell snowboardbroeken niet de ideale keuze, tenzij je veel lagen wilt dragen.

Waterbestendigheid

Waterdichtheid is het allerbelangrijkste kenmerk van een snowboardbroek. De waterdichtheid wordt gemeten en aangegeven in millimeters (mm). Het niveau wordt bepaald door een buis op de stof van de broek te plaatsen, en deze te vullen met water. Het aantal millimeters waarop het water door de stof begint te dringen, is de waterdichtheid. Dit betekent dat hoe hoger de beoordeling, hoe waterdichter de snowboardbroek zal zijn. Om wettelijk als waterdicht te worden beschouwd, moet een broek minimaal 1.500 mm zijn. Broeken kunnen wel 20.000 mm hoog worden beoordeeld, maar de gemiddelde beoordeling ligt doorgaans tussen 5.000 en 10.000 mm. Houd er rekening mee dat naarmate de beoordeling hoger wordt, de prijs ook zal stijgen.

De markt is gevuld met veel verschillende soorten stoffen. Enkele van de meer bekende materialen die worden gebruikt, zijn Gore-Tex, Hyvent en DryRide. Wat dergelijke materialen zo effectief maakt, is dat ze poriën bevatten die groter zijn dan een molecuul zweet, maar kleiner dan een molecuul water. Dit geeft de stof de eigenschap waterdicht en toch ademend te zijn.

Ademend vermogen

Ademend vermogen lijkt sterk op waterdichtheid, maar werkt andersom. Ademend vermogen is het vermogen van de stof om zweetmoleculen te laten ontsnappen. Door zweetmoleculen te laten ontsnappen, blijf je droog en dus warmer.

Ademend vermogen wordt gemeten en aangegeven in gram (g). De meting wordt bepaald door het vinden van de Moisture Vapor Transmission Rate (MVTR). De MVTR bepaalt hoeveel gram zweet per vierkante meter in een periode van 24 uur aan een broek kan ontsnappen. Hoe hoger het getal, hoe meer vocht er ontsnapt en hoe beter het ademend is. Ademende stoffen op instapniveau hebben MVTR-beoordelingen in het bereik van 2.000-3000 g. Stoffen aan de bovenkant van de ademende schaal hebben een MVTR van ongeveer 25.000 g. Nogmaals, er is meestal een verband tussen deze beoordeling en prijs.

Naden van de snowboardbroek

Volledig getaped

Volledig getapete naden betekenen precies wat de naam doet vermoeden; alle gestikte naden zijn waterdicht gemaakt. Dit proces wordt bereikt door een waterdicht tapingmateriaal aan de binnen- en buitenkant van de naden te gebruiken. Volledig getapete naden zijn de optimale keuze voor volledige bescherming tegen water. Ze kosten echter meer dan snowboardbroeken met kritisch getapete naden.

Kritisch getaped

De goedkopere optie dan volledig getapete naden zijn kritisch getapete naden. Kritisch getapete naden worden alleen op de meest kwetsbare plekken getaped. Optimaal wil je op zoek naar volledig getapete naden als het gaat om snowboardbroeken. Dit komt doordat snowboardbroeken het meest worden blootgesteld aan sneeuw en vocht dan enig ander bovenkledingstuk. In alle opzichten zijn kritisch getapete naden echter voldoende voor de meeste rijders.

Duurzaamheid van het materiaal

Dus je hebt een goedkope sneeuwbroek van die je in de winter hebt gebruikt om je oprit te scheppen. Die houdt je waarschijnlijk wel warm en droog, maar denk niet dat zo'n broek ook op de piste kunt gebruiken. De reden is simpel: snowboardbroeken zijn veel duurzamer.

Snowboardbroeken zijn gemaakt van strak geweven nylon of polyester. Deze materialen zijn ontworpen voor hoogwaardig gebruik in de meest extreme winterse omstandigheden. Langdurige blootstelling aan harde wind en de natte elementen van de winter maken de constructie van een snowboardbroek een stuk beter dan een normale goedkope sneeuwbroek. 

Extra functies op een snowboardbroek

Bij het kopen van snowboardbroeken gaat het niet alleen om waterdichtheid en ademend vermogen. Er is een overvloed aan andere functies om op te letten. We zullen de belangrijkste in dit volgende gedeelte belichten.

Binnenbroek bij de onderkant van de broekspijpen
Het lijkt misschien een eenvoudige functie voor jou, maar het is essentieel voor snowboarden. Tenzij je natuurlijk altijd geniet van een flink stuk sneeuw in je benen. Deze manchetten zitten aan de binnenkant van de onderkant van de broekspijpen. Ze beschikken over een met een elastische band. Laarsgaiters hebben vaak ook veterclips die je aan je laarsvet kunt bevestigen. De elastische band zorgt ervoor dat de manchet van de laars goed over je laars past en de sneeuw buiten houdt. 

Voorgevormde knieën
zodat deze overeenkomt met de natuurlijke buiging van je knieën. Dit is een geweldige functie, aangezien u waarschijnlijk niet de hele tijd met rechte benen zult rijden. 

Scuff Guards 
Een Scuff Guard is een extra duurzame stof die in de enkel van een snowboardbroek wordt geplaatst. Het doel is om te voorkomen dat de broek gaat rafelen in een gebied dat zeer gevoelig is voor wrijving. Deze functie wordt door velen beschouwd als een must-have, omdat het helpt om de investering in snowboardbroeken te beschermen.

Taille
Deze spreekt voor zich. Taille-aanpassingen komen meestal in de vorm van verstelbaar klittenband. Sommige snowboardbroeken hebben andere soorten zoals elastische banden. De meeste snowboardbroeken hebben deze functie en het is geweldig als je te veel cheesecake eet. Het is ook geweldig als je meerdere lagen draagt. Dit is ook een geweldige functie voor degenen onder u die niet graag riemen dragen.


Bretels
Nogmaals, deze spreekt voor zich. Bretels voor snowboardbroeken. Alleen geselecteerde modellen snowboardbroeken bieden deze functie. 


Zijritsen 
Deze bevinden zich aan de onderkant van de snowboardbroek. Het belangrijkste doel van zijritsen is ervoor te zorgen dat de broek over elke snowboardschoen past. Veel rijders laten ze echter uitgepakt voor die extra steeze-factor.

Ventilatieopeningen
Ventilatieopeningen zitten aan de binnenkant van het been kunnen soms heel welkom zijn. Het ritsen aan de binnenkant van de dij met een mesh-voering aan de binnenkant. Als het warmer wordt, rits je ze gewoon open en laat de wind zijn werk doen. De meeste snowboardbroeken hebben deze functie (gelukkig).

Ons aanbod

Wij bieden een groot aantal merken snowboardbroeken aan. Neem een kijkje op onze webshop!




Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.