De beste handschoenen voor wintersport

De beste handschoenen voor wintersport

Je hebt de beste handschoenen nodig om je prestaties te optimaliseren en je beschermd en toch flexibel te houden wanneer je de hellingen afdaalt. In dit artikel leggen we de verschillende soorten uit en zetten we de beste 7 handschoenen op een rij.

Om ervoor te zorgen dat je je net zo goed voelt als je eruitziet wanneer je de piste op gaat, hebben we een koopgids voor de beste ski- en snowboardhandschoenen samengesteld om je te helpen de juiste keuze te maken als het erom om je handen lekker warm te houden. We gaan het in dit artikel hebben over:

1. De keuze tussen handschoenen, wanten of lobster wanten
2. Ski handschoenen of snowboard handschoenen?
2. Waterbestendigheid
3. Isolatie van de handschoenen
4. 2-in-1 handschoenen
5. Hoe vind ik de juiste maat handschoenen?
6. Top 7 beste ski- en snowboard handschoenen

Handschoenen, wanten of lobster wanten?

Ten eerste is het de moeite waard om na te denken over welke stijl het beste bij jou past. Handschoenen bieden een grote behendigheid, terwijl wanten het oppervlak verkleinen waardoor warmte verloren kan gaan. Daarnaast bestaan er nog "Lobster" handschoenen. Deze zijn bedoeld om de kloof tussen handschoenen en wanten te overbruggen. Ze hebben een splitsing tussen de eerste en tweede (of tweede en derde) vinger, voor meer gebruikersvriendelijkheid, maar nog wel met een kleiner oppervlak om de warmte beter vast te houden. 



Als je weet dat je regelmatig aanpassingen aan jouw uitrusting zal maken, vooral tijdens tochten off piste, dan is behendigheid zonder gedoe een prioriteit. Als alternatief, als je weet dat jij bijzonder koude handen krijgt of zelfs last hebt van Raynaud's, dan is warmte jouw topprioriteit. Door deze punten te erkennen en precies te herkennen wat je van jouw handschoenen wilt, kom je een stap dichter bij het kopen van het juiste paar.

Verschil tussen ski en snowboardhandschoenen

Als je op zoek bent naar een nieuw paar handschoenen, vraag je je misschien af ​​wat het verschil is tussen handschoenen voor skiën en handschoenen voor snowboarden?

De waarheid is dat er niet veel verschil is, het belangrijkste verschil is dat snowboarders over het algemeen wanten dragen voor warmte (geen stokken om vast te houden) en snowboardhandschoenen hebben meestal meer polsbescherming op de knokkels en pols. U kunt voor beide sporten zowel ski- als snowboardhandschoenen dragen.

Oorspronkelijk waren snowboardhandschoenen de eerste die een grotere en langere manchet introduceerde om meer bescherming te bieden tegen contact met sneeuw. Tegenwoordig hebben skihandschoenen een inhaalslag gemaakt en maken ze gebruik van veel van dezelfde eigenschappen in snowboardhandschoenen voor warmte en sneeuwbescherming.

Waterbestendigheid

Als je op wintersport gaat, weet je dat je met een reeks winterse omstandigheden te maken zult krijgen. Van die ijskoude, bluebird-dagen tot white-outs die het moeilijk maken om te zien, je hebt volledige bescherming tegen het weer nodig van je handschoenen. Skihandschoenen en snowboardhandschoenen moeten waterdicht en winddicht zijn om geschikt te zijn voor het beoogde doel. Ze moeten effectief zijn om jouw handen de hele dag door te beschermen tegen de elementen, hoe vaak je ook onderuit gaat. Skihandschoenen met een GORE-TEX-membraan werken erg goed.

Isolatie van de ski en snowboard handschoenen

De isolatielaag van de handschoen is gemaakt van natuurlijk dons of synthetische vezels. Welke je ook kiest, ze werken allebei door luchtlagen in kleine ruimtes op te sluiten. Deze lucht wordt vervolgens opgewarmd door je eigen lichaamswarmte en zo heb je een laag warme lucht om je handen die ze beschermt tegen de koude, barre omstandigheden buiten de handschoen.

