Mooiste tenniskleding merken van 2020

Mooiste tenniskleding merken van 2020

Als je serieus bezig bent met je tennis, moet je er goed uitzien om jouw rol te spelen! In dit artikel hebben we de mooiste tennismerken op een rijtje gezet.

Tennis wordt vaak beschouwd als een sport waarbij je je stijlvol kleed. Zo stijlvol is de sport dat enkele van de grootste namen in de tenniswereld hun eigen kledinglijnen hebben gemaakt, van Bjorn Borg tot Lacoste tot Fred Perry. Geïntegreerd in het stijllvolle tennisuniform is optimaal comfort om je het beste in jouw spel omhoog te brengen - ademend, zweetafvoerend en zorgt voor veel bewegingsvrijheid - maar het moet ook goed werken met het elegante karakter van het spel. 

De mooiste tennismerken

Hier hebben we een lijst met een aantal van de mooiste tennismerken, die alle elegantie van je garderobe op het veld brengen:


1. Lacoste

In 1927 zag tennis er heel anders uit. Spelers droegen witte overhemden en broeken, niet erg leuk voor zomerrecreatie buitenshuis. Dat was totdat de Franse tennislegende en vernieuwer van sportkleding René Lacoste langs kwam. Zijn poloshirtontwerpen met een iconisch alligatorlogo veranderden de manier waarop mensen tenniskleding, trouwstijl en bruikbaarheid beschouwden die tot op de dag van vandaag worden aangenomen en door velen worden nagebootst. De huidige creaties van Lacoste zijn misschien iets kleurrijker dan de originelen, maar blijven toch zeer relevant - en onmiskenbaar Frans.




2. Nike

De onbetwiste reus van het moderne tennis is ongetwijfeld Nike. Hun Court-collectie draait helemaal om flirten met grote, gedurfde kleuren waardoor je opvalt in de massa, in combinatie met geavanceerde technologieën die je een fris gevoel geven tijdens lange zware sets. Bekijk tegenwoordig een groot tennistoernooi en je zult de beroemde Nike Swoosh zien die wordt versierd door de meeste top tien spelers, wat hun succesvolle, langdurige affiniteit met het spel benadrukt. Van overhemden en korte broeken tot schoenen en accessoires, Nike doet het allemaal en ze doen het met stijl.




3. Fred Perry

Fred Perry was de zoon van een katoenspinner, die op 19-jarige leeftijd wereldkampioen tafeltennis werd, voordat hij overstapte naar tennis en driemaal Wimbledon won met een geweldige forehand. Fred Perry werd vaak beschouwd als de best geklede tennisspeler. Hij besloot om zijn eigen kledinglijn te beginnen. Het originele Fred Perry-shirt in één kleur is het eerste hoofdstuk in het verhaal. Een perfecte combinatie van bruikbaarheid en draagbaarheid voor zowel op als naast de tennisbaan in 1952. De 'Fred Perry fit' is een eenvoudig, gestroomlijnd silhouet en een focus op lichtgewicht functionaliteit. En dit is nog steeds te zien in de shirts en polo's van tegenwoordig. Met dit merk loop jij er zeker stijlvol bij op de tennisbaan!




4. Adidas

Hoewel Adidas elk kledingstuk produceert dat je nodig hebt voor een testspel op het veld, hebben hun tennisschoenen hen de meeste aandacht in het spel gegeven. Hun samenwerking in de jaren 1940 met de Amerikaanse tennisster Stan Smith blijft een van de meest iconische ontwerpen van het merk. Ga verder met 2019 en hun assortiment is gevuld met tenniskleding van technische materialen. Daarnaast produceren ze schoenen met zachte, veerkrachtige zolen, een ideale keuze voor elk oppervlak, van hardcourt tot klei.

Online tenniskleding kopen

Nog meer inspiratie nodig? Bij ons zijn er naast deze vier merken nog vele andere tennismerken verkrijgbaar.



Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.