De beste skischoenen van 2020

De beste skischoenen van 2020

Afgezien van een duurzaam sneeuwjack en de ultieme set ski's, zijn een degelijk paar skischoenen waarschijnlijk de belangrijkste items waaruit een skiset bestaat. Comfortabele skischoenen die goed aan je voeten zitten, verbeteren niet alleen je prestaties op de piste, maar houden je ook langer bezig.

Met zo veel keuze, kan het kiezen van de beste skischoenen een hele uitdaging worden. Maar dankzij deze gids hoef  jij je niet meer overweldigd te voelen door de keuze, aangezien we de opties hebben teruggebracht tot 7 van de meest betrouwbare en technisch geavanceerde skischoenen op de markt.

Jouw vaardigheid, grootte en gewicht en het soort skiën dat je in gedachten hebt, zullen allemaal van invloed zijn op welke skischoenen je zou moeten overwegen te kopen. Houd dus rekening met deze factoren terwijl je onze beste modellen hieronder doorzoekt. Van al deze modellen zijn er ook damesvarianten verkrijgbaar.



1. Salomon X-Pro 100 skischoenen



Als comfort je topprioriteit is, dan heb je je wedstrijd ontmoet met de Salomon X-Pro 100 skischoenen. Met een 360 graden aangepaste schaal en manchet die geschikt zijn voor zowel smalle als brede voeten, zijn dit waarschijnlijk de meest comfortabele skischoenen op de lijst en passen ze perfect bij gemiddelde tot gevorderde skiërs. En alsof dat nog niet genoeg is, zijn deze Salomon-skischoenen voorzien van de verbazingwekkende TwinFrame2-technologie die de juiste hoeveelheid stijfheid instelt waar het nodig is, zodat de prestaties van de laars worden verbeterd terwijl je je in de diepe sneeuw waagt en door ruw bedekte hellingen schiet.

2. Rossignol All track pro 100 skischoenen


Hoewel deze laarzen een zachtere flex hebben, laat dit je niet voor de gek houden door te denken dat ze geen hardcore zijn! De Alltrack Pro 100s zijn gemaakt van duurzaam polyurethaan plastic met sensor grid-technologie, hierdoor kan de schoen presteren met maximale energieoverdracht die naar de ski wordt aangedreven voor ultieme controle en kracht. Als je een gemiddelde tot ervaren skiër bent en op zoek bent naar een skischoen die responsiviteit en gemakkelijk wandelen biedt, terwijl je tegelijkertijd een sterke en soepele flex behoudt, dan zijn de Rossignol AllTrack Pros een geweldige optie!

3. Head Raptor 120S RS Skischoenen


Als snelheidscomfort en verbeterde prestaties zijn wat jjij dit seizoen zoekt, zal de Head Raptor 120S skischoen jou niet teleurstellen! Of je nu op eenvoudige blauwe pistes mikt of hoopt op een meer agressieve uitdaging, deze complete skischoenen zullen je kunnen ontvangen met een comfortabele pasvorm. Met een smalle leest van 96 mm die geschikt is voor skiërs met een smalle voorvoet, is de complete schaal ook dik en sterk genoeg om gevormd te worden door een professionele bootfitter, mocht je toevallig een bredere voet hebben. Uitgerust met door FIS goedgekeurde zooldikte, lage racewiggen en een HeatFit pro-voering - de roofvogels laten het je aan niets ontbreken.

4. Salomon S Pro 100 skischoenen


Salomons S / PRO vervangt de X / PRO-lijn, de bestverkochte schoenencollectie van het merk, voor 2019-20, en heeft een gloednieuwe 100 millimeter lees. De laars heeft een wreefconstructie die iets meer ruimte boven het hoofd geeft, waardoor er minder crunch is, en een manchet die is ontworpen voor een betere respons en een soepeler gevoel in de sneeuw. De Core-Frame-constructie van de S / PRO - een lateraal lopende versterking onder de middenvoet die stijfheid biedt zonder extra gewicht - zorgt ervoor dat je een aanzienlijke krachtoverbrenging hebt in een pakket dat je niet zal vermoeien. De voorgevormde voering van Salomon is ultra-warm en naadloos, wat zich vertaalt in een soepeler, comfortabeler gevoel voor uw honden.

5. Atomic Hawx Magna 110S skischoenen


De Atomic Hawx Magna heeft een reputatie opgebouwd als een favoriete keuze voor skiërs met middelbrede voeten. Dit model zorgt ervoor dat jouw voeten perfect blijven zitten, mede dankzij de Memory Fit 3D Silver liner. Het gemakkelijke instappen en de brede tong maken deze schoenen nog vriendelijker voor brede voeten. Daarnaast is de schoen nog af te stellen in stijfheid bij het voorover leunen.

6. Fischer Ranger One 110 skischoenen


De Ranger One 110 van Fischer is het nieuwe broertje van de Ranger Free 110, die sinds de release vorig jaar zeer geprezen werd. Hij wordt geleverd in een iets bredere leest, met iets meer gewicht en een lagere prijs, waardoor het een ideale instapschoen is voor skiërs die willen beginnen met toeren. De onderste schaal en leest van de Ranger One zijn beide aanpasbaar (de leest kan met maximaal drie millimeter worden vergroot), zodat je de ideale pasvorm hebt en een volwaardige dag skiën aankan. Deze schoen heeft een flex voor 110 voor heren, en zal dus wat responsiever zijn als de onderstaande optie. 

7. Fischer Cruzar skischoenen


Als je op zoek bent naar een scherp geprijsde all-mountain skischoen, dan moet de Fischer Cruzar in de running zijn. De schoen bevindt zich aan de onderkant van de Fischer lijn, dus je zou geen stijve performance-schoen moeten verwachten. In plaats daarvan is deze laars ontworpen voor comfortabel skiën in het resort met de mogelijkheid om enigszins off-piste te gaan. Het heeft een brede 103 mm leest, ontworpen voor mensen met brede voeten. Daarnaast is de buitenschoen nog 5mm extra in breedte te vervormen. Bovendien heeft het een op maat gemaakte voering met comfortabele pasvorm die zich na verloop van tijd geleidelijk naar de vorm van jouw voeten en benen zal vormen. Het is ontworpen voor zowel beginners als gevorderde skiërs, maar kan indruk maken op zelfs gevorderde skiërs die op zoek zijn naar een nieuwe skischoen.

Ons ski assortiment

Nog steeds niet genoeg inspiratie? Bekijk dan ons complete assortiment!



Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.