De beste tennisschoenen van 2020

De beste tennisschoenen van 2020

Als je de laatste tijd op zoek bent naar tennisschoenen, dan weet je - er zijn talloze opties. Om het jullie makkelijk te maken hebben wij in dit artikel een aantal van de beste tennisschoenen opgesomd.

Voor de overgrote meerderheid is het behoorlijk belangrijk om tennisschoenen te dragen. Dat wil zeggen, schoenen dragen die speciaal zijn ontworpen voor tennis. Dit komt omdat deze schoenen zijn gemaakt om je de ondersteuning, de demping en de tractie te geven die je nodig hebt op een tennisbaan. We weten allemaal dat tennis niet alleen veel rennen vereist, maar ook dat je snel moet starten en stoppen. 

De sport vereist ook veel zijwaartse beweging, en daarom zijn tennisschoenen gemaakt om je precies het soort ondersteuning en demping te bieden dat je in deze situaties nodig hebt. En de tractie die je op een tennisbaan nodig hebt, is zeker veel anders dan wanneer je zou rennen. Zelfs als je op de weg aan het hardlopen bent, vooral omdat je te maken hebt met deze korte starts en stops, snelle stappen, kleine stappen, langere stappen en dus is een tennisschoen echt gemaakt om je de best mogelijke schoen te bieden voor die speciale situaties.


Wat moet je weten over tennis schoenen?

Er zijn twee dingen die je moet weten. Dat zijn de buitenzool van de tennisschoen en de middenzool. Zowel de buitenzool als de middenzool zijn het meest zichtbaar als je naar de onderkant van je schoen kijkt. De buitenzool is het eigenlijke oppervlak, de onderkant van je schoen, het onderdeel dat in direct contact komt met de baan. En de middenzool is de laag daaronder. 


Het doel van de buitenzool is dus om je de stabiliteit en tractie te bieden die je nodig hebt. Terwijl de middenzool meestal een deel van de demping is die je op het veld krijgt om de schoen zo comfortabel mogelijk te maken. 


Ten tweede zijn er verschillende tennisschoenen voor verschillende tennisbanen - Zoals je misschien al weet, zijn er verschillende soorten tennisbanen met verschillende ondergronden. Speciaal voor de verschillende ondergronden zijn er ook tennisschoenen gemaakt, die daar meer grip op bieden. Gelukkig hoef je daar geen rekening mee te houden als je bij ons shopt; de tennisschoenen die wij verkopen zijn gemaakt op op meerdere soorten ondergronden te spelen. Alleen wanneer je indoor speelt moet je andere tennisschoenen gebruiken.


De top 5 beste tennis schoenen

We laten je niet langer wachten; hier zijn onze top 5 keuzes voor tennisschoenen in 2020.


1. Asics Resolution 8 tennisschoenen

Onze top pick voor de tennis schoenen zijn de Asics Resolution 8. Goede schoenen worden nog beter met de introductie van de nieuwe Asics Gel Resolution 8. Deze schoen biedt nog meer comfort, ondersteuning en stabiliteit dan eerdere herhalingen van de Gel Resolution. Een nieuw bovenwerk met PU-mesh-materiaal biedt meer flexibiliteit, en Dynawrap- en Dynawall-technologieën zijn toegevoegd om een ​​volledig ingesloten gevoel te bieden en toch bewegingsvrijheid te bieden

Extra updates zijn onder meer een verlaagde externe hielkap voor een verbeterde pasvorm en een bijgewerkte buitenzool voor verbeterde grip en uitzonderlijke duurzaamheid. Met deze tennis schoen kan je niet fout gaan! Deze schoen is verkrijgbaar voor dames en voor heren.


2. K-swiss Accomplish Omni tennis schoenen

Deze stoere tennis schoenen zijn al jaren klassiekers uit de K-Swiss serie. Kortom multifunctionele tennis schoenen met uitstekende stabiliteit. Dankzij de brede pasvorm is hij zeer geschikt voor spelers met iets wijdere voeten. Het bovenwerk van echt leer garandeert een hoge duurzaamheid en dankzij het waterafstotende effect kunnen deze schoenen je ook beschermen tegen slechte weersomstandigheden. Tegelijkertijd blijven met behulp van ventilatiegaten droog en koel. 

De duurzame EVA-tussenzool absorbeert schokken en de hiel maakt gebruik van Shock Spring-technologie voor extra comfort. Dankzij de full-field configuratie zijn deze tennisschoenen geschikt voor hardcourt, terrein, kunstgras en gravel. En dat allemaal voor een scherpe prijs! Deze schoen is verkrijgbaar voor heren en voor dames


3. K-swiss Receiver IV Omni tennis schoen

De Receiver IV Omni tennis schoenen van K-Swiss zijn lichtgewicht en hebben een tijdloos en klassiek design. Het hoge draagcomfort zorgt ervoor dat je je volledig kunt concentreren op het tennis spel. Het bovendeel van tennisschoenen is gemaakt van natuurlijk leer en synthetisch leer. Hierdoor geniet je van duurzaamheid en optimaal comfort. Ventilatiegaten en mesh materiaal in de tong zorgt voor een hoog ademend vermogen van de schoenen. Dankzij de full-field eigenschappen van de zolen zijn deze tennisschoenen geschikt voor kunstgras, hardcourt, spike- en gravelbanen. Daarnaast is deze schoen een stukje goedkoper als de bovengenoemde schoen, maar dan krijg je ook iets minder technische snufjes in de schoen. Deze tennis schoen is verkrijgbaar voor zowel heren als dames.


4. Nike Air Zoom Prestige heren tennis schoenen

NikeCourt Air Zoom Prestige combineert gevoelige Zoom Air-technologie met een gesloten Dynamic Fit-systeem om comfort en ondersteuning te bieden aan de hardcourt. De pasvorm van deze schoen is nauwsluitend. Het Dynamic Fit-systeem loopt van de onderkant van de voetholte helemaal door tot aan de veters, waardoor de schoenen goed aansluiten. Met deze schoenen kun je zeker rondlopen op de tennis baan!


5. Nike Air Max Wildcard dames tennis schoenen

Met Nike Court Air Max Wildcard tennis schoenen krijg je het comfort dat je nodig hebt om snel op het veld te bewegen. Dankzij de Air Bubble zorgen de schoenen voor demping bij elke stap, zodat je soepel over de baan beweegt. Daarnaast geeft de innovatieve Lunarlon tussenzool in de schoen geeft je extra laterale stabiliteit.



Online tennis schoenen kopen

Geïnteresseerd in ons complete aanbod tennis schoenen? Bekijk en bestel ze online op onze website!




Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.