Natuurlijke donsisolatie is extreem licht en onverslaanbaar effectief in het vasthouden van warme lucht, maar wordt grotendeels ineffectief als het nat wordt. Als alternatief is synthetische isolatie over het algemeen iets zwaarder en niet zo warm, maar je handen zullen toch behaaglijk warm als ze nat worden. Een warme fleecevoering in de handschoen voelt prettig aan op je huid, voegt wat extra warmte toe en voert overtollig vocht af zodat je comfortabel blijft. 

2-in-1 skihandschoenen

Als je iets meer veelzijdigheid wilt, kun je het beste kiezen voor een 2-in-1 set; die bestaat uit een want buitenkant en een linnen handschoen voor de binnenkant. Op die manier kan elk paar afzonderlijk worden gedragen als de omstandigheden het toelaten, of je kunt ze indien nodig (wanneer het koud is) allebei tegelijkertijd dragen. Hierdoor profiteert je van de warmte van wanten, maar ook van de behendigheid en warmte van handschoenen wanneer u uw handen ergens voor moet gebruiken zonder aan de kou te worden blootgesteld.

Hoe vind ik de juiste maat ski of snowboard handschoenen?

Nadat je de juiste handschoenen hebt gevonden, is het van belang om de juiste maat de kiezen. Als jouw handschoenen te groot zijn, zullen ze niet zo effectief zijn en houden ze je niet helemaal warm. Als ze te klein zijn, zullen ze ongemakkelijk zitten en kunnen ze pijn veroorzaken. Idealiter zou er niet te veel overtollige ruimte binnen de vingertoppen moeten zijn als jij je handen open houdt. Daarnaast geld dat de handschoenen niet te strak moeten zitten wanneer je een vuist maakt met de handschoenen aan. 


Met al deze kennis is het tijd om zelf het juiste paar te kiezen. We hebben het wat makkelijker voor je gemaakt door de 7 beste ski- en snowboard handschoenen op een rijtje te zetten, voor een makkelijk overzicht. 

1. Hestra Army Leather Heli ski en snowboard handschoenen



Skiprofessionals over de hele wereld vertrouwen al decennia op de Zweedse fabrikant Hestra, en de Heli is onze topkeuze. Deze comfortabele en zeer functionele skihandschoen bestaat al jaren, maar de hybride leer en synthetische constructie blijft de beste in zijn klasse. De hoogwaardige bouwkwaliteit, warmte en comfort van de Heli vallen allemaal op voor een prijs die andere high-end skihandschoenen ondermijnt. Om deze redenen denken we dat de Heli de perfecte partner is om je warm te houden op de berg.

Zoals bij bijna alle Hestra-producten, heeft de Heli ruime hoeveelheden leer in de constructie. Het voordeel is dat de handschoen gemakkelijk buigt en zeer duurzaam is, maar je zult af en toe een leerconditioner op de handpalm en vingers moeten aanbrengen om vocht op afstand te houden (een klein stukje van Hestra's leerbalsem wordt meegeleverd). 

Deze handschoenen zijn verkrijgbaar voor dames en heren in verschillende kleuren en uitvoeringen, zoals een lobster versie. 

2. Reusch Volcano Pro GTX ski en snowboard handschoenen / wanten



De Volcano Pro GTX is verreweg de warmste handschoen van Reusch.  Het zijn innovatieve handschoenen die de warmte met hoge precisie kunnen vasthouden. Dankzij het gebruik van Gore-Tex zijn de handschoenen zeer waterdicht, de combinatie van PrimaLoft en dons zorgt ervoor dat de handschoenen volledig geïsoleerd zijn en je handen warm en comfortabel houden. Het gebruik van SoftShell-materiaal zorgt voor een licht gewicht en comfortabel draagcomfort.

