De beste skikleding merken van 2020

De beste skikleding merken van 2020

Het is geen geheim dat skiën een dure sport is. En of je nu op de piste skiet of diep in het achterland aan het skiën bent, je hebt een kwaliteits- jas en broek nodig om je comfortabel en warm te houden. Van budgetgeoriënteerde bedrijven zoals Icepeak en Brunotti tot high-end, racer gerichte merken zoals Spyder of Peak performance, de keuzes op onze lijst vertegenwoordigen de meest bekende en gerespecteerde merken in de wereld van skikleding.

Hieronder splitsen we elk merk afzonderlijk op, inclusief een korte geschiedenis en achtergrond en wat hun onderscheidt van hun concurrenten. Een ski-jas is je eerste keus om jezelf te verdedigen tegen de koude, strenge winterelementen. Bij het kiezen van de juiste ski-jas draait alles om het omgaan met de omstandigheden die je op de berg kunt tegenkomen. Dit hangt ook af aan wat voor een soort skieën jij het leukst vindt - resort skiën op de pistes, of off-piste op een avontuur gaan. 

Wij hebben in dit artikel onze beste skikleding merken op een rijtje gezet!

1. Peak Performance ski kleding

Peak Performance is een andere Allied Feather & Down-netwerkpartner die gespecialiseerd is in lichtgewicht ski jassen, tops, broeken en accessoires. Mis de selectie van zware (drielaagse) ski-jassen niet - perfect voor lange dagen buiten onder zware omstandigheden. (Peak Performance is van Noorse afkomst, dus ze weten wat ze hier doen.) Qua prijsniveau zitten hanteren zij een gemiddelde prijs, en ze voldoen zeker de aan verwachtingen die bij zo'n prijskaartje komen.


2. The North Face ski kleding

The North Face, een merk dat vernoemd is naar het koudste, meest meedogenloze aspect van de berg, ontwerpt al meer dan 50 jaar eersteklas bergbeklimmersuitrusting. De overgang van bergbeklimmen naar skiën was natuurlijk, en The North Face is nu een vaste waarde op skipistes en in het achterland. Hun waterdichte, ademende jassen en broeken worden gedragen door topprofessionals zoals Angel Collinson en Tom Wallisch, en als je een North Face-kledingstuk koopt, kun je rekenen op de toewijding van het bedrijf om de grenzen van innovatie en design te verleggen.

Gezien hun eersteklas atleetenteam en middelen, is het verrassend dat The North Face zoveel van hun inspanningen heeft gericht op de goedkope skimarkt op de piste. Dat gezegd hebbende, hebben ze vorig jaar een duwtje in de rug gegeven aan de high-end en touring-uiteinden van het spectrum met hun nieuwe FutureLight waterdichte membraan (we hebben hun Summit LT L5 getest en vonden dat het een behoorlijke algehele performer was, maar een stap terug in bescherming). De tijd zal leren hoe de nieuwe technologie in het algemeen presteert, maar we zijn blij om te zien dat het bedrijf de laatste tijd opmerkelijke vooruitgang heeft geboekt op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid (inclusief het gebruik van gerecyclede materialen).

3. Spyder ski kleding

Een ander Colorado-merk, het in Boulder gebaseerde Spyder, biedt een respectabele collectie skikleding, variërend van geïsoleerde resortontwerpen tot premium hardshells. Aan het eerste uiteinde van het spectrum, is het Chambers GTX-jack een van de meest populaire kledingstukken van het merk met bewezen Gore-Tex-waterdichtheid en synthetische PrimaLoft-isolatie, naast alle functies die we zoeken in een naar binnen gericht stuk - ritssluitingen in de kuil, een verstelbare en helm-compatibele capuchon, een sneeuwvanger en functionele opslag. Met wortels in de ski-racewereld (Spyder is nog steeds een go-to-bedrijf voor racepakken), spreekt het merk nu een bredere markt aan van resortbezoekers en ontdekkingsreizigers in de zijlanden.


