Hoe kies ik een snowboard goggle?

Hoe kies ik een snowboard goggle?

Op grote hoogte is de lucht dunner en filtert deze minder ultraviolette (UV) straling. De reflectie van de zon op sneeuw is helderder en intenser. Wind kan je ogen doen tranen en je zicht vertroebelen. Elke snowboarder heeft een snowboard goggle nodig! Maar welke kies je nou? In dit artikel lichten we alle onderwerpen toe die van belang zijn bij het kopen van een nieuwe snowboard goggle.

Snowboard Goggles zijn een van de belangrijkste onderdelen van je snowboarduitrusting. Elke snowboarder kan je vertellen dat slecht zicht op de bergen jouw dag kan verpesten. Alle snowboardbrillen bieden basisbescherming tegen wind en kou, maar afgezien van deze basis, zijn er enkele belangrijke kenmerken waarmee je rekening moet houden: lenstype, lenskleur / tint, verwisselbare lenzen, framemaat en pasvorm. Hieronder hebben wij alles toegelicht waardoor jij een betere keuze kunt maken bij het aanschaffen van een nieuw paar snowboard goggles. 

Type lens

In wezen zijn er twee soorten lenzen om uit te kiezen: sferisch en cilindrisch. De sferische lenzen zijn met hun bubbelachtige uiterlijk optisch de betere keus: minder verblinding door de zon en een groter zichtveld. Terwijl de retro cylindrische lens er misschien wat beter uit ziet voor veel mensen, kunnen ze niet tippen aan de sferische lenzen. Ze hebben meer oppervlaktepunten voor de zon om blinde vlekken te creëren, en een minder groot zichtveld. 

Snowboard goggle met verwisselbare lens

Hoe meer tijd  in de jij bergen doorbrengt, hoe meer weersomstandigheden u zult tegenkomen. De realiteit is dat geen enkele brillens een optimaal zicht biedt over het volledige spectrum van licht- en weersomstandigheden. Als u meerdere lenskleuren bij de hand heeft, kunt u de zichtbaarheid en prestaties gedurende de dag en onder verschillende omstandigheden maximaliseren.

Fabrikanten van brillen hebben een aantal ingenieuze manieren bedacht om het wisselen van lenzen een makkie te maken met gebruiksvriendelijke schakelaars en zelfs magneten. Deze snel verwisselbare lenssystemen kunnen duurder zijn, maar bieden een zeer snelle manier om lenzen te verwisselen en worden meestal geleverd met een tweede lens. Verwisselbare lenzen geven u de mogelijkheid om snel lenzen te verwisselen zonder dat u een tweede bril hoeft mee te nemen.

De verschillende technologieën voor snowboard goggles

Naast het lenstype en de kleur, passen brilfabrikanten extra functies toe op hun bril om ze beter te laten werken. Hieronder leggen we al deze vaktermen uit en wat het nut is van deze technologieën.

Gespiegelde lenzen
Een coating aan de buitenkant van de brillens reflecteert een grotere hoeveelheid licht dan een niet-gespiegelde lens. Een verminderd lichtvolume binnenlaten betekent minder verblinding en meer visuele helderheid in heldere omstandigheden. Je krijgt ook die coole Top Gun pilotenlook, al raden we aan om je spiegelende bril in de bar te verwijderen.

Dubbele lenzen
Deze creëren een thermische barrière die beslaan aanzienlijk vermindert in vergelijking met zijn tegenhanger met enkele lens - een bril met enkele lens is gewoon niet geschikt voor snowboarden. Dubbele lenzen zijn gebruikelijk op alle nieuwe snowboardbrillen.

UV bescherming
Bijna alle nieuwe brillen, zelfs aan de onderkant van het prijsspectrum, hebben 100% UV-bescherming. De UV-intensiteit neemt toe met de hoogte, en het beschermen van uw ogen tegen schadelijke UV-stralen voorkomt vermoeide ogen en schade aan uw netvliezen.

Anticondens coating
Een hydrofiele chemische behandeling aan de binnenkant van de lenzen kan de neiging tot beslaan van een bril aanzienlijk verminderen. Sommige coatings zijn duurzamer dan andere. Zorg ervoor dat u de instructies van de fabrikant leest, want slecht onderhoud van de bril kan ertoe leiden dat de anticondenslaag wordt afgeveegd.

Gepolariseerde lenzen
Wanneer licht wordt gereflecteerd door bepaalde oppervlakken, heeft het de neiging om met een hogere intensiteit te worden gereflecteerd door hoeken die loodrecht op het oppervlak staan. Door te fungeren als een filter van verticaal licht, zijn gepolariseerde lenzen in staat om schittering veel effectiever te verminderen dan een standaard spiegellens, terwijl ze de algehele visuele helderheid verbeteren en meer contrast en definitie bieden. Gepolariseerde lenzen zijn geweldig voor sneeuwsporten en verminderen vermoeidheid en spanning van de ogen.

Fotochrome lenzen
Deze lenzen passen zich automatisch aan veranderende lichtomstandigheden aan door donkerder te worden bij blootstelling aan sterker ultraviolet (UV) licht en lichter te worden als er minder UV-licht is. Het belangrijkste voordeel van dit type lens is dat het zich aanpast aan veranderende omstandigheden, waardoor het extreem veelzijdig is. Helaas passen meekleurende lenzen zich niet onmiddellijk aan - het kan enkele minuten duren voordat de lens zich volledig heeft aangepast aan veranderend licht.

Prizm lenzen
Oakley's Prizm Lens-technologie past zich aan veranderende lichtomstandigheden aan door strategische kleurgolflengten te blokkeren om het contrast te maximaliseren. Net als bij fotochrome lenzen hebben deze een breder bruikbaar lichtbereik, waardoor ze extreem veelzijdig zijn.

Lenskleur en doorlating van licht

Jouw lenskleur dient om de kleuren in uw zicht te filteren en te benadrukken. De hoeveelheid licht die door de lens je ogen bereikt, wordt de Visible Light Transmission (VLT) genoemd.

Lichtere lenstinten hebben een hogere VLT omdat er meer licht door de lens valt. Gele, gouden, amberkleurige, groene of roze lenzen bieden allemaal een verhoogde VLT en zijn goede keuzes op bewolkte, ingesloten dagen.

Donkere tinten hebben een lagere VLT omdat er minder licht door de lens valt. Bruine, grijze en koperkleurige lenzen bieden allemaal een gereduceerde VLT en blinken dus uit op zonnige dagen.

Ventilatie

Je kunt erop rekenen dat vrijwel alle kwaliteitsbrillen ventilatieopeningen hebben, maar sommige zijn beter dan andere. Over het algemeen is meer ontluchten beter om beslaan te voorkomen. Het is belangrijk om te controleren of het ventilatiesysteem in uw bril compatibel is met de vorm van uw helm. Met andere woorden: blokkeer de ventilatieopeningen niet; anders kan uw bril wat gevoeliger zijn voor beslaan. Sommige brillen hebben zelfs ventilatoren op batterijen die lucht verplaatsen en de bril ontwasemen.

Grootte van de snowboardbril

Veel volwassenen passen gemakkelijk in een bril van verschillende maten, maar hier zijn enkele algemene richtlijnen. Een eenvoudige manier om na te denken over de framemaat is dat het vaak correleert met de grootte van je hoofd, dus als je een kleine helm draagt, overweeg dan een klein frame en als je een grote of extra grote helm draagt, overweeg dan een groter frame, medium tot groot. helm overweeg een middelgrote framemaat. 

Ons assortiment

Wij hebben een groot aanbod op het gebeid van snowboard goggles.







Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.