3. Reusch Torres R-Tex ski en snowboard wanten


Reusch is een merk dat wij al een lange tijd in ons assortiment hebben en dat zich keer op keer weer bewijst met hun handschoenen. De Reusch Torres R-Tex want is van 100% dons, super warm, zacht en heeft een zeer hoge kwaliteit. Van alle materialen is dons een van de meest effectieve om warmte mee vast te houden.  

Daarnaast beschikt de handschoen over het "Heat Capture Systeem" die de warmte binnen de handschoen houdt. Heat Capture is gemakkelijk te sluiten binnen een handomdraai wanneer je aan de leiband aan de pols trekt sluit het automatisch, het weer losmaken is gewoon het vrijgeven van de leiband en de hand snel weer terug plaatsen in de heerlijke warme handschoen.  

Kortom: Wanneer het buiten echt koud wordt, is deze premium donshandschoen met Heat Capture System ™ -technologie en verwarmingszak de juiste keuze: extreem warm, gegarandeerd waterdicht en verbazingwekkend comfortabel! Wil je graag wat meer behendigheid? Ga dan voor de vingerhandschoenen in plaats van de wanten.

4. The North Face Montana GTX heren ski en snowboard handschoenen

Deze ski handschoenen van North Face zijn gemaakt voor heren die allround bescherming nodig hebben. Ze zijn licht geïsoleerd en voorzien van een waterdicht GORE-TEX ®-inzetstuk, zodat je gegarandeerd droog blijft in zelfs de dikste poedersneeuw. Daarnaast beschikken deze handschoenen over E-Tip vingertoppen. Dit houdt in dat jij het touchscreen van je telefoon nog kunt gebruiken met de handschoenen aan. Zo hoef je niet iedere keer opnieuw je handschoenen aan en uit te trekken.

5. Reusch Lore Stormbloxx dames ski en snowboard handschoenen


Handschoenenspecialist Reusch is een wereldwijd opererend bedrijf met meer dan 85 jaar ervaring in het vervaardigen van hoogwaardige sporthandschoenen en sporthandschoenen. Reusch, gespecialiseerd in keepershandschoenen en wintersporthandschoenen, is een van 's werelds toonaangevende traditionele handschoenenmerken. 

Het bedrijf heeft één duidelijk doel: de ontwikkeling van de beste handschoenen, bestaande uit hoogwaardige materialen, innovatieve technologieën en een uitstekende pasvorm. Dat is terug te zien in deze skihandschoen voor dames. Deze extra warme geïsoleerde softshell-handschoen is zeer ademend en bijzonder winddicht en wordt geleverd met een extreem zachte palm van schapenleer. 

6. Ziener Gippo heren ski en snowboard handschoenen


Onze favoriet in de prijscategorie voor heren is de Ziener Gippo handschoen. Daarom ook verkozen tot de Beste Koop in deze prijscategorie, dankzij de super pasvorm en gebruik van de beste materialen zoals Gore-Tex en PrimaLoft. Deze handschoen zit extreem comfortabel om de hand dankzij het SoftShell-materiaal en geitenleer. Naast Gore Windstopper® is deze handschoen voorzien van het nieuwste materiaal in warmte isolatie, PrimaLoft.

7. Ziener Kokomo dames Gore-Tex ski en snowboard wanten


De binnenkant van Ziener Kokomo Dames Skihandschoenen zijn extreem warm en superzacht. Technisch hoogwaardig Gore-Tex zorgt dat de handschoen wind- en waterdicht blijft, zelfs in zware omstanidgheden. Daarnaast zorgt het PrimaLoft warmte-isolatiemateriaal voor warm comfort voor je handen Het materiaal is ademend en sneldrogend. De luxe lederen handpalm zorgt voor een uitstekend handgevoel en goede grip. Ziener Kokomo dameswanten hebben elastische banden om de polsen en worden gesloten met brede klittenband.

Ons aanbod

Naast onze top 7 hebben wij nog een groot assortiment van handschoenen & wanten.



Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.