Net als bij Obermeyer waren Spyder-producten in het begin van de jaren 2000 een bekend gezicht in resorts - hun kenmerkende logo was alomtegenwoordig op de hellingen - maar hun styling heeft sindsdien niet veel innovatie ondergaan. Met andere woorden, veel van Spyder's line-up voelt gedateerd aan in deze tijd en het merk lijkt een deel van zijn positie op de resortmarkt te hebben verloren. Het niveau van ontwerp en vakmanschap is nog steeds duidelijk, maar de vrij hoge prijskaartjes en verouderde ontwerpen blijven achter bij de modernere concurrentie.

4. Rossignol ski kleding

Het iconische Franse merk Rossignol heeft meer dan 100 jaar ervaring in het klaarmaken van het koude seizoen. Ze zijn een echt zwaargewicht merk dat stijl uitstraalt in het brede scala aan producten. Rossignol produceert alles wat je nodig hebt om je tijd in de bergen te maximaliseren, inclusief uitstekende hoeden, handschoenen en schoenen - en daarom blijven ze het go-to-merk voor ervaren skiërs.

5. Goldbergh ski kleding

Goldbergh biedt een luxe sportkledingcollectie voor de actieve en modieuze vrouw. In de winter legt de collectie de nadruk op trendy skikleding, met bijpassende casual items om de essentiële wintergarderobe compleet te maken. In de zomer is de sportieve uitstraling van de collectie perfect voor zowel actieve als vrije tijd. De designermix van sport en mode maakt het even interessant voor zowel mode- als sportretailers.

6. Bogner ski kleding

Even luxueus als comfortabel, de producten van Bogner voldoen zeker aan hun prijskaartje. Opvallende ontwerpen met een gestroomlijnde pasvorm en comfort zorgen ervoor dat je er voor, tijdens en na je dagen op de pistes goed uitziet. Een echt statement van stijl en functionaliteit, Bogner vindt moeiteloos die mooie plek tussen casual kleding en sportkleding.

7. Icepeak ski kleding

Icepeak is opgericht in 1996 en is één van de grootste merken van sportkleding in Europa. Het merk Icepeak maakt functionele sportkleding met een stoer design. Dankzij een goede pasvorm van met name de skibroeken, en de prijs-kwaliteit van de skibroek, is het een topmerk geworden. Icepeak heeft een uitgebreide collectie voor dames, heren en kinderen. Dit merk is perfect voor degenen die op zoek zijn naar een budget merk met een goede prijs kwaliteitsverhouding. 

8. Killtec ski kleding

Al 38 jaar ontwikkelt het bedrijf Killtec als familiebedrijf met veel passie en ervaring collecties voor sport en vrije tijd. Het hoofdkantoor van het bedrijf in Buchholz in Nordheide bij Hamburg heeft meer dan 140 mensen in dienst die zich richten op design, productontwikkeling en producttechnologie. Ook de administratie en de modernste logistiek vind je hier, evenals een aantrekkelijke winkel waar killtec-producten in een bijzonder uitgebreid en actueel assortiment worden aangeboden. Dit bedrijf biedt focust vooral op outdoor kleding, maar heeft daarnaast ook een groot winter assortiment. Ze bieden hier producten aan met een goede prijs-kwaliteit verhouding.

9. Brunotti skikleding

In 1979 reisde de 23-jarige Italiaan Claudio Brunotti naar Nederland en vestigde zich in Scheveningen, een dorp aan de Nederlandse kust. De regio is niet zo bekend vanwege zijn prachtige blauwe oceaan, maar vanwege de perfecte omstandigheden om te windsurfen met zijn felle wind en golven. Vroeger was het een zeer populaire activiteit onder gezinnen en watersport in de dagen was het een zeer populaire activiteit onder gezinnen en watersportverslaafden

Claudio schakelde moeiteloos over van surfplanken en strandkleding naar het ontwikkelen van functionele en technische ski- en snowboardoutfits. Deze waren gebaseerd op zijn persoonlijke ervaringen en die van andere rijders, en kwamen daardoor tegemoet aan de behoeften van extreme rijders.



